Deget tăiat si vânat

01-06-2015
Ionut Arama
Nu este medic/terapeut
Ionut Arama
buna ziua. Numele meu este Alina, am 24 de ani si acum doua zile mi-am tăiat degetul mic de la mana stânga, fix acolo unde se îndoaie degetul, pe exterior. Am tăiat cam jumătate de centimetru adâncime pentru ca am fost neatenta cand găteam. Instantaneu a început sa curgă sânge. Am pus repede un şerveţel cu apa rece si am presat sa nu mai curgă si rana s-a închis dar a început sa se invineteasca. M-am dus la farmacie si mi-au dat şerveţele dezinfectante si plasture. Nu am dat asa mare importantă vanataii, dar acum e si mai vânat, e vânat cam un centimetru in jurul rănii si ma sperie, plus ca ma doare foarte tare, nu pot sa -l îndoi. Va rog spuneti-mi ce se intampla cu degetul meu si ce as putea face. Va multumesc
4 comentarii
0
01-06-2015, ora 22:25
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ARAMA cel mai indicat este sa te prezinti cat mai repede la spital pt ca poate fi sectionata vena care iriga degetul si namaifiind vascularizat se poate cangrena, cu cat mergi mai repede cu atat ai sanse mai mari sa se refaca mai bine si mai repede.
0
02-06-2015, ora 05:30
Ionut Arama
Nu este medic/terapeut
Ionut Arama
Mulţumesc pentru răspuns, dar nu am cum sa ajung la spital pentru ca sunt in străinătate si aici daca te duci la urgente, nu se uita la tine pentru atât. Doar sa -mi fac programare si programarea durează, si tocmai ce mi -ati spus ca trebuie neaparat sa ma vadă un doctor. Alta varianta mai rapida nu am? Un unguent, ceva. Nu vreau sa-mi pierd degetul, doamne fereşte. Acum pot sa-l îndoi, dar durerea ( nu foarte mare ), încă exista, însă doar atunci cand ating rana sau cand imi lovesc degetul. Se poate învineti pe zi ce trece mai tare? Adică sa se invineteasca tot degetul? Acum e vânat doar in jurul rănii. Mi-e foarte frica !!
0
03-06-2015, ora 13:37
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Te contrazic SE UITA LA TINE, asa ca lasa frica si dute pana la doctor ca sa nu aplici temir ce creme si sa se agraveze si mai tare, in acea zona sunt nervi, tendoane, vase de sange, cartilagii.
Mai bine sa nu fie nimic grav decat sa iti para rau mai tarziu.
0
04-06-2015, ora 02:10
Ionut Arama
Nu este medic/terapeut
Ionut Arama
V-am ascultat sfatul si am fost sa-mi fac programare la doctor. La Recepţie erau doua doamne care mi-au zis sa nu ma îngrijorez pentru ca am sânge sub piele si ca nu este grav, o sa treaca, si ca nu am nevoie sa ma vadă un doctor. Acum vânătaia se schimba spre galben. Sa fie oare spre vindecare? Menţionez ca degetul meu nu este rece sau umflat. Sper sa fie bine!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul