La cateva zile dupa polizare au inceput dureri acute pe toti dintii:dreapta sus-jos

22-01-2011
MariaElenaParaschivescu
Nu este medic/terapeut
MariaElenaParaschivescu
Buna ziua,
De cateva luni bune frecventez destul de des cabinetul stomatologic, avand carii pe aproape toti dintii. Am terminat cu partea de sus si am ajuns la cea de jos-dreapta. Aveam o carie destul de adanca pe molarul de minte- a fost curatata si plombata si o carie pe molarul de langa-a fost nevoie de pivot deoarece molarul era gol pe dinauntru. S-a extirpat nervul, obturatie de canale si polizare pentru ca urma o lucrare dentara. La cateva zile dupa polizare au inceput dureri acute pe toti dintii:dreapta sus-jos, o durere acuta in gat pe partea dreapta si bineinteles urechea. S-au facut 5 radiografii-nu a iesit nimic, totul era in regula. Doctorul a ajuns la concluzia ca este de vina molarul de minte, astfel ca s-a extirpat nervul si obturatie de canale.Intre timp a crescut si gingia pe molarul de minte. Dupa obturatie inca 2 radiografii, totul a iesit perfect. Nu am mai avut dureri.Zilele trecute am trecut la polizarea pivotului pentru lucrare. La 2 zile dupa a reaparut durerea, aceeasi, insa acum imi curge si ochiul drept.Durera apare intotdeauna seara si tine 1 h.Nu ma doare in fiecare zi, ci la 2-3 zile. Am luat Ketonal incat am ajuns sa fiu dependenta de calmante. Ma doare de innebunesc! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu cateva pareri, am nevoie! Va multumesc mult!
6 comentarii
0
22-01-2011, ora 13:43
Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita
Medicina interna, Galati
Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita
Parerea mea este ca ati facut o sinuzita maxilara dreapta asa ca va recomand sa va adresati unui ORList.Va trebui sa faceti o radiografie de sinusuri anterioare ale fetei.Pina luni puneti gheata pe zona respectiva si luti-va EFICEF 200mg 1 caps la 12 ore!Multa sanatate!
0
22-01-2011, ora 14:11
MariaElenaParaschivescu
Nu este medic/terapeut
MariaElenaParaschivescu
multumesc frumos pentru sfat
0
25-01-2011, ora 22:54
silvi4n
Nu este medic/terapeut
silvi4n
Buna seara. Am avut o masea de minte plombata si un premolar, mai exact cel din stanga sus din spatele caninului de pe aceeasi parte.

Maseaua de minte a fost tratata, radiografie tot, nu este infectie, am ramas doar cu o jena usoara de la lucru' pe canale. Premolarul insa, care nu era f. stricat cand am mers initial la dr., a fost forat lucrat pe canal si scos nerv. Inainte de obturatia finala, a inceput sa doara cand il loveam usor cu unghia, la apa rece si daca apasam in el cu dintii opusi. In rest nu ma doare, a fost o lucrare f. usoara, nervul scos de la prima vizita, nici vorba de infectie, implicit, nici radiografie nu am facut dupa obturarea canalelor. Insa ma doare cand mananc cu acel premolar si ma doare la apa rece si chiar cand ies in frig.

Credeti ca poate fi vorba de o infectie daca nu a fost mare lucru initial ? Sau pur si simplu e normal sa ma doara pentru ca a fost sapat cu freza dintele respectiv ? Tin sa mentionez ca ma dor mai multi dinti la apa rece, insa acesta doare si daca-l apas, iar la rece doare destul de tare si intepator in comparatie cu ceilalti dinti...

Va multumesc mult !!!
0
26-01-2011, ora 20:48
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Un dinte cu nervul scos nu doare. Exista doua posibilitati: fie va doare un alt dinte vecin si dvs localizati pe cel cu nervul scos, fie nu s-a scos nervul de pe ambele canale ale premolarului(premolarul are 2 canale si daca s-a scos nervul doar de pe unul, puteti avea sensibilitate la rece)
0
26-01-2011, ora 22:35
silvi4n
Nu este medic/terapeut
silvi4n
Intr-adevar, nu ar trebui sa doara, din ce am mai citit pe acest forum. Este posibil sa nu fie scos un nerv, desi din cate tin minte, mi s-au obturat ambele canale si nervii au fost scosi. Oare o fi posibil sa am un al 3-lea nerv sau sa nu fi scos cel de-al 2-lea? Deoarece caria era foarte foarte mica. Premolarul se prezinta bine si doar la rece ma doare. La apasare sau atingere a inceput sa doara din ce in ce mai putin. Sunt sigur ca a fost lucrat bine. Imi era frica sa nu fie vreo infectie, dar de moment ce nu ma doare in rest si a fost si plombat acum, sper sa fie bine.

Aceasta sensibilitate la rece sper sa nu fie o problema neaparat, sau sa insemne ca nu este in totalitate acoperit (desi plomba acopera tot ce a fost lucrat cu freza), ca ma gandesc la posibilitatea/ susceptibilitatea premolarului respectiv la vreo infectie, desi am si alti dinti sanatosi care dor la rece.

Sa inteleg totusi ca nu am motive prea mari sa-mi fac griji si doar sa evit a da rece la dintele respectiv?

Va multumesc mult Dr. As si apreciez interventia.
0
27-01-2011, ora 10:11
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Nu are legatura faptul ca nu ar fi bine acoperit, pt ca dupa scoaterea nervului dintele nu mai are sensibilitate. Sfatul meu este sa cereti un consult amanuntit pentru ca acea sensibilitate la rece trebuie sa vina din alta parte (o carie la un dinte din vecinatate sau o demineralizare a stratului de smalt-hipersensibilitate)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dinții îngălbeniți - cauze și tratamente
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •