Depresie, sau oboseala nervoasa ?

07-05-2010
Tom11
Nu este medic/terapeut
Tom11
de ceva timp am niste stari f urate, ma simt nu pot sa spun ca trist...doar ca pur si simplu nu am chef de nimic uneori simt ca privesc in gol, nu ma pot concentra, nu pot gandii, nu pot sa constientizez, imi amintesc destul de greu din zilele trecute, eu ma simt amortit total, capul il simt ca si cum ar sta sa pocneasca, si parca nu mai stiu de mine sunt dezorientat si ametit, simt ca parca o sa clachez o sa o iau razna in urmatorul minut, , , , nu prea mai pot sa constientizez cine suntsi ce se intampla cu mine, nu prea am pofta de mancare, nu pot sa dorm mai mult de ora 7 !~, am incercan, m-am culcat si mai tarziu degeaba, nu pot sa mai adorm, deoarece ma trezesc cu o stare de ingrijorare in suflet, am permanent aceste senzatii si nu stiu ce poate sa fie, poate fi vorba de depresie, sau doar de surmenaj, oboseala epuizare, sau o boala psihica ?
3 comentarii
0
29-05-2010, ora 12:34
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Tom,

Am observat ca esti preocupat de gasirea unui diagnostic pe masura simptomelor acuzate de tine. Asta e ca si cum din interior incerci sa iti observi comportamentul exterior. Orice simptom/stare va fi invaluit in coloratura subiectiva a experientei traite in momentul producerii sale, ceea ce iti va ingreuna mult discernamantul in identificarea unor criterii de diagnostic.

Atentie la solutiile "seducatoare" prin accesibilitate si promisiunea unei vindecari rapide si fara cusur. Nu exista trucuri pe care sistemul tau nervos, extrem de evoluat si complex, sa le inghita, lasandu-se astfel pacalit. Nu uita, tot ce se petrece cu tine acum, este creatia psihicului tau ca raspuns la procesarile de informatie constiente si inconstiente. Sa crezi ca poti reseta tot sistemul nervos printr-un tratament naturist (excelent de altfel in profilaxie) inseamna ca iti permiti inca luxul de a mai zabovi un pic in lumea in care, "cu cat iti doresti mai intens un lucru, cu atat cresc sansele ca acesta chiar sa se produca". Acesta este taramul viselor, minunat pentru copii, insa nemilos cand a venit vremea sa il parasesti.

Iti recomand cu caldura sa colaborezi cu un medic psihiatru (nu, nu te va indopa cu medicamente impotriva vointei tale) sau cu un psiholog fie clinician, fie psihoterapeut, pentru a beneficia de cunostintele si experienta unui specialist competent in formularea unui psihodiagnostic.



Sanatate si mult succes!
Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
02-06-2010, ora 04:03
poterasal
Nu este medic/terapeut
poterasal
Buna ziua tuturor,

Sa va spun asa mai pe scurt si la subiect.
Intr-o seara pe la vreo 4 jumate dimineata, m-am pus in pat la televizo.
Toate bune si frumoase pana cand, dintr-o data am inceput sa am un sentiment foarte ciudat, ma simteam ca si cum creierul meu numai reactionea, incepeam sa ma legan ca un nebun, muschii mi se contractau, aveam senzatii de sufocare, imi era foarte foarte frica de orice lucru oricat de marunt ar fi, bun.
Am fost la doctor, ma consultat, si mi-a dat un diagnostic : spasmofilie.
Am luat niste medicamente ceva de calmare si ceva pentru contractarea muschiilor, dar eu de Vara trecuta pana in ziua de azi, nu mi-am iesit din starea de spasmofilie.Credeti-ma ca as da orice sa fiu ca inainte plin de viata...Din cauza asta nu sunt concentrat pe deplin, nu sunt atent la un lucru, nu dau importanta.. Dorm cu parintii mei in camera desi am varsta de 18 ani..pentru ca am senzatii de frica si mie sa nu fac vreo criza... daca ati citit aceste randuri credeti-ma ca plang, vreau sa fiu ca inainte...
Ce puteti sa imi recomandati sau sa ma ajutati intr-un fel ?.
0
11-11-2013, ora 22:22
colindeata
Nu este medic/terapeut
colindeata
salut ce ai mai rezolvat, am si eu cam acelasi sintome ca tine, am facut mai multe analize dar au esit bine dar tot rau ma simt. tu tu cum mai esti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  •