Deget mana amputat

08-03-2014
rosiorilor
Nu este medic/terapeut
rosiorilor
In urma unui accident, agatandu-mi-se verigheta, mi s-a smuls odata cu pielea prima falanga nr 3, ramanand celelalte doua, la degetul inelar. Am luat osul smuls odata cu pielea, si in timp de jumatate de ora am ajuns la spitalul de urgenta. Medicul de garda la aruncat, spunandu-mi ca nu are ce sa-mi faca, m-a pansat si m-a chemat a doua zi dimineata la chirurgie plastica.
A doua zi dimineata am fost operat amputandu-mi-se degetul, ramanand jumatate din falanga nr 1.
Dupa cca o luna, mi-au fost scoase cele 10 fore cu care am fost cusut in timpul operatiei. Dupa cca 10 zile, am fost la control si d-na doctor mi-a luat crusta formata in urma scoaterii firelor. In aceeasi zi, dar pe seara am constatat ca prin piele, in zona fostei cruste mi-a iesit varful osului in exterior.
A doua zi am fost la spital si am fost operat din nou, amputandu-mi iarasi cca 1cm din osul ramas.
In urma acestor doua interventii chirurgicale, am ramas cu unele sechele prin faptul ca in zona operatiei am o umflatura permanenta, nu pot inchide si deschide mana total, simt constant furnicaturi, usturimi si junghiuri foarte des, si amorteli in zona operatiei si a degetelor vecine cu cel amputat.
Daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi in acest sens. Astept raspuns. Multumesc.
1 comentarii
0
12-03-2014, ora 11:09
Dr. Klara Bancila
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Klara Bancila
Buna ziua!
conduita corecta ar fi sa mergeti la un control postoperator la chirurgul care v-a operat, explicindu-i toate aceste neajunsuri.
Alternativa este sa cereti si a doua opinie la un consult de specialitate de chirurgie plastica. Este dificil a se face un dg si a indica o conduita de recuperare sau de tratament, fara unexamen local obiectiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul