De ce s-a umflat glanda parotida?

04-10-2010
totemg2000
Nu este medic/terapeut
totemg2000
Buna ziua! In urma cu aprox. o luna am descoperit o umflatura sub urechea dreapta. Nu m-a durut initial, dar dupa ce am descoperit-o am tot insistat cu plaparea, dupa care si-a marit voulmul si a inceput sa ma doara difuz doar la o simpla atingere. Am fost la ORL-ist, care, dupa un control de specialitate plus endocopie, mi-a prescris un anti-inflamator in prima faza, urmand sa apleze la antibiotice daca nu aveam rezultate. Mi-a spus ca e un ganglion, ca nu e nicio problema de ORL ci sa caut sa imi tratez problemele dentare (desi acestea nu erau foarte mari).
Intre timp am facut o criza de ovar (am un chist ovarian dreapta, 4, 3 cm, neoperabil inca dupa medici) si am fost internata 4 zile in spital, trecuta la tratament cu ampicilina, ketonal, no spa. Dupa o saptamana de concediu medical, azi, am fost la dentist. La control, dna doctor mi-a spus ca e exclus ca acea umflatura sa fie ganglion, ca este glanda parotida si ca o simte ca o intaritura, fara forma clar definita. M-a chemat peste 10 zile, timp in care trebuie sa o tin sub observatie. Nu stiu daca are legatura, dar acum am facut febra. Stari febrile am avut mai mereu in ultimele 2 luni, dar de scurta durata si abia sesizabile. Am citit pe net despre posibile diagnostice si m-am ingrozit. Cel mai bland ar putea fi oreionul, doar ca pe mine nu ma doare locul respectiv, decat daca il "zgandar". Nici nu am facut febra de 39 de grade. Alte simptome pe care le-am avut in ultima vreme: inainte de a descoperi umflatura, m-am trezit timp de vreo saptamana cu partea dreapta a fetei f. umflata, in zona cearcanului; am mai simtit dureri ca niste iradieri in ambele urechi si dureri de cap. Va rog sa ma ajutati cu o parere si de asemenea cu un sfat: ce medic, de ce specializare, este cel mai in masura sa diagnosticheze aceasta problema? Multumesc!
PS: Am 33 de ani, 160m, 50 kg, sufar de hipotiroidism (tratament cu Eutirox 50) plus mastoza fibrochistica.
20 comentarii
0
04-10-2010, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o ecografie cervicala ar ajuta la punerea unui diagnostic
Medicul maxilo_ facial ar fi cel mai in masura sa confirme sau sa infirme daca este glanda parotida implicata.
0
22-11-2010, ora 17:49
dorys84
Nu este medic/terapeut
dorys84
buna ziua, dr.doctor as dori sa stiu ce analize pot face pentru a vedea daca am probleme cu glanda parotidiana.am fost la diferiti medici de la orl si medici de interne.inizial mi sa spus ca am nevralgie, dupa care spasmofilie...la medicul de interne mi sa depistat multipli ganglioni in zona gatului..am facut ecografie si au zis ca sunt gangiloni cu marimi normale.sa nu imi fac griji.am luat diferite medicamente..dar nimic.in urma cu 4 zile am facut si ecografie cervicala...nimic.totul bine.dar problema mea este ca de 4 zile am simtit o mica unflatura in spatele urechi drepte...la palpare simt ca ma doare...nu foarte tare...dureri am si in ureche la fel de mici...seara ma doare jumatate de cap...ureche, dinti gat...pe aceiasi parte, dreapta.simt ca atunci cand inchit parca am tot timpul resturi de mancare...acesea se pare ca provin tot din partea dreapta.nu am avut probleme cu dantura.va rog din suflet sa imi spuneti la ce specialist sa merg, ce analize la sange se pot face pentu a vedea daca e glanda parotidiana..ce alte investigati pot face.sunt speriata..ca cu aproximativ un an tata a fost diagnosticat cu tumore maglina parotidiana...va rog sa ma ajutati.
am 26 de ani.1, 70m, 60 kg.alte probleme :calculi la rinichii
MULTUMESC DIN SUFLET!
0
23-11-2010, ora 07:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
problemele de glande salivare ( inclusiv Parotida) se trateaza la Maxilo_ facial
faptul ca ai calculi reneli.. ma duc la gandul ca ai putea avea si calculi in glanda salivara.
trebuie sa schimbi radical regimul alimentar ( nu rosii, struguri, carne rosie..s.a ce favorizeaza formarea calculilor)
0
23-11-2010, ora 13:19
dorys84
Nu este medic/terapeut
dorys84
buna ziua, va multumesc pentru raspuns as mai dori sa stiu daca picioarele, si ochii se umfla tot din cauza problemelor la rinichi, sau ar putea fii alta cauza...?ce analize pot face pentru tiroida si parotida ?
VA MULTUMESC!
0
23-11-2010, ora 13:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca ai ajuns sa ai edeme la picioare.. e destul de avansata problema.
da rinichii care NU functioneaza.. nu elimina lichidele si toxinele din organizm si se produc edeme.
si problemele de Inima.. dau edeme la picioare.
Trebuie sa te internezi in clinica de medicina Interna si sa faci investigatii serioase
1
02-07-2012, ora 21:32
ruxandra coman
Nu este medic/terapeut
ruxandra coman
Buna seara.D-nul Dr. mama mea a venit de la servici, a mancat pe partea stanga si dupa masa, sa trezit cu o umflatura spre ureche.Dupa aproximativ o ora, in timpul asta sa masat pe partea stanga si sa retras umflatura desi se simte la pipait ca o piatra.A mai incercat inca odata sa manance tot pe partea stanga si sa repetat.Mentionez ca nu sa mai intamplat pana acum.Ce credeti ca ar putea sa fie?
Va Multumesc, astept raspuns
0
02-07-2012, ora 21:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
calculi in glanda salivara pe acea parte
se trateaza la maxilo-facial
0
03-07-2012, ora 13:52
ruxandra coman
Nu este medic/terapeut
ruxandra coman
Dr Doctor am fost astazi la spital si ne-a spus ca este o tumoare benigna parotida pe partea stanga, defapt are doua chisturi si ne-a sugerat operatia.luni ne-a programat pentru internare.Dar imi este foarte frica de complicatii, am inteles ca e o operatie grea si daca se atinge vreun nerv facial poate ramane cu gura stramba. Sunt in stare de soc, nu imi revin..Ce credeti ca se poate intampla?Sunt cazuri rare cand dupa o asemenea interventie are loc paralizia?



Va multumesc
0
26-08-2012, ora 18:26
Tibiliu
Nu este medic/terapeut
Tibiliu
Buna ziua, Dl. Doctor!

O contributie la cazuistica prezentata pana acum:
Am avut si eu un abces la o gingie si mi-am pus otet pe care am incercat sa il tin cat mai mult in ciuda usturimii. Abcesul a trecut, dar a doua zi, in timpul micului dejun, am avut un junghi care mi-a traversat gingia si a ajuns pana in spatele mandibulei pe partea stanga (cea cu abcesul). De asemenea locul din spatele mandibulei s-a umflat, ca mai apoi sa se retraga lent aproape de tot (initial am crezut ca e un ganglion, cineva a sugerat glanda salivara). Interesant e ca atunci cand mananc ceva cu otet pare sa se umfle din nou ca apoi sa se retraga lent. Deasemenea, pare mai umflata dimineata...
Din pacate si eu sunt cu probleme stomatologice netratate.

Multa sanatate si spor la lucru!
0
27-08-2012, ora 13:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o parotidita.. care reactioneaza la orice alimnet care provoaca salivatie
tre sa tii regim strict ara acru, acidulat si citrice.. altfel ajungi la maxilo-facial.. pentru operatie
0
27-08-2012, ora 14:06
Tibiliu
Nu este medic/terapeut
Tibiliu
Multumesc, Dl. Doctor!
Umflatura s-a retras, ma feresc de acru.

Multa sanatate!
0
22-10-2012, ora 20:10
oanacluj
Nu este medic/terapeut
oanacluj
Buna seara,

Am un baietel de 5 ani si jumatate si de aproape un an de zile imi face parotidite recurente, la urechea stanga. Am observat ca acest lucru se intampla atunci cand sta probabil in curent la gradi afara si transpira sau dupa un episod de raceala usoara. Am fost la doctor, i-am facut ecografie, intr-adevar glanda parotida era marita dar mi s-a zis sa stau linistita. De cateva ori l-am tratat cu antibiotic si cu antiinflamatoare. Acum am fost sfatuita sa ii fac un rmn dar sincer imi este goaza de aceasta investigatie si de faptul ca trebuie sedat inainte si din cate am citit substantele de contrast pot provoca reactii alergice. Dumneavoastra ce imi sugerati?
0
22-10-2012, ora 21:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Va sugerezcsa incercati sa intelegeti ce se intampla
Glanda parotida secreta saliva... trebuie invetigat tot tractul digestiv
Trebuie exclus din alimentatie toate produsele care provoaca hipersalivatie
Mancarea acra. Fructele fitrice si acre. Sucurile. Seminte. Cipsuri. Pufuleti..s.a
0
26-02-2013, ora 15:13
soltean
Nu este medic/terapeut
soltean
Buna ziua Domnule Doctor,
este a 10 zi de cand mi-au aparut umflaturi in zona parotidei, la inceput putin in jos de la urechi spre mandibula si dupa 2-3 zile zona umflata s-a extins sub urechi si acum sub mandibula in ambele parti la fel.Dimineata in ambele parti umflaturile sunt mai mari iar peste zi isi reduc putin volumul.Nu am nici o durere, nici stari febrile nici un alt simptom doar zonele respective umflate si gura uscata si umflaturile nu se retrag decat peste zi, dimineata fiind la loc ca in ziua precedenta. Am primit un diagnostic de parotidita nespecifica, tratament cu metronidazol si sa imi fac masaj care sa se desfunde canalele salivare care ar putea fi blocate (gura a devenit pe zi ce trece tot mai uscata). La o clinica privata medicul ORL este de parere ca problema e de la dinti si recomandarea dansului a fost sa imi rezolv problemele cu dintii (am o masea cariata in partea stanga ). In acelasi timp medicul care a facut ecografia : glande salivare + cervicala, la clinica respectiva, a fost de parere ca problema ar fi de la oreion si sa ma astept la o evolutie in aceasta directie. La ecograf nu s-au vazut canale salivare obturate sau probleme legate de masea iar diagnosticul de la examinarea ecografica este : hipertrofie parodiana si submaxilara bilaterala .( Submandibular dreapta adenopatie cu diametrul de 1 cm cu caracter inflamator, iar submandibular stanga adenopatie cu caracter inflamator de 1, 2 cm )
Dumneavoastra ce parere aveti ? ce sfat imi dati, ce ar trebui sa fac mai departe ?
Multumesc !
0
26-02-2013, ora 19:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
asa ceva se trateaza numai la Maxilo-facial-
nu la orl..sau stomatolog
0
02-06-2013, ora 16:19
silviugeorge93
Nu este medic/terapeut
silviugeorge93
Buna ziua
Acum vreo o saptamana mia aparut un ganglion sub urechea stanga de aprox 1cm
Am fost la medic mi sa recomandat niste medicamente (eficef nurofen zineryt si centrum)
Dupa cateva zile de tratament 2-3, imi simt gatul in partea dreapta mai intins asa nustiu si parca am unele amorteli si falca e oleaca umflata (am ceva probleme cu dantura carii etc)
Ce poate fi ? (banuiesc ca o fi glanda parotida mie cam teama ce sa zic ) operatiile de genul is grave?
0
01-11-2013, ora 17:02
antonella82
Nu este medic/terapeut
antonella82
Buna.Fetita mea nascuta la 30 de saptamani, acum are 35de zile este inca in spital, si de 7zile are glanda parotida umflata langa urechea dreapta.La ecografie doctorul nu mi.a dat prea multe detalii spunand ca este vascularizata si bine delimitata, dar trebuie facuta o rezonanta pentru a afla mai mult.Cand tin degetul apasat pe ea e moale si pare sa se ascunda, dar reapare imediat dupa, nu este dureroasa.Mai sunt mamici care au trecut prin astfel de cazuri?Ma poate ajuta cineva sa.mi zica ce ar putea fi?eu nu mai stiu la ce sa ma mai gandesc si sunt disperata.azi am vazut ca e putin mai mare, si se pare ca o deranjeaza.Va multumesc anticipat.
0
24-08-2017, ora 19:25
Trandafir Mihaela
Nu este medic/terapeut
Trandafir Mihaela
Buna seara! De ceva timp, c-am de o luna am glandele parotide inflamate, amigdalele si dureri la inghitire. Am luat antiinflamatoare, antibiotic si nimic, nici-o schimbare. Unde ar trebui sa merg sa vad ce am mai exact?
0
24-08-2017, ora 20:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 investigatii la gastrologie
esti o persoana care face reflux gastro-esofagian de la anumite alimente
asta este motivul de ce se inflameaza amigdalele si faringele
2 Glandele salivare se inflameaza de la mancarea acra, acida, fructe citrice , otet, lamai..s.a
0
09-06-2023, ora 14:56
Crisstiannn
Nu este medic/terapeut
Crisstiannn
totemg2000, ai aflat cauza?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.