Depresia in timpul sarcinii

25-02-2016
Carmen1984
Nu este medic/terapeut
Carmen1984
Buna ziua,
Inainte sa raman insarcinata, timp de un an am luat tratament cu cipralex si Anxiar pentu depresie si atacuri de panica. Medicamentele m-au ajutat foarte mult sa scap de depresie si mai ales de insomnie. La 6 luni dupa ce am intrerupt tratamentul cu Cipralex si Anxiar am ramas insarcinata. In tot acest timp nu am mai avut probleme cu insomnia sau depresia, insa acum fiind insarcinata in 10 saptamani, toate problemele au revenit si imi este foarte greu sa traiesc asa.
Sunt nopti in care nu dorm nici 4 ore, pe langa toate senzatiile de greata si ameteli aferente sarcinii, oboseala ma termina. Efectiv sunt mai deprimata ca niciodata, nu simt nici o bucurie legata de aceasta sarcina, cu toate ca mi-am dorit-o. Am chiar unele momente in care mi-as dori sa se termine totul.
Doctorul mi-a prescris o rezerva de Cipralex si Anxiar, spunandu-mi sa iau la nevoie, in caz ca vor aparea spontan simptome ale depresiei. As dori sa stiu daca as putea sa iau ocazional jumatate de Cipralex sau un Anxiar care sa ma ajute in noptile cand insomnia si agitatia mea sunt la cote maxime.
Va multumesc!
8 comentarii
0
25-02-2016, ora 19:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa incercati si Gemoderivat din muguri de tei argintiu.
0
26-02-2016, ora 19:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cel mai bine e sa te consulti cu medicul tau Carmen. Sa utilizezi Cipralex doar "˜la nevoie"™, cate o zi doua, nu e prea folositor. Antidepresivele de acest gen au nevoie de o perioada de timp pentru a fi eficace. In sarcina, dupa cum probabil ai aflat deja de la medic, ele sunt asociate si cu unele riscuri asa ca e important ca medicul sa evalueze daca e sau nu cazul sa le iei.
Crezi ca ar putea sa te ajute daca ai discuta cu un psihoterapeut despre schimbarile ce simti ca se petrec in viata ta?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
05-03-2016, ora 19:04
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Sugerez participarea la ateliere de dezvoltare personala cu viitoare mamici si consiliere psihologica si psihoterapie individuală sant extrem de importante pentru situatia de disconfort prin care treceti.Va doresc sarcina cat mai usoara si nastere asemeni.

Sa va fie de folos,

„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
0
06-05-2017, ora 18:01
Miruna myluna
Nu este medic/terapeut
Miruna myluna
Buna ziua, ma regăsesc aproape identic in povestea d-voastră! As dori sa stiu, cum S-a rezolvat situația!?!?! Va mulțumesc frumos! Țin sa Menționez Ca am o operație pe coloana anul trecul+tratament antidepresiv( paroxitina 6luni); am
Dureri cervicale oribile cu înțepături si arsuri pe brațe; atacuri de panica si stări anxioase oribile! Simt ca ma auto-distrug dpdv emoțional si fizic( sarcina are 15 saptamâni )
Va mulțumesc din suflet pentru orice sfat!!!
1
07-05-2017, ora 16:20
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Sugerez in perioada sarcinii sa încercați cu medicamentul naturist pe baza de plante:"Confort emotional"de la Farres(il gasiti in magazinele naturiste), pentru insomnii:Bien dormir(cu melatonina)-2pastile cu 1ora înainte de somn si sedinte de psihoterapie individuala sau de grup (cu mămici aflate de asemeni in perioada de sarcină sau imediat dupa nastere)
Va doresc o perioadă de sarcina si nastere cat mai usoare.
Sa va fie de folos.
1
18-08-2017, ora 11:31
Miruna myluna
Nu este medic/terapeut
Miruna myluna
Va mulțumesc, din suflet, pentru răspuns; dar am reusit totuși sa-mi găsesc liniștea si pacea; am inceput mai multe Terapii intensive; acupunctura, hipnoterapie, psiholog, Zoloft(50mg), kinetoterapie;rugăciune si muuuullltaaaaa plimbare, schimbarea gândirii negative si cel mai important dragostea familiei si acceptarea sarcinii care dintr-un coșmar a devenit un moment minunat pe care-l trăiesc in fiecare zi;
Nu neg, ca toate durerile au dispărut dar lupt pentru puiul meu!!!! Sint ca Dumnezeu este langa mine ai ne apăra!!! După naștere voi posta întrega mea experiența!!!! Vreau sa ajut la rândul meu, viitoare mămici pierdute in spațiu si timp!!!! Totul are o rezolvare!!! O zi frumoasa tuturor!!!
0
01-10-2017, ora 10:14
In_search_of_the_sunrise
Nu este medic/terapeut
In_search_of_the_sunrise
Miruna, mi-ar placea sa stam de vorba. Am hernie de disc neoperabila deocamdată dar care îmi dă tot felul de dureri, amețeli. Am făcut o depresie de la asta și mă lupt cu ea de 2 ani de când am hernia. Am luat 6 luni tratament antidepresiv și l-am scos ușor ca sa pot face un bebe. Însă la mine bebe prinde cu dificultate și asta e iar un motiv de stres. Când am avut rezultatul de sarcina negativ după tratamente și bani/timp investiți mi-a reapărut depresia și durerea de coloana (practic in timpul asta am neglijat terapia coloanei). Acum sunt disperata..
Mi-e teama că tb sa incep iar un tratament antidepresiv și asta înseamnă că aman iar multe luni posibilitatea sa fac un bebe.Ceasul meu ticăie. Am 34 ani. Te rog să îmi spui cum ai reușit să duci sarcina. Observ că ai luat zoloft. Să înțeleg că sunt medicamente sigure pt depresie in sarcina?Merci frumos
0
24-10-2017, ora 10:31
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In general, durerea are un rol important in semnalizarea unor leziuni organice, cum ar fi hernia ta de disc. De multe ori insa, durerea are si o importanta componenta emotionala, ce-i poate amplifica semnificativ impactul. Sesiunile de psihoterapie pot ajuta la diminuarea componentei emotionale a durerii.

Similar, se intampla ca eforturile de a ramane insarcinata sa nu dea rezultate imediate, iar dezamagirea poate sa deterioreze relatia de cuplu…sau afecteaza si mai mult o relatie de cuplu ce avea de la bun inceput tensiunile ei. In cabinetul de psihoterapie, in aceste cazuri, poti sa simti prezenta tensiunii din cuplu. Lacrimile nu sunt rare. Alteori, lacrimile nu exista, insa pot sa se accentueze variate suferinte corporale. E urmarea interiorizarii durerii resimtite.

In_search_of_the_sunrise, in cazul tau situatia pare mai complexa decat in cazul Mirunei. Pentru a depasi obstacolul e important sa gasesti un psihoterapeut si un psihiatru in care sa poti avea incredere.

Linkul de mai jos iti ofera mai multe detalii despre cum se procedeaza de obicei cu sertralina in timpul nasterii (recomandari ale sistemului de sanatate britanic). In functie de gravitatea depresiei, exista mai multe optiuni, printre care si cea de a apela la psihoterapie, denumita in acest document « talking therapy ». Bineinteles ca e important ca aceste optiuni sa fie discutate cu medicul tau

http://www.choiceandmedication.org/generate.php?sid=81&fname=handyfactsheetperinatalsertraline.pdf

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul