DURERE DE GENUNCHI

16-06-2012
Ciuciu51285
Nu este medic/terapeut
Ciuciu51285
Buna ziua,

De mai bine de 10 ani, de la varsta de 17 ani am o durere de genunchi cand dreptul cand stangul in special in stau pe scaun in pozitie normala sau cand conduc, la urcatul si coboratul scarilor sau la stat pe vine si revenit in pozitie normala.

Am fost la diversi doctori in tara si in strainatate si in afara antiinflaatoarelor si a cremelor, exercitiilor cu bicileta ortopedica si fizioterapie nu am primit alte indicatii. Am urmat tot ce mi s-a prescris, exista o oarecare ameliorare dar nu pe termen lung.

Am facut sedinte de namol la Tintea-Prahova anul trecut si am avut cateva luni linistite, acum insa durerea e insuportabila. Nu pot sta pe scaun fara sa intind piciorul.

La radiografii nu a iesit nimic. Am avut la un moment dat ASLO 600 si am facut Moldamin injectabil, acum ASLO e normal, la fel si celelalte analize (Fibrinogen, Acid Uric etc).

Ce imi recomandati

Cu multumiri,

Ciprian Ploiesti
3 comentarii
0
16-06-2012, ora 21:59
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ar trebui facuta o serie de radiografie numita patela defilé, ceea ce inseamna ca se vor face radiografii in axa la genunchiul indoit la 30-60-90 de grade. mi se pare ca aveti un sindrom hipercompressiv a patelei, care inseamna ca din diferite motive anatomice sau nu, patela (rotula) apasa prea tare pe suprafata corespunzatoare a femurului. aceasta presiune creste in momentul in care sede cineva sau muschiul quadriceps femoris trage de patela (de ex la urcarea scarilor). in plus poate fi si o alta problematica, si anume ca in timpul flexiunii genunchiului tot din motive predominant anatomice, patela se lateralizeaza, deci nu aluneca in mijloc ci mai degraba pe condilul femural lateral (pentru depistarea acestui fenomen sunt bune radiografiile amintite)
depinzand de nivelul si gravitatea problemei trebuie aleasa tratamentul: dela orteza numita PatelFix, la artroscopie si lateral release, eventual (rar) transpozitie de tub. tibiae sau alte operatii de corectare a axei mecanice a membrului inferior
0
19-06-2012, ora 14:30
Ciuciu51285
Nu este medic/terapeut
Ciuciu51285
Am facut un RMN la genunghi si am primit urmatorul rezultat:


LIP apare elongat si cu discontinuitate de semnal in 1/3 medie interna, unde se proiecteaza mic fascicul fibrilar desprins (rupturi fibrilare incomplete). Semnalul din 1/3 proximala femurala a acestuia apare discret.
Imagine liniara in hipersemnal PD si T1 la nivelul cornului posterior - menisc intern, cu atingerea suprafetei articulare (leziune menisc grad I).
Minim epansament lichidian in bursa retropatellara.

Imi puteti spune daca e cazul de operatie, imi recomandati un doctor in Ploiesti/Bucuresti

Cu multumiri,
0
19-06-2012, ora 14:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate nu scrie nimic despre starea catilajului din articulatia femoro-patelara.
chestia cu ligamentul incrucisat posterior este interesant. o ruptura a acestui ligament izolat este foarte rar (am vazut una singura), insa produce o instabilitate mai pronuntata a genunchiului decat leziunea ligamentului incrucisat anterior.
eu v-as zice sa cautati un specialist foarte bun in chirurgia artroscopica a genunchiului si clarificati cu examen fizic daca intradevar LIP este instabil sau nu (cateodata RMN-ul se insala). DACA este rupt si produce o instabilitate sub 50 de ani trebuie inlocuit, cu un LIA prezent aceasta operatie este extrem de complicata, insa posibila.
leziunea meniscului, daca nu produce probleme, durerea nu poate fi provocata prin examen fizic. nu este foarte important
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.