Depasire de apex in sinus, ce ma sfatuiti?

16-03-2013
iolandamg
Nu este medic/terapeut
iolandamg
Va rog sa ma scuzati ca indraznesc sa va solicit ajutorul intr-o problema medicala, dar am mai multe opinii ale unor medici stomatologi care nu ma lamuresc.

Din luna septembrie a anului trecut a inceput sa ma doara obrazul, la baza nasului, cam in dreptul radacinii caninului stang.

Am efectuat radiografii, rezultand existenta unui granulom.

Medicul chirurg m-a directionat catre medicul stomatolog care a tratat dintele de langa canin, a reobturat caninul, a tratat ultimul si penultimul dinte de sus, stanga.

Tratamentul a durat din noiembrie 2012 si pana in ianuarie 2013, timp in care am luat antibiotic continuu- azitromicina si minociclina.

Cu toate acestea, durerea a reaparut, mi se umfla obrazul, chiar si pleoapa ochiului, simt o imflamatie si spre ureche, dar durerea continua, deranjanta este tot cea de la inceput, spre baza nasului. Mai nou am senzatia ca infectia are repercursiuni si asupra ganglionilor limfatici care au inceput sa se umfle si sa devina durerosi.

Am efectuat CT si a rezultat ca odata cu obturarea penultimului dinte s-a INTRAT IN SINUS, existand resturi de material si un proces inflamator.

Un medic spune ca nu se mai poate face altceva decat extractia dintelui si ulterior implant, altul ca acest material se resoarbe in 6-8 luni, iar daca deranjeaza se poate efectua o rezectie apicala.

Va rog din suflet, ajutati-ma cu un sfat, care dintre cele doua optiuni sa aleg ?
Mai exista si o alta posibilitate de remediere a situatiei?

Dintele acesta este mai departe de zona caninului, unde ma doare pe mine, care credeti ca ar fi cauza acestei infectii, dureri, inflamatii?

Un medic a spus ca nu este de vina nici granulomul pentru ca a fost tratat corect, ca nu exista nicio problema la canin si nici sinusul perforat nu prezinta urme de infectie, astfel incat ar putea fi o problema la glanda parotida sau o nevralgie de trigemen. Eu nu cred in nicuna din aceste variante. Ma doare in dreptul radacinii caninului spre dintele de langa el cel cu granulom si spre ultimii dinti.
Ieri am fost din nou la stomatolog care mi-a reobturat ultimul dinte de sus, era intr-adevar prost obturat pe un canal unde am avut dureri atroce ieri, inclusiv cu ocazia reobturarii. Azi ma doare rau si s-a inflamat.
Ce ma sfatuiti sa fac?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul