de un an am inceput sa am niste dureri in zona lombara si care inca mai persista

04-08-2009
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Buna seara,

De aproximativ un an am inceput sa am niste dureri in zona lombara, si care au continuat sa persiste in timp.Acest aspect m-a facut sa initiez inatlnirea cu medic specialist.Am fost indrumat spre o doamna specialista in balneo-fizokinetoterapie si recuperare, care in urma unei radiografii si a examenului medical a stabilit afectiunea de scolioza lombara dexhoconcava cu unghi mare, aproximativ 10 grade, si atitudine cifotica.Mi s-au prescris Midocal si Keto-spray si inceperea sedintelor de fizioterapie.Durerile au cedat din intensitate pe parcursul fiziotarpiei, dar s-au mentinut in continuare dupa terminarea acesteia, si sub medicatia antiinflamatorie.Mi-am achiitionat si un lombostat pentru protejarea zonei la efort si sezut prelungit, pe care il folosesc cu aceste ocazii.Toate acestea au fost in 2008, si durerile persistand in continuare am hotarat din nou sa fac apel la competenta medicala.Asadar in primavara 2009 m-am indrepatat catre un cabinet de ortopedie-traumatologie.Aici medicul stabileste ca scolioza e secundara afectiunii ce cauzeaza durere, si ma indruma spre un coleg neurochirurg.Si acesta stabilste acelasi lucru, nefiind vorba de vreo interventie chirurgicala, si subliniaza ca si cauza tesuturile moi.Din noua antinflamatoare dar fara succes, uit acum de numirea produsului.In vara urmez din nou o perioada de fizioterpie si un nou antinflamator Neo-Endusix, plus unguent ben-gay.Din nou efecte temporare pe perioada fizioterapiei si cu tot cu antinflamator la terminarea acesteia durerile raman.A tin sa mentionez ca am facut si o tomografie in zona respectiva care nu releva nimic pentru medicul neurolog.
Va rog sa ma indrumati spre o directie mai concreta, care ma poate ajuta sa scap de durere, si sa rezolv lucrurile cat mai favorabil.Unde in tara este un nivel mai ridicat pentru a aprecia acest gen de afectiuni?
5 comentarii
0
04-08-2009, ora 22:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna (Stimate Domn???),
In cazul in care neurochirurgul nu considera oportuna o interventie chirurgicala aveti o singura optiune: kinetoterapia. Puteti incerca, cu mare succes, kineto-hodro-terapia, respectiv miscare in bazin si inot.
Cautati un kineto-terapeut cu cunostinte de hidro-terapie, care va va indruma in primele sedinte, urmand ca de acolo inainte sa va descurcati. Puteti sa renuntati la antiinflamatoare, care nu au decat un efect simptomatic (va amelioreaza partial si temporar durerea).
Tineti-ma la curent cu rezultatele.
Cu deosebita stima.
Dr. marius Uscatu
ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
09-09-2009, ora 19:40
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Orice gen de exercitii pe care le abordez au efecte temporare, in acesta vara am si inotat si am facut anumite exercitii in apa, si aveau efecte temporare, o perioada dupa efectuarea acestora, simteam ca ma ajuta dar temporar.Acum cum s-a racit vremea mai merg inca la bazinul descoperit dar apa e serios de rece, trebuie sa inoti intruna ca sa poti rezista in ea, bazinul acoperit e in renovare pana in decembrie, asa ca mai merg cat mai pot afara la calire, in apa arctica.
Iau si yogaflex, un produs compus din glucosamina si condroitina, dar nu simt ameliorari.
Ma puteti indruma spre niste investigatii mai concrete, undeva unde se identifica si trateaza problemele coloanei vertebrale mai concret.Va multumesc.
0
14-09-2009, ora 11:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Imi puteti scrie pe mail si va voi recomanda un neurochirurg specializat in Chirurgie Spinala.
Cu deosebita stima.
Dr. marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
06-11-2009, ora 10:40
jercan ramona
Nu este medic/terapeut
jercan ramona
buna ziua ma numesc jercan ramona sunt operata de 5 luni de hernie de disc l5 s1 acum sunt siagnosticata cu sechele algofunctionale si frustra pareza spi mersul meu este leganat pe partea opusa dureri ce sa fac?pot sa mi achizitionez un lombostat crede ti ca i mi va da mobilitate si i mi corecteaza mersul astept parerea dumneavoastra va multumesc anticipat
0
08-11-2009, ora 13:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este importanta o reevaluarea din parte neurochirurgului, in absenta careia este imposibil de prescris un tratament concret.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •