Depresie sau...

07-06-2010
arancia rossa
Nu este medic/terapeut
arancia rossa
Salve,
Pentru ca sunt una din persoanele care nu vor sa se prezinte la doctor, face to face, m-am gandit sa va scriu voua in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.
Cand am fost mica am fost violata de unchiul meu (familia mea nu stie asta)..., dupa asta toata viata am avut impresia ca lumea vrea doar sa se foloseasca de mine si am avut nenumarate incercari de a-mi lua viata de fiecare data cand ma simteam folosita, ... pana la 23 de ani cand dintr-o betie in alta am ajuns la spital cu venele taiate si o supradoza de pastile. Acum, desi sunt casatorita nu am reusit sa ii spun sotului meu problemele din copilarie, ... dar dorinta de a se sfarsii totul inca mai persista, ma simt ca nefiind de folos nimanui. Am inceput sa devin dependenta de servici, nu fac ceea ce am visat sa fac, dar sunt clipele cand nu ma condamn ca sunt o inutila.
Imi doresc sa rezolv problema asta pentru ca sunt foarte irascibila in ultimul timp si nu as vrea sa imi pierd sotul si casnicia.
Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
08-06-2010, ora 18:28
Gina_Maria
Nu este medic/terapeut
Gina_Maria
arancia , eu pana la varsta de 44 de ani nu am crezut ca as putea suferi vreodata de depresie fiind de multe ori sufletul multor actiuni atat la serviciul meu cat si in familie insa incepand cu luna martie am fost coplesita de problemele de la serviciu si de perspectiva gri a societatii in care traim si am luat-o pe o panta depresiva pana cand am ajuns la un episod depresiv deosebit de sever.iti spun toate acestea pentru a te determina sa nu tii starile acestea inchise in tine si crede-ma ca nimeni in afara de un medic psihiatru sau un foarte bun psiholog nu vor reusi sa te indrume corect.deoarece in istoria ta exista episoade cu ganduri suicidale de aceea iti recomand sa consulti un psihiatru.nu este nimic gresit si nu este nimeni de condamnat ( se mai intampla laicii sa spuna ca te duci la nebuni ) dar crede-ma ca fara ajutorul psihiatrului si a medicatiei pe care mi-a prescris-o as fi suferit in continuare cumplit.nimeni pe lumea asta nu este inutil toti avem o menire pe acest pamant de aceea incearca sa primesti viata cu seninatate.in ceea ce priveste discutia directa cu sotul tau cred ca ar trebui sa aiba loc insa trebuie sa pregatesti terenul acestei dicutii si nu ii prezenta ca o stare acutizata ci ca un balast inutil in sufletul tau de care ai dori sa scapi cerandu-i si lui ajutorul.
iti doresc multa liniste si un suflet cu ganduri line.
0
08-06-2010, ora 23:18
yochana
Nu este medic/terapeut
yochana
Buna, draga arancia! Situatia ta este foarte serioasa si trebuie neaparat rezolvata. Un prim pas l-ai facut postandu-ti problema aici. Acelasi lucru va trebui sa-l faci mergand la un psihoterapeut. Te va ajuta foarte mult si vei scapa cu siguranta de acest cosmar care-ti macina existenta. Nu-ti fie teama si nici rusine, nu ai de ce. Nu poti trai asa toata viata.
Noi iti vom da sfaturi, iti vom spune sa fii puternica, sa te trezesti dimineata si sa te uiti in oglinda spunandu-ti " gata! de azi incep o noua viata!", dar nu-i suficient. Sufletul tau este prea ranit, iar tarele sunt adanci, numai un specialist te poate ajuta 100%. Pe internet se fac terapii online. Poti incepe asa 2, 3 sedinte, pana reusesti sa spui ce te apasa, sa te acomodezi cu terapeutul si apoi sa mergi la cabinet. Tot el te va ajuta sa-i spui si sotului.
Aduna-ti puterile si du-te, nu-ti va parea rau, ci din contra. Expune la inceput alte probleme care te macina si incet, incet vei ajunge si la esenta. Vei reusi!
Mult succes si multa sanatate iti doresc!
0
09-06-2010, ora 14:46
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Buna Arancia,
Ceea ce simti tu este o suferinta, si una foarte veche pe care o porti in suflet de o vreme buna. Faptul ca nu ai spus nimanui ce s-a intamplat a fost ca o negare a trecutului. Oricat am incerca sa uitam, sa negam, sa ascundem, nu ne putem vindeca de o trauma.

Experienta unui viol nu trece in tacere in viata unei femei. Unele pot acuza frica, neincredere in barbati, altele nu au placere sexuala sau nu vor sa se casatoreasca. Sentimentul de culpabilitate, de existenta inutila, de jena, de inferioritate, de pacat, sunt sentimente care vin la pachet cu experienta traumatizanta.

Vestea buna este ca nu trebuie sa murim, nu trebuie sa ne victimizam sau sa ne vatamam propriul corp, nu trebuie sa ducem secretul in mormant cu noi si nu trebuie sa ranim alti oameni dragi noua pentru ca sa ne vindecam de suferinta.

Exista oameni care sunt scoliti special pentru a ajuta oamenii aflati in suferinta. Acesti oameni cunosc tehnici si metode care sa lupte cu durerea din suflet si sa o invinga. Ai facut primul pas, ai vorbit despre ce te framanta. Nu te opri. O cura terapeutica si nu neaparat un tratament medicamentos, te vor salva.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
0
10-06-2010, ora 08:23
arancia rossa
Nu este medic/terapeut
arancia rossa
Va multumesc tuturor ca imi sunteti alaturi,

Sa spun totul acum dupa 20 ani, m-ar face sa ma simt doar eu bine, toti ceilalti ar avea de suferit si nu as avea cum sa dovedesc. Sper sa gasesc o modalitate de a-mi rezolva problema fara a spune familiei prin ce am trecut. Faptul ca imi sunteti voi alaturi, chiar daca sunteti necunoscuti persoanei mele, si am reusit sa spun cuiva despre asta ma face sa ma simt mai inteleasa.
Pas cu pas o sa reusesc sa merg si la un medic specialist.
Numai bine
0
10-06-2010, ora 10:13
yochana
Nu este medic/terapeut
yochana
Cel mai important este sa-ti gasesti linistea, sa-ti cureti sufletul. Apoi, dupa ce te vei vindeca, va fi alegerea ta daca vei spune cuiva sau nu. Noi iti vom fi alaturi oricand vei mai avea nevoie de un sfat prietenesc.

Toate cele bune iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •