Depresie.. plang foarte mult (cu orele) din orice

27-01-2014
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Buna dimineata. Am nevoie de ajutor... De la o vreme plang foarte mult si din orice. Nu pot spune ca ma enerveaza orice, ci mai degraba ma supara totul... ma afecteaza, incat plang cu orele.. am 23 de ani, nu prea am mai avut probleme de genul acesta... ma gandesc ar putea fi o depresie? efectiv nu stiu ce sa fac. Incerc sa ma destind cu diverse activitati insa cand imi aduc aminte de ceva ce ma afecteaza ma opresc din orice si plang o ora doua...apoi sunt trista.Ce ar putea fi ? sau ce as putea face? Ma gandeam sa incep cu o vizita la un psiholog...
14 comentarii
0
27-01-2014, ora 09:12
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
buna dimineata,
sunt sigura ca STII si esti constienta care este CAUZA..pt care plangi mereu si asa cum zici..CAND iti aduci aminte.

asta, CAUZA.trebuie s-o elimini..
CE te face sa plangi?????

NU incepe inca cu antidepresive,
momentan haide ca-mpreuna si cu alti..poate medici, psihologi.sa-ti inlaturi, teama, frica,
deznadejdea, umilinta...etc...

daca faci mici precizari.mai vb.
zi faina sa ai
0
27-01-2014, ora 17:35
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Eu te sfatuiesc sa faci intai o cura de magneziu si apoi daca starile persista sa consulti un psiholog
0
27-01-2014, ora 18:08
Psiholog Ioana Frecan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Ioana Frecan
Si eu cred ca un psiholog v-ar fi de foarte bun ajutor. Din ceea ce descrieti este foarte posibil sa aveti o stare depresiva.

Toate cele bune.
0
28-01-2014, ora 18:22
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
toate starile depresive AU O CAUZA..
...cauza TREBUIE eliminata
NU lua INCA antidepresive

cele bune,

p.s.
de fapt acum vad,
inca n-ai raspuns..asteptam
0
29-01-2014, ora 01:00
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Voi fetele sunteti mai emotive si plangeti mai usor din orice, ar trebui sati canalizezi aceasta energie spre ceva util nuti mai consuma energia plangand incearca facand ceva ca s ajuti persoana pt care plangi daca poti ca nu o ajuti cu nimic plangand.
0
15-03-2014, ora 11:36
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna ziua,

Puteti merge cu incredere la un psihoterapeut, insa interesati-va privind formarea lui si tipul de terapie pe care il practica, pt ca rezultatele pot sa nu fie aceleasi.
Conform studiilor, psihoterapia cognitiv-comportamentala este cel putin la fel de eficienta ca medicamentele pt tratarea simptomelor depresive.
Eficienta oricarui tip de terapie depinde cam in egala masura de psiholog (prin empatie, deschidere, abilitati, cunostinte, talent etc.) si de dvs.
Va trebui sa fiti pregatita sa abordati in terapie subiecte dintre cele mai diverse si, in ritmul dvs, inclusiv cele care pot fi jenante, daca au impact asupra starii dvs., sa puneti orice intrebari doriti si sa cereti explicatii privind terapia, modul in care functioneaza, tulburarile si cum se pot manifesta etc. Mai este necesar sa depuneti efort si sa urmati recomandarile psihologului, sa va efectuati exercitiile pe care vi le-a propus, sa va confruntati modul de a gandi si de a va comporta (care este invatat), sa va constientizati erorile si factorii de stres si sa va "dez-vatati".

Este o munca si un proces continuu de "invat-dezvat", aveti rabdare si veti reusi!

Ce va mai supara? Nu ne-ati descris prea clar ce simtiti si cum va afecteaza.
Ce este acel "tot"? De unde a pornit si de cand?
M-ar ajuta cateva detalii.

Psih. Ana Badita
0
11-04-2014, ora 11:10
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

Va recomand sa apelati la un psiholog pentru a identifica in primul rand problema si care sunt cauzele ei (ce anume va intristeaza si/sau ingrijoreaza).
In afara de sentimentul de tristete care inteleg ca dureaza de ceva vreme, ce alte simptome mai sunt? Ati renuntat sa faceti lucruri care inainte va faceau placere, ati inceput sa prefererati sa petreceti mai mult timp singura, va este mai dificil sa faceti unele lucruri cotidiene?

Psih. Gentiana Nita
0
14-05-2014, ora 14:57
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Eu zic sa mergi la un psihiatru.
0
26-05-2014, ora 22:13
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
@ carlo_ro :

Psihologul clinician are competenta de a pune un diagnostic (folosind interviuri si scale clinice) la fel ca un psihiatru (mai ales ca aici nu se pune probleme unei psihoze). Iar terapia, in cazul depresiilor, poate fi la fel de eficienta ca medicamentele, fara efectele secundare ale acestora.

psiholog Ana Badita
0
30-05-2014, ora 10:03
Psiholog Oana Alis Lup
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Oana Alis Lup
@ carlo_ro

Psihiatrii au cunoştinţe solide privind bazele biologice ale tulburărilor psihice, cât şi privind tratamentele biologice (de obicei medicamente). Ei primesc unele noţiuni de psihoterapie, dar cele de farmacoterapie sunt considerabil mai ample. Întâlnirea cu un psihiatru este scurtă şi adesea se concentrează pe monitorizarea reacţiilor la tratamentul medicamentos. Deşi au noţiuni de bază în psihopatologie şi tratamente biologice, psihologii primesc o formare mult mai intensă în consiliere, psihoterapie şi evaluare psihologică comparativ cu alţi profesionişti din domeniul sănătăţii mintale.
Depresia majora este a patra boala ca raspandire pe glob, reprezentand una dintre problemele grave de sanatate, insa tratamentul depresiei are un prognostic bun, 50% dintre cazuri fiind complet vindecabile, în timp de 30% se vindecă parţial. Deşi pot exista şi factori biochimici care cauzează depresia (predispoziţia genetică, biochimia creierului etc.), legătura dintre depresie şi factorii psihologici şi sociali care declanşează apariţia ei (conflicte, pierderea locului de muncă, scheme dezadaptative de gândire, stimă scăzută de sine), face ca depresia să poată fi tratată cu succes cu ajutorul psihoterapiei. Aceşti factori pot fi influenţaţi în plan psihologic, pentru a trata depresia şi pentru a preveni apariţia unor noi episoade ale bolii şi în special, pentru a preîntâmpina apariţia unui episod depresiv major, a cărui risc de apariţie creşte odată cu vârsta. În plus, psihoterapia este necesară în toate cazurile în care o parte dintre trăirile specifice depresiei determină scăderea stării generale de bine, favorizând o mai mare gestionare a emoţiilor prin identificarea acelor situaţii care declanşează şi menţin stările de tristeţe şi prin găsirea resurselor necesare şi stilurilor de gândire potrivite.

Numai bine!
0
24-07-2014, ora 16:21
amam
Nu este medic/terapeut
amam
Stiu ca am inca depresie...Medicul mi-a prescris acum un an (dupa o lunga perioada de insomnii, greturi, si o criza spontana de plans) o tableta anitidepresiva, seara, recomandandu-mi sa micsorez doza pe masura ce ma voi simti mai bine. Am ajuns la un sfert de tableta (trimipramin) si mi-a mers mult mai bine.
Din pacate, am suferit recent o trauma care m-a "azvarlit" pur si simplu inapoi de unde am plecat. Ba chiar mai rau, am dureri in partea superioara a membrelor, uneori cu senzatia ca abia mai pot sa merg. Continui cu un sfert de tableta...macar pot sa dorm si sa mananc. Urasc sa ma recunosc bolnava, urasc sa depind de Medici si medicamente, dar obosesc in lupta cu mine insami.
Sunt sigura ca imi va trece...dar mi-e greu. Oare mai pot gasi ajutor, aici in virtual?
0
25-07-2014, ora 20:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca iti este dificil sa treci peste trauma ce recent te-a afectat amam si pot sa inteleg ca nu-ti place sa apelezi la medicamente, insa daca ai fost diagnosticata odata cu depresie si simti ca acum simptomele au revenit, poate nu strica sa consulti din nou medicul pentru a vedea daca nu e schimbi ceva in tratament. Alternativ ai putea sa apelezi la psihoterapie pentru sustinere
0
30-07-2014, ora 16:25
amam
Nu este medic/terapeut
amam
Multumesc mult pentru raspuns. Cred ca voi apela pana la urma si la pshiholog.
0
26-08-2014, ora 08:49
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Este o decizie buna de a te adresa unui psiholog psihoterapeut (nu toti psihologii sunt si psihoterapeuti). A merge la psihiatru la primul semn de tristete este ca si cum ai merge sa iti pui piciorul in ghips cand ai doar o zgarietura. Afectiunile psihice usoare pot fi tratate fara medicamente, doar cu psihoterapie.
Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •