Dantura foarte sensibila, care se MACINA singura ! Chiar nu exista tratament ???????

25-08-2012
mykydj
Nu este medic/terapeut
mykydj
Buna ziua, prietena mea are 18 ani, si are o dantura praf ( foarte neagra, cu pete maronii, destule carii plombate, si masele scoase) in ciuda faptului ca, de cand e cu mine(1 an) are o igiena destul de buna folosind si apa de gura cate 1 min dupa fiecare periaj, rezultatetle fiind zero. A fost la stomatologul ei curant care i-a spus pur si simplu ca nu poate face nimic ptr ca are o dantura f sensibila care se macina singura, acest diagnostic' punandu-i-se fara a i se da sa faca nici cele mai uzuale analize, ci doar printr-o examinare vizuala. Pe langa aspectul f urat al danturii are si sangerari gingivale puternice de fiecare, dar de fiecare data cand se spala pe dinti. Bine-nteles dimineata la trezire are acel miros neplacut in gura. Am mai observat si ca in timpul somnului tine gura intredeschisa, ptr ca zice ca nu poate respira suficient doar pe nas, fapt care stiu ca dauneaza pentru ca saliva pe timpul noptii se usuca f repede nemaiputand asigura o minima protectie a danturii, atacul acid fiind la maxim. Mai are si o lipsa de calciu e adevarat, nu-l asimileaza suficient, bine-nteles si probleme cardiace care pot fi din cauza problemelor danturii sau viceversa. Totusi am ramas uimit si recunosc revoltat ptr diagnosticul pus vizual, nici nus tiu cum sa-l numesc, dantura macinabila, diagnostic pus dupa parerea mea fara nici cel mai mic interes, fara nici cele mai simple analize sau indrumari spre alte posibile cauze adiacente ale altor probleme de sanatate. Chiar nu e posibil asa ceva sa spui pur si simplu ca NU EXISTA TRATAMENT si ca la 30 de ani o sa ajunga sa-si puna placa dentara ! E revoltattoare lipsa de interes. Dupa cate m-am mai documentat eu de pe net este posibil sa fie o parodontoza, acele sangerari si mirosul urat, boala care desi nu se vindeca are totusi un tratament de stopare ! Va rog dati-mi niste sfaturi ce este de facut. Si inca ceva, parodontoza este transmisibila, nus tiu, prin saliva poate ? Va multumesc anticipat !
2 comentarii
0
25-08-2012, ora 23:42
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
din cate descrieti problemele prietenei sunt complexe, atat de cauza dentara cat si parodontala. diagnosticare diverselor afectiuni se pune in primul rand pe baza examinarii clinice, dar si in asociere cu examene radiologice si cu o anamneza a starii generale de sanatate ( boli generale, tratamente medicamentoase pentru diverse afectiuni etc).

o data stabilite toate diagnosticele se face un plan de tratament... pentru orice problema exista solutii, mai simple sau mai complexe. nu e cazul sa astepte sa piarda toti dintii pentru a-i inlocui cu o proteza!!!!
poate ar fi cazul sa ceara si o a doua parere.

boala parodontala are mai multi factori cauzali, ce-i drept factorul microbian este esential, insa nu se transmite...
0
28-08-2012, ora 00:41
mykydj
Nu este medic/terapeut
mykydj
Va multumesc foarte mult pentru sfat. Asa este cel mai bine sa apelam la o a doua parere... Probabil ca vazand acest raspuns avizat va renunta si ea la increderea orbeasca pe care o are asupra doctoritei ei curante care ce-i drept se poarta f f f amabil cu ea si o are de ani buni...si va accepta ceea ce i-am spus si eu de la inceput, ca e imposibil s anu existe o solutie deci ori e rea vointa ori e depasita de situatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dinți sensibili
  •