De ce nu poate fi suportata proteza dentara?

29-11-2009
alienalien
Nu este medic/terapeut
alienalien
Mama a avut o proteza dentara de care s-a folosit timp de 5 ani pana anul trecut cand a trebuit sa-si faca alta la acelasi doctor stomatolog. Aceasta proteza n-a durat decat un an; in septembrie anul acesta, s-a spart proteza de sus; a fost lipita corect si dupa o luna s-a spart si cea de jos care n-a mai fost lipita corect si mama n-a putut s-o foloseasca din cauza durerii. Solutia ? A mers la un alt doctor stomatolog care i-a luat imediat masuri si a promis ca-i va face lucrarea repede daca plateste banii toti odata si nu in rate. Mama a platit si cat timp i s-au facut probele, in trei zile diferite, n-a simtit dureri. Durerile au inceput odata ce-a inceput sa manance. Dureri puternice si usturimi in gingii, cerul gurii si la limba. La sfatul medicului a pastrat proteza si in timpul noptii; saptamana aceasta dureri insuportabile in gingii si in cerul gurii au trezit-o pe mama din somn si a fost nevoita sa scoata placa. Are dureri si cand mesteca. Merge de trei ori pe saptamana, de trei saptamani, la doctorul stomatolog care-i aplica un tratament la gingii, i-a pus si un pansament, dar fara nici un rezultat, Mama are aproape 80 de ani si nu are o alimentatie normala de aproape doua luni, in prag de iarna. Ce se intampla cu aceasta proteza? De ce i s-au inflamat mamii gingiile? Care este cauza si care este solutia? Mama este disperata.
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 00:26
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca proteza noua sa fi fost realizata cu o marja de eroare, fiind prea stransa sau prea larga, sau poate fi o problema de ajustare a punctelor de contact intre proteza si dintii naturali. Aceasta poate duce la presiune excesiva pe gingii si la iritatii si inflamatii. De asemenea, poate fi o problema de incompatibilitate a materialului din care este realizata proteza cu tesuturile moi ale gurii.

Este important sa se efectueze o examinare atenta a gurii si a protezei, pentru a identifica cauza exacta a problemelor. In cazul in care proteza este responsabila de inflamatii, ar putea fi necesara o noua proteza cu ajustari si potriviri adecvate. Este important sa se consulte cu un dentist experimentat pentru a asigura o proteză bine adaptată și confortabilă.

Până la programarea unei noi vizite la dentist, mama ar putea încerca să facă clătiri cu apă caldă și sare pentru a reduce inflamația gingiilor și a calma durerea. Este important să continue să ia măsuri de igienă orală regulat, prin periajul delicat al dinților și a protezei cu o periuță de dinți moale și să utilizeze o soluție de curățare pentru proteze pentru a preveni acumularea de bacterii și placa dentară.

În cazul în care durerea persistă sau devine mai severă, este important să se consulte din nou cu medicul dentist pentru a identifica cauza și a primi un tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul