De ce imi intarzie menstruatia ?

23-02-2010
havanaloca
Nu este medic/terapeut
havanaloca
Buna seara.
Menstruatia mea a fost regulata pana acum 2 luni, jumatate. De curand mi-am inceput viata sexuala (de 3 sapt aprox), portejat, (fara macar partenerul sa ejc), excluzad astfel posibilitatea unei sarcini, zic eu. Insa atat luna trecuta, cat si luna aceasta menstruatia mea a tot intarziat. In ianuarie trebuia sa imi vina pe 4, si mi-a venit pe 19, iar acum in februarie deja are 4 zile intarziere. Are inceperea viatii sexuale vreo influenta asupra organismului? Si anume, pot avea un dereglaj hormonal datorita acestui lucru ? Daca nu, care poate fi cauza ?
(varsta: 17 ani, 5 luni)
4 comentarii
0
24-02-2010, ora 05:36
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu inceperea vietii sexuale este cauza dereglarii de ciclu.deja ai inceput sa-l ai dezordonat de acum 2, 6 luni, iar tu deabea de 3 sapt ai viata sexuala. La tine inceperea vietii sexuale nu a influentat cu nimic ciclul, acesta era deja cu orar dereglat. Varsta tanara este una dintre cauze.Trebuie sa mai ai rabdare un an-doi , caci la majoritatea adolescentelor ciclul se regleaza de la sine. In acest caz este greu sa apreciezi perioada nefertila, deci sa ai grija sa te protejezi. Cate kg ai ?Fa un test de sarcina, cu toate ca sunt sigura ca va iesi negativ.
0
24-02-2010, ora 15:04
havanaloca
Nu este medic/terapeut
havanaloca
Am 56 de kg, iar inaltime 1.70. Si da.. ciclul mi s-a dereglat inainte de inceperea vietii sexuale. Brusc si fara o cauza evidenta. Nu am luat pastile sau anticonceptionale. De asta v-am intrebat daca inceperea, are vreo legatura cu aceasta dereglare. Test de sarcina nu am facut, pentru ca logic, e imposibil sa fiu insarcinata :) Dar am vrut sa ma informez inainte de a merge la un consult.
0
03-03-2010, ora 08:41
mAERIEM
Nu este medic/terapeut
mAERIEM
BUNA ZIUA AS DORI SI EU O INFORMATIE DE LA DV.AM 24 DE ANI SI IMI DORESC UN COPIL, AM URMAT CU PASTILE ANTICONCEPTIONALE 4 ANI SI JUM DIN LUNA IANUARIE 2010 DE PE DATA DE 19 NU AM AMI LUAT PASTILE IN SPERANTA CA VOI RAMANE INSARCINATA AM AVUT CICLU APROX 5 ZILE. NU AM AVUT CONTACT SEXUAL PE TOATA DURATA MENSTRUATIEI DAR NICI DUPA CE ACEASTA A INCETAT APROX 3 ZILE.SOTUL MEU "M-A FERIT"PANA IN PERIOADA FERTILA CHIAR PANA IN ZIUA OVULATIEI ZIC EU.OF SI TREBUIA SA-MI VIN PE DATA DE 19 FEB (ULTIMUL CICLU L-AM AVUT PE 23 IAN)SI NU M-IA VENIT CU CATEVA ZILE INAINTE DE 19 FEB AM AVUT NISTE SCURGERI (NISTE PETE MARO) NU MULT 2-3 PICATURI ASTA A DURAT 5 ZILE SI DOAR DIMINEATA (NU A FOST MENSTUATIE) AM FACUT SI 2 TESTE DE SARCINA SI AMBELE AU IESIT NEGATIVE EU LE-AM FACUT IN ZILE DIFERITE UNUL INAINTE DE DATA DE 19 SI ALTUL PE 20 NU STIU CE SA FAC RASPUNDETI-MI SI MIE VA ROG
0
19-09-2017, ora 22:23
Diana Roxana
Nu este medic/terapeut
Diana Roxana
Bună! Am și eu o problema am 18 ani și mi-a venit ciclul la 14 ani dar nici o data nu a venit regula adică îmi vine o data la 4 5 luni ce pot face ma poate ajuta cineva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul