Depresie post-partum? | Forumul Medical ROmedic

Depresie post-partum?

27-08-2010
ella222
Nu este medic/terapeut
ella222
Buna ziua,

Am nascut acum 2 luni un baietel iar dupa sarcina am ramas cu 20 de kg in plus pe care nu reuesc sa le dau jos.Ma simt super nasol! nici nu ma mai dezbrac in fata sotului care deja mi-a zis ca trebuie sa schimbe usa de la intrare. De sex sa numai vb ca nu am mai facut de 10 luni. Vreau sa va zic ca ma cert cu el non stop pentru ca nu simt afectiune din partea lui.Cum vad ca nu ma baga in seama si nu raspunde cand vb cu el, incep sa plang si sa ma gandesc ce viata aveam si ce viata am acum si uneori ajung sa-l urasc. Cand nu e acasa nu am treaba.adica nu plang, nu ma gandesc la trecut. Am singura grija de copil si cred ca ma descurc excelent.
4 comentarii
0
27-08-2010, ora 16:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Păi depresia post-partum este inerenta din cel puţin 2 motive cunoscute de mine:

in perioada pre si post natala creste necesarul de DHA, fiindca creierul copilului este in curs de maturatie, deci este posibil un deficit omega 3. Luati zilnic cateva capsule de ulei de peste DISTILAT MOLECULAR + vit E - 100 UI / zi.

Apoi creste nivelul de prolactina (lactatia ?), existand o posibila corelatie intre cresterea prolactinei si depresie.
-
Fara nici o legatura directa, dar in nici un caz de neglijat, puteti lua probiotice (fara benzoat), diverse seminte crude (au magneziu) si un Beviplex, are B6.

In rest, cautati despre glutamina, aia va pune pe picioare. 5g/zi nici nu se simt pentru rinichi sau ficat, e ca si cum ai manca mai multa proteina si ofera un sentiment de siguranta de sine si tonus muscular, somn linistit. Totusi trebuie utilizata cu precautie in caz de boli renale, ficat sau manie /tulburare bipolara.
0
27-08-2010, ora 17:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cu siguranta ati avea de castigat in privinta reglarii greutatii, daca ati reduce mancarea sclavilor - cerealele.
Iar daca eliminati glutenul, mai scade surplusul de prolactina, cu siguranta se imbunatateste starea psihica.

**************************************************
Gluten-exorfina B5, stimuleaza secretia de prolactina, prin receptorii opiozi, situaţi inafara barierei hemato-encefalice.
-
Gluten exorphin B5 stimulates prolactin secretion through opioid receptors located outside the blood-brain barrier
*************************************************************

Sau...

Renuntarea la grau
http://heartscanblog.blogspot.com/2008/06/wheat-withdrawal_23.html
*******************************************************************************************
Dar despre grau?
Nu as fi crezut, dar urmarind acest efect de nenumarate ori, sunt convins ca exista un astfel de fenomen: renuntarea la grau!
Il poti recunoaste in cineva, care inainte a mancat paine si alte alimente ce includ faina fara restrictii, pentru ca apoi sa le elimine. Aceasta are drept urmare apetit crescut de obicei pentru paine, prajituri, fursecuri, oboseala intensa, instabilitate, confuzie mentala, depresie. Simptomele dureaza pana la o saptamana.
Dar deodata, iata! Dependentii de grau, prezinta claritate mentala imbunatatita, fata de perioada consumului neingradit. energie imbunatatita, o scadere a apetitului patologic, atitudine pozitiva si desigur, uimitoare pierderi in greutate.
*****************************************************
0
27-08-2010, ora 19:53
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Pentru tot forumul :
Baaaa! sa cheme cineva politia sa-l bage pe obsedatu asta la inchisoare !
Nu mai ai loc de el pe forum, la orice post ii da zor cu cerealele lui si cu glutenu.
Baaa, altceva mai stii ? In lumea asta a ta mai exista si altceva in afara de gluten ?
Crezi ca te-ai vindecat ? Pe dracu ! esti varza. Mai ia niste omega 3.

Pentru ella222 :
Ella, daca sotul tau ti-a zis ca trebuie sa schimbe usa de la intrare din cauza ca te-ai ingrasat insamna ca e un nesimtit. Inseamna ca pentru el tot ceea ce conteaza este imaginea, nu tu.
Trebuie sa discutati ! Trebuie sa afli ce anume il supara atit, incit nici nu mai vrea sa vorbeasca cu tine. Sa fie doar din cauza ca te-ai ingrasat sau sa mai fie si altceva... ? Poate are ceva pe suflet de care nu stii.
Daca nu reusiti sa discutati doar voi 2, apelati la o a treia persoana sa va indrume : un psiholog pt. cupluri. Dar e naspa ca trebuie platit (... si destul de mult).
Si vezi, fa-l sa inteleaga ca daca te-a luat de nevasta nu inseamna ca gata, esti proprietatea lui pt. tot restul vietii. Daca nu se schimba nimic si te face in continuare sa plingi, nu-ti mai pierde timpul cu el. Casatoria nu inseamna nimic, nu sta sa te chinui. N-are rost sa stai cu un om pe care-l urasti, doar asa... ca a inventat societatea niste reguli. Traieste-ti viata. Meriti sa fii fericita linga un om care te iubeste cu adevarat.
0
10-09-2010, ora 17:32
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Ella 222 -

Ce varsta are sotul tau/? Ce sistem de valori are? Si eu am luat in greutate cand am fost insarcinata - dar treptat mi-am revenit perfect la forma initiala. Cred ca e o problema de timp - in plus sunt f multe retete / metode care pot da rezultate. Insa eu cred ca prea mult nu te-au schimbat kg in plus, tot acelasi om esti.
S-ar putea sa fie altceva: poate inconstient, avand baby, nu ati mai putut oferi sotului atentia pe care o asteapta. Sa stiti ca exista si acest mod de gelozie - in interiorul familiei. Mie mi s-a intamplat asta cu gemenii mai mari. Fiind primii nascuti si f.afectuosi - trebuia sa le daruiesc totul lor. Cand au venit cei mici, vrand nevrand, au cazut pe planul doi. Asta i-a facut sa sufere toata viata si nu i-au putut inghiti pe cei mici nicicum. Mi-au facut zile amare din cauza asta - si chiar boala capatata - in mare parte este din cauza amaraciunii.

insa, nu va pripiti in luarea unor decizii. Apelati la un psiholog, consilier, prieten intelept...Va doresc armonie si fericire!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: