cred ca aproape toata viata am avut depresie

29-11-2014
Magda.elena
Nu este medic/terapeut
Magda.elena
Buna, ma numesc Elena si am 29 de ani.
In primul rand, cred ca aproape toata viata am avut depresie.De foarte multi ani am des momente in care ma inchid si cate o saptamana in casa si plang, e modul meu de a ma descarca. Am avut o viata trista, parintii s-au despartit cand eu eram in liceu, am suferit enorm, lipsa banilor a fost la fel o mare problema inca de atunci. Fara bani e aproape imposibil sa investesti in educatie, sa faci o facultate, am simtit ca viitorul meu va fi zero, in fine, cu foarte mare greutate am reusit.Acum tatal meu are cancer iar iubitul cu care planuiam un viitor tocmai m-a inselat sau pot spune chiar ca avea o relatie in paralel, ne-am despartit bineinteles.Nu stiu ce ma doare mai tare, vreau doar sa nu mai simt, as vrea sa dorm si sa nu ma mai trezesc si nu am pe nimeni, nici prieteni, nimic, ultimul lucru pe care l-as face ar fi sa ma plang la parintii mei care au o gramada de probleme.
Cat de puternic sa fie un om sa suporte toate astea ?simt ca ajung la capatul puterilor.
1 comentarii
0
29-11-2014, ora 19:00
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara,

Din ceea ce ati descris dvs reiese ca treceti printr-o perioada extrem de dificila. Totusi, dupa cum ati scris si dvs, simtiti nevoia sa vorbiti cu cineva, sa impartasiti durerea si tradarea pe care o simtiti in acest moment. Imi dau seama ca pana acum ati folosit izolarea ca metoda de supravietuire, de a face fata greutatilor, dar ma gandesc ca aceasta metoda a fost una conjuncturala, pentru a nu ii incarca pe cei din jurul dvs cu propriile probleme.
Va recomand sa apelati la cateva sedinte de consiliere psihologica pentru inceput, cu scopul de a putea vorbi cu cineva care sa va asculte si sa va sprijine si, totodata, sa va ajute in aceasta perioada dificila. Apoi, daca va doriti sa schimbati mai multe in viata dvs va recomand un demers psihoterapeutic. Este important sa stiti ca psihoterapia dureaza in timp, dar efectele ei sunt benefice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •