DURERE ARTICULATIE PICIOR

23-08-2009
CAROLINA1985
Nu este medic/terapeut
CAROLINA1985
Buna ziua as avea o intrebare -de o luna ma doare talpa piciorului drept si articulatiile piciorului si parca nu pot merge uneori-nu mai am stabilitate.Pot fi cauza a faptului ca jobul meu solicita si statul in picioare? Sau ca 7 ani de zile pana la 16 ani(acum am 24) am luat moldamin si recunosc ca nu am mai avut probleme-pana acum?
Am citit pe forum ca multi si-au refacu analiza de VSH SI ASLO-poate sa fie si asta o cauza-sa fie probleme cu valorile acestor analize ?

Va multumesc!
2 comentarii
0
24-08-2009, ora 01:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
De cele mai multe ori probleme de la acest nivel sunt de ordin mecanic, provocate de dezechilibre oste-musculo-ligamentare. Pot fi prezente inclusiv probleme neurologice (hernie de disc), metabolice (diabet), vasculare (arteriopatie), iar lista contine inca vreo 30-40 asemenea afectiuni.
Un consult clinic specializat va elucida problema.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
24-08-2009, ora 23:42
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna,
Evident ca exista multiple cauze care pot coduce la astfel de dureri. La varsta Dvs. ma gandesc mai putin la afectiuni ale coloanei, daca nu sunt din copilarie (ev. o scolioza). Mai degraba cred ca exista o legatura cu efortul sustinut de ortostatism (stat in picioare) si posibil, dar nu am de unde sa stiu, cu eventuala utilizare a pantofilor cu toc inalt. Exista aponevrozite plantare sau osteocondrite ale capului metatarsian care pot imbraca astfel de simptome. Un examen de specialitate si cu imagistica adecvata va poate aduce lamuriri. Pentru moment, pana cand veti beneficia cat mai urgent de acest consult, va pot recomanda un tratament antiinflamator usor cu protectie gastrica si evitarea, cel putin temporar, a statului in picioare. Daca dupa o saptamana de tratament in aceste conditii durerea cedeaza semnificativ, inseamna ca nu este ceva mai grav. Tineti legatura cu medicul de familie si specialistul ortoped.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.