Durere de cap partea stanga

21-02-2007
silviarotaru
Nu este medic/terapeut
silviarotaru
sotul meu are de 2-3 ani dureri de cap aparte zic eu; initial o data pe luna, acum s-au indesit; durerea de cap e violenta, in partea stanga, are senzatia ca "i se face rau", si stare de voma, chiar vomita daca mananca ceva; singura solutie pana acum a fost odihna pana a doua zi; mod de alimentatie lacto-vegeratian de 10ani; analizele primare bune; durerea apare de obicei la pranz si abia abia resizta la serviciu, vomita pe acolo, apoi vine zi zace pana a doua zi;
INCOTRO SA O LUAM??? CE INVESTIGATII SA FACEM? CE BOALA AR PUTEA FI??
14 comentarii
0
22-02-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este foarte posibil să fie vorba de o migrenă. Sunt şi numeroase alte cauze posibile: oftalmologice, ORL, neurologice etc. Părerea mea este să vă programaţi la un consult la medicul de familie. L-aţi putea ajuta foarte mult dacă aţi face, pană la consult, un test terapeutic la cafea: la primele semne de durere (adică la cel mult cateva MINUTE) de la inceputul durerii de cap soţul să bea o cafea. Dacă durerea de cap este ameliorată de cafea, ipoteza migrenei devine aproape certă. Dacă testul e negativ, ipoteza migrenei se indepărtează (fără a fi exclusă cu totul) şi trebuie incercate mai intii alte piste. Puţin mai specific este testul la Cofedol, dar acesta e un medicament care nu se eliberează fără reţetă.
0
22-02-2007, ora 00:00
silviarotaru
Nu este medic/terapeut
silviarotaru
nu poate bea nici apa cand il ia durerea de cap... vomita daca mananca sau bea orice. E MIGRENIST DECI... doamne ajuta sa fie doar atat.. problema e ca saptamanal deja, o zi zace.
0
09-06-2008, ora 00:00
liviu.ionut
Nu este medic/terapeut
liviu.ionut
ma doare capu in partea stanga dar nu am ameteli sau sa vomit. Pur si simplu ma doare :((
0
20-10-2008, ora 16:44
razvancapricorn
Nu este medic/terapeut
razvancapricorn
SI EU AM DURERI DE CAP DE VREO 3 ANI ( AM AVUT DURERI DE CAP DIN COPILARIE PANA LA 23 ANI DAR NU SE LOCALIZAU IN PARTEA STANGA) CARE ACUM SE LOCALIZEAZA IN PARTEA STANGA A CAPULUI.SUNT OVO-LACTO-VEGETARIANA DE 10 ANI.
IN ULTIMUL AN AM OBSERVAT CA DURERILE PAR SA AIBA LEGATURA CU CICLUL MENSTRUAL (APAR INAINTE SAU DUPA CU VREO 2 ZILE ).DUREREA PERSISTA 2 - 3 ZILE.NU VOMIT, POT SA MANANC.AM AJUNS SA I-AU" IMIGRAM" DESI DACA CITESTI PROSPECTUL TE SPERII!
ANALIZELE SUNT IN GENERAL BUNE, ( CU O OARECARE CARENTA DE Ca SI Mg.)AM FACUT SI TOMOGRAFIE, E OK.
DACA IMI PRESEZ CAPUL CU AMBELE MAINI DUREREA DISPARE PT.MOMENT.
NU AM AVUT LOVITURI LA CAP.
ACUM AM 35 ANI.
0
10-06-2009, ora 19:05
tuty2008
Nu este medic/terapeut
tuty2008
Nici nu mai stiu de cand am aceste dureri de cap. Ma chinuie de ani de zile in special partea stanga a capului.Cand am fost mica am cazut si m-am lovit la cap dar nu mi-a fost spart si nu s-a descoperit nimic la analize. A doua oara m-am lovit la un antrenament de box. Atunci pentru cateva secunde nu am vazut nimic. Nu pot sa unblu drept, fapt ce l-au obs mai multe persoane cunoscute, care ma intrebau daca am baut ceva, am lapsusuri de cateva luni, ameteli, greata. Am fost la medicul de familie care mia dat cu greu o trimitere. Mi sa recomandat sa-mi fac cand am timp o tomografie, dar din cauza serviciului si a faptului ca trebuie programare nu am putut ajunge sa-mi fac. Precizez faptul ca am 26 de ani. Cand am fost mica mi s-au facut ceva analize dar mi sa spus ca am vasele de la cap dilatate sau asa ceva. Va rog sa-mi recomandati ceva. Multumesc anticipat
0
02-07-2009, ora 20:31
ionela rodica
Nu este medic/terapeut
ionela rodica
fetita mea de 10 ani a avut durere insuportabila de cap tot partea stanga putin in spatele urechi de aproximativ un an jumate, la inceput mai usoare si rare apoi din ce in ce mai des zilnic si puternice, dupa ce lua un calmant incetau putin dar tot persistau, am fost cu ea la orl medicul spunand ca are un pic sinuzita ia dat tratament si tot degeaba acum de 2luni am fost la neuroligie copii [deva]dr.balea madalina, a consultato spunand ca neurologic nu sunt semne [mentionez ca e ofire sensibila dar cu rezultate la sc. deosebit de bune participand la diferite concursuri ] am fost trimisa sa ii fac fundu de ochi la oftalmologie rezultatul fiind bun, am revenit la neurolog care spunea ca ar putea fii o migrena ia dat tratament cu tanakan si magnerot pt 3 luni de zile.du cateva zile durerile sau rarit si de durata mult mai scurta fara a mai fi nevoita sa ia calmante, acum nu mai are dureri mai are o luna de tratament si cu ajutorul lui dumnezeu sper sa fie bine sa lasam in urma acel cosmar
0
13-01-2010, ora 02:45
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
va rog sa imi raspundeti urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
de 3 zile am dureri foarte mari de cap pe partea stanga, care se trage pana la obrazul stang, cateodata imi amorteste si mana stanga si obrazul.sunt disperata sunt dureri groaznice, nu pot dormi, si mi-e frica pentru ca ma gandesc ca e ceva grav.am si o masea care are doar radacina si e astupata de gingie poate fi din cauza ei?va rog sa imi raspundeti cat de curand sunt foarte speriata.daca ma intind in pat ma doare si mai tare.nu mai stiu ce sa fac.va rog sa imi dati un sfat.
0
29-08-2011, ora 23:43
liviucampionu
Nu este medic/terapeut
liviucampionu
buna ziua am si eu o intrebare ca mam tot consultat cu totii medici neurologi sunt din drobeta turnu severin ma numesc morariu liviu adrian si sunt de profesie asistent medical generalist am si eu o intrebare la dumneavoastra; cum fac sa scap sau cum fac sami rezol acel sindrom vertiginos ca toti ami spun sa tin regim sa fac cat mai mult sport dar tot degeaba ma doare dupa cap foarte tare am stari de vom cateodata mai pic si din picioare am senzati si tulburari de vedere deci are ar fi cauza acestor problee si mai am probleme si de dezechilibru oare sa fie si de la greutatea corporala am un metru saptezeci si 90 de kilograme si cam stai si cam ceva cam mult iun fateta calculatorului sa fie ore si acesti factori o influeta al acestu sindrom sau sunt si altele va multumesc pentru increderea acordata si doresc la tota lumea multa multa sanatate la revedere si astept raspunsul dumnravoastre la revedrere ?
0
30-09-2011, ora 11:32
adelina91
Nu este medic/terapeut
adelina91
Buna dragi colegi de suferinta, ati gasit un tratament adecvat pentru aceste simptome..si eu de 3 zile ma doare ingrozitor pe partea stanga, am fost si la orl nu am nimic :( am luat o groaza de pastile...degeaba
Astept un raspuns.
Sanatate
0
09-11-2011, ora 23:05
oananechita86
Nu este medic/terapeut
oananechita86
Buna ziua! De cca. 2-3 ani am o durere insuportabila pe partea dreapta a capului, incluzand maxilarul si partea dreapta a fetei. Probleme stomalologice nu am, am fost la control si nu am nicio afectiune de acest gen. Durerea apare rar, o data pe luna, dar au fost si cazuri in care m-a deranjat 2 zile consecutive. Durerea incepe cu o presiune si o sensibilitate la atingere a capului si a fetei pe partea dreapta, culminand cu o puternica durere, apasatoare si constanta ca intensitate in zona maxilarului ( atat inferior, cat si superior). Mentionez ca durerea nu se amelioreaza cu calmante, se reduce foarte putin doar cu Algolcamin fiola, reducandu-se total doar printr-un somn de minim 6 ore. Trebuie sa precizez ca, acum 6-7 ani am avut o durere brusca si pronuntata de cap care s-a terminat cu cateva vinisoare de sange sparte pe obrazul drept, langa gura. Ar trebui sa imi fac griji? Exista posibilitatea unei afectiuni mai grave?
Multumesc din suflet! Astept un raspuns!
0
10-05-2017, ora 17:20
anabolyda
Nu este medic/terapeut
anabolyda
Bună ziua. Durerea de cap în general e un simtom de alarmă asupra faptului că undeva în restul corpului lucrurile nu merg bine. Poate fi un semnal al unei tumori (benigne sau maligne, e mai puțin important aspectul), poate fi simtomul creierului obosit, care are nevoie de odihnă, al unei dorințe persistente ( presupunând, firește, beneficul), dar pe care v-o refuzați, pur și simplu s-o înfăptuiți, poate fi vorba despre un regret persistent și continuu asupra unor lucruri pe care vă pare rău că nu le-ați făcut în trecut, sau ați făcut ceva despre care aveți atitudinea ca ar fi greșit, ați vrea să-l, , reparați”, și constatați într-un târziu că nu se poate, pe considerentul că, normal, în trecut nu ne mai putem întoarce.

Durerea de cap poate fi un simtom al intoxicației acute la nivel cerebral, dar nu numai, cu substanțe bazice, asimilate din mediul înconjurător: plumb, cupru, nitriți, poate fi un simtom al unei afecțiuni a colonului, a ficatului sau stomacului.

Dacă e însoțită și de greață, vomă, stări de indispoziție, vă rog prezenta-ți-vă de urgență la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Multă sănătate și înțelepciune vă doresc!
0
01-09-2017, ora 16:12
alecsyo
Nu este medic/terapeut
alecsyo
Buna ziua, am ales sa intreb aici in urma regulamentului, pentru nu a deschide inca un nou topic.

Sunt Alex, am 24 de ani si in urma unei otite in stadiul foarte grav am ramas surd (aveam 14 ani pe atunci).

La 2-3 ani de atunci, mama a inceput sa aibe dureri de cap usoare, durerea aparea odata la cateva zile sau chiar saptamani, acum de 8 luni, 1 an aproximativ, durerea persista zilnic, chestia este ca nu vrea sa mearga la spital oricat ma rog de ea (doar o mama am) si chiar daca o conving nici bani pentru RMN (radiografie sau ce mai exact necesita sa vada ce problema are la cap) nu am, ii este frica sa nu afle ca are vre-o boala grava. din ce am incercat sa aflu, uneori are dureri chiar de dimineata, alte ori incepe pe la 12 iar durerea nu se opreste pana nu ia pastile, mama mea acuza ureri de cap in zona in centru (nu cunosc denumirea) chestia este ca uneori o doare foarte rau, ei ii curge si o substanta urat mirositoare din ureche. Un timp o durea urechea, a luat niste antibiotice si de curand nu o mai doare urechea, insa capul ma deranjeaza pe mine, o doare zilnic. Ea mi-a spus ca durerea provine de la suparari, de la faptul ca uneori nu bea apa, Are 48 de ani. Va multumesc frumos pentru atentie, astept un raspuns, eventual intrebari.
0
08-11-2018, ora 15:19
Bubu222
Nu este medic/terapeut
Bubu222
Buna aceleași probleme le am și eu exact la fel ! Dureri de cap dimineața și nu trece pana iau pastile uneori le Iau și degeaba si la fel imi curge ceva din ureche durerea se afla in spatele capului.. ce a mai rezolvat mama ta? Ai idee ? Anunța ma te rog sunt curiosa ce a rezolvat
0
12-11-2018, ora 11:45
alecsyo
Nu este medic/terapeut
alecsyo
Nimic pana in momentul de fata nici nu vrea sa mearga la control! Iar medici de aici nu mai activeaza din cate observ!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •