Dati-mi un sfat

04-05-2008
jo
Nu este medic/terapeut
jo
buna ziua. am o problema ceva mai delicata. mi-a intarziat ciclul aprox 3 sapt jumate. am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative. am fost la ginecolog si mi-a spus ca nu crede ca sunt insarcinata, ca as avea amenoree secundara si mi-a dat niste pastile sa imi vina ciclul [si anume Duphaston] si m-a trimis sa fac o ecografie cu pol vaginal(ce este asta?) [mi-a descoperit si un chist pe un ovar]
eu am facut o ecografie abdominala [trecusera 3 sapt de cand nu mai avusesem relatii sexuale] si doctorita mi-a spus ca nu vede nimic in uter.
ce nu stiu eu este daca ma pot baza pe acestea..pentru ca ciclul nu-mi vine.
am citit ca ecografia abdominala scoate la iveala o sarcina doar dupa minim 6 saptamani. e adevarat?
poate fi vorba si de o sarcina extrauterina oare? si cum pot afla?
tin sa precizez ca prietenul meu nu m-a penetrat niciodata fara sa aiba prezervativ [si nu s-a intamplat ca acesta sa se rupa]. ma gandesc totusi ca prin atingeri ar fi putut ajunge spermatozoizi in vaginul meu, nush...
ideea este ca nu am avut astfel de intarzieri ale ciclului de vara trecuta [cand a fost de 2 sapt si ceva]. in rest am avut ciclu lunar dar cu intarzieri de 2, 3 zile[niciodata regulat]. in ianuarie si februarie mi-a venit pe 3, iar in martie pe 13 si de atunci nu mi-a mai venit. si acum 3 ani am avut o perioada in care nu-mi venea cate 2, 3 luni.
am tot felul de stari. mi s-a intamplat sa-mi fie rau si sa vomit acum vreo 2 sapt [dar asta am patit si dupa ce am avut ciclu in martie perioada in care nu facusem sex si nu aveam cum sa fiu insarcinata]. am avut cateva zile in care m-au durut sanii[de cand am inceput sa iau pastilele recomandate de ginecolog] si am avut diaree[ceea ce mi se intampla mereu cand trebuia sa-mi vina ciclul], insa tot nu mi-a venit.
sa fie vorba de o sarcina extrauterina, iar ciclul din martie sa fie unul fals? sau am probleme de natura hormonala si de aceea nu-mi vine?
sper sa ma ajutati cumva, multumesc.
1 comentarii
0
04-05-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Testul de sarcina se pozitiveaza la 10 zile de la data fecundatiei si este pozitiv si in caz de sarcina extrauterina. Mai degraba este vorba de o tulburare a ciclurilor menstruale, iar eu v-as fi recomandat mai intai cateva dozari hormonale si cateva analize de laborator si apoi tratament, iar daca tot s-a inceput cu terapia, v-as fi recomandat un anticonceptional microdozat care ar fi rezolvat 2 probleme: menstruatia si contraceptia. Asta e...fiecare medic cu metoda lui. Totusi.nu cred ca sunteti insarcinata daca testele au fost negative.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul