Depresia-perspective

01-09-2011
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Intotdeauna am fost incantat cand s-a investit in cercetarea medicala, eu o consider chiar mai importanta decat descoperirile facute in Cosmos...E adevarat, e ceva sa iesi in spatiu, dar mai sunt bolile acestea grave, care trebuie cercetate si cercetarile finantate, poate ca daca banii de acolo ar merge unde trebuie...Nu sunt un om care sa nu constientizeze ca fiind un mare pas inainte mersul pe luna, dar raman la ideea ca daca acesti bani s-ar investi in cancer sau in bolile psihice, altfel am privi acum lucrurile.Cititi mai jos, ce-am citit si eu, pe site-ul Realitatea:

Până acum, în tratarea depresiei medicii erau nevoiţi să evalueze starea pacientului exclusiv pe baza senzaţiilor subiective ale acestuia. Nu exista un mecanism care să permită determinarea stării bolnavului şi descoperirea bolii, asemănător celui care există în cazul unor boli precum diabetul zaharat sau presiunea arterială.

Grupul de cercetători niponi, în frunte cu profesorul Shigeto Yamawaki, a reuşit să descopere gena responsabilă pentru formarea proteinei BDNF - factor neurotrofic sintetizat de creier.

Pentru experiment au fost recoltate analize de sânge de la două grupuri de oameni: sănătoşi şi care sufereau de depresie. S-a descoperit că la persoanele afectate de depresie reacţia chimică /metilare/ ce se produce în respectiva genă are particularităţi bine conturate.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul