Displazie de col simpla

05-02-2011
TALYTALY10
Nu este medic/terapeut
TALYTALY10
IN URMA TESTULUI PAPANICOLAU MI-AU IESIT URMATOARELE REZULTATE :

C III
FLORA: F II
Clasificarea MUNCHEN : III d
Clasificarea BETHESDA : LGSIL
Tratamentul prescris de medic imi este cu ovule Cervugid.
As avea rugamintea sa mi se explice cat de grava este boala in faza aceasta si daca tratamentul este ok.
7 comentarii
0
05-02-2011, ora 21:30
meryiob
Nu este medic/terapeut
meryiob
Cam nasol C III. Si doar ovule? Spalaturi cu tantum rosa sau ceai de pelin nu?Colposcopie de ce nu ti-a facut? Mi se pare cam simplu tratamentul si de ce nu ti-a facut si testul de secretie? DISPLAZIA nu este grava, dar este considerata o stare precanceroasa, netratata (la timp ) poate evolua intr-un cancer.Displazia cervicală (displazia de col uterin) este un termen care descrie apariţia de celule anormale pe suprafaţa colului uterin. Deci ori ai sau ai avut o infectie cu :candida, gardenela, vaginita, etc si nu ai tratat-o la timp si acum ai o rana pe colul uterin care nici aceasta tratata la timp poate duce la un cancer. Nu doresc sa te sperii dar esti suspecta de cancer. Schimba medicul. Ia-ti toate testele papa nicolau si dute in I.O.B (institul oncologic bucuresti ) la ginecologie cu trimitere de la medicul de familie si explica-i medicului despre starea ta de sanatate si ce te framanta. Si eu am ajuns acolo acum 1 an cu un cancer de col uterin stadiul II b si uite ca traiesc si azi. Dar la tine nu este chiar asa de grav.Ptr linistea ta, mergi in I.O.B ca sunt medici specialisi in oncologie si chirurgie ginecologica. Iti urez sanatate multa !!!!!
0
06-02-2011, ora 17:36
TALYTALY10
Nu este medic/terapeut
TALYTALY10
Iti multumesc de raspuns, sper sa nu fie f grav, din pacate eu sunt din localitatea Resita care este vecina cu Timisoara si acest medic la care merg este din Timisoara se spune ca este f bun, imi spunea de colposcopie dar dupa ce termin tratamentul cu ovule si refac testul, in care daca imi iese la fel C III atunci voi merge sa fac colposcopie.
Apropo, in ce consta colposcopia?este ceva dureros?
Astept raspuns.
Pa, pa
0
06-02-2011, ora 20:34
meryiob
Nu este medic/terapeut
meryiob
Colposcopul este un dispozitiv optic alcatuit dintr-o sursa de lumina si o lupa care mareste de 2-60 de ori, ce permite identificarea leziunilor ce nu pot fi vizibille cu ochiul liber si are atasata o camera cu ajutorul careia sunt inregistrate imagini ale vaginului si colului. Iniţial, colposcopia decurge identic cu recoltarea citologiei (papa nicolau ), colul uterin este pus în evidenţă cu ajutorul unui specul vaginal. Colposcopul în sine se utilizează din afara organismului si nu dureaza mai mult de 20 de minute.Atunci când la colposcopie se identifică prezenţa unor zone anormale, este necesară prelevarea unui fragment de ţesut (biopsie) pentru examen histopatologic.
Daca medicul ia o mostra pentru biopsie, poti simti crampe usoare si ciupituri atunci cand medicul elimina tesuturile anormale. Relaxarea muschiilor cat mai mult posibil si respiratiile adanci si lente in timpul procedurii poate ajuta, poti simti mai putin disconfort. Intreba-ti medicul daca poti sa iei vreun analgezic, ce fel de medicament, cat de mult sa-l iei si cand sa-l iei.
Cum trebuie sa te pregatesti pentru o colposcopie?
Ar putea fi mai confortabil daca golesti vezica urinara si intestinele inainte de procedura. Nu trebuie sa faci spalaturi vaginale, sa nu ai contact sexual vaginal sau sa folosesti alte medicamente sau tampoane inainte cu 24 de ore de interventie.Stai linistita ca nu este durerosa, doar ca vei avea o sangerare dupa procedura.Multa sanatate si curaj !!!!
0
14-07-2011, ora 10:25
adrianamatei
Nu este medic/terapeut
adrianamatei
Cred ca da, tratamentul prescris e corect. Sunt curioasa daca l-ati urmat si cu ce rezultate.
0
16-07-2011, ora 16:24
TALYTALY10
Nu este medic/terapeut
TALYTALY10
Din fericire ptr mine am repetat analizele si sa dovedit a fi o alarma falsa, nu am fost diacnosticata corect de primul medic.Am mers la o clinica privata in Timisoara ( deja de 2 ori ) unde mi-a iesit papanicolau CII, am urmat doar un tratament cu ovule ( tot Cervugid, ptr ca le aveam deja cumparate si mi-au prins bine)dar in rest sunt ok, dar nu pot spune prin ce stres am trecut.
Am reptat analizele la 3 luni sa fiu sigura ca nu se inseala si la fel mi-a iesit C II.
Multa sanatate.
Taly
0
16-07-2011, ora 18:14
adrianamatei
Nu este medic/terapeut
adrianamatei
Stiu si eu cateva cazuri de fete cu probleme de gen, stari precanceroase la nivelul aparatului genital, displazii cervicale.
Acuma as fi curioasa daca medicul ti-a recomandat sa iei ovulele Cervugid si cat timp ai luat tratamentul.
Pentru ca la fel, o colega cu o displazie cervicala, a urmat un tratament scris de dr. cu Cervugid si
a evitat astfel o neplacuta si riscanta interventie chirurgicala.
Sa fie ovulele astea, Cervugid, asa bune in tratarea acestor probleme? Ca sunt facute aici, in Romania.
Eu am auzit ca strainii vor sa introduca la noi un vaccin impotriva cancerului de col uterin. Nu se pot
rezolva astfel de probleme cu ovulele astea? eu asa am auzit si citit...
0
17-07-2011, ora 10:04
TALYTALY10
Nu este medic/terapeut
TALYTALY10
Presupun ca sunt bune, am luat 3 luni Cervugid, in fiecare luna cate 12 ovule dupa menstruatie iar in prima luna am facut si spalaturi vaginale cu Tantum Rosa ( 10 pliculete) am scapat de scurgeri abundente ( care nu erau urat mirositoare dar era disconfortul ca ma simteam mereu uda ) si de tot felul de stari la nivel genital.
La ultimul control medicul mi-a confirmat ca sunt ok.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •