Sufar de depresie de multi ani

05-05-2013
letitia1961
Nu este medic/terapeut
letitia1961
Sufar de depresie de multi ani, dar fara o medicatie continua pana cand am avut un eveniment nefericit in familie, eveniment in urma caruia am fost diagnosticata cu tulburare depresiva recurenta; dupa o luna de medicatie cu Zoloft si lexotan, iar seara 50 mg de Seroquel, urmatoarea luna am scazut treptat dozele, m-am simit foarte bine, ramanad sa iau numai seara 1/3 din 50 mg Seroquel+1/4 Rivotril de 2mg, sporadic doar(cam 2 ori/saptamana-cate 1/2 de xanax de 0, 5mg).Dar din pacate iar au aparut simtomele de tristete, singuratate, deocamdata mental nu pot spune ca observ vreo reactie negativa a medicatiei, dar sunt trista, as sta numai in casa, apatica, etc.
As vrea sa stiu:Cipralexul-stiu bine ca e folosit in cazul depresiilor este chiar atat de eficient?
2. se poate asocia 5HTP cu o medicatie psihotropa?Intreb asta, pentru ca dupa cate am citi si chiar am verificat, medicatia naturista nu-si face efectul dupa luni de medicatie alopata.
Multumesc anticipat pentru raspuns
3 comentarii
0
05-05-2013, ora 17:03
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cipralexul (escitalopram), daca nu ma insel, este mai activator si unele persoane s-au simtit bine in urma administrarii lui, dar stiti cum este, se alege antidepresivul in functie de starea psihica si dupa un protocol in tratarea depresiei, accesibil medicilor psihiatri.Se pot asocia chiar doua antidepresive, se pot folosi chiar antidepresive duale sau se poate alege si altceva.Pentru potentarea unor efecte si pentru anumite proprietati proprii clasei din care fac parte(de exemplu Seroquel are si o actiune de potentare, poate fi folosit si ca stabilizator de dispozitie si ajuta si in depresie, in cateva tari fiind considerat chiar un bun antidepresiv, si dau acest exemplu pentru ca aveti acest medicament in schema), se poate alege si un neuroleptic.Eu nu pot face o schema, nu-mi permit, desi stiu cateva eficiente, dar care nu merg la oricare depresie.Asa ca aveti incredere in medic si spuneti atunci cand vedeti ca depresia revine, medicului, si ajutati-l atunci cand un medicament nu mai merge, spunandu-i asta.Dumnealui, in functie de istoricul Dumneavoastra, de antecedentele eredo-colaterale, in functie de comorbiditati(anxietate de exemplu), va decide mai bine(si dupa o discutie cu Dumneavoastra).Din pacate altfel nu se poate, intoptdeauna medicul alege, e suveran, in urma unei consultatii(eu nu prea am incredere in consultaiile date pe net, sper ca nu se intampla asa ceva).Pot spune ce cred despre un medicament, despre un diagnostic-de exemplu daca suferiti de mult timp de depresie se impunea de mult timp, cel putin de la al doilea episod, incadrarea in tulburare depresiva recurenta, aveti tendinta spre anxietate sociala, din ce scrieti-, dar nu-mi permit sa-l pun eu si astfel sa va fac rau.Si eu am tulburare depresiva recurenta!Aveti increderte in medicii care va trateaza si mergeti la o consultatie, pentru ca da, aveti mare dreptate, depresia revine.Medicatia naturista in cazul depresiei recurente, mi se pare cam exagerat, de exempliu, pentru ca exista anumite efecte antidepresive ale sunatoarei de exemplu, aceasta nu se asociaza cu antidepresive, pentru ca poate da sindrom serotoninergic.Eu zic sa mergeti la medic, eventual daca nu sunteti multumita sa luati si o a doua parare de la un medic.
0
06-05-2013, ora 18:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mikileti

5 htp nu se administreaza cu medicatie psihotropa.
Cititi aici despre el:

http://forum.romedic.ro/prod/5-HTP_%285-hidroxitriptofan%29, __un_antidepresiv_natural_foarte_bun_064629.html

Mergeti la doctor, tratati-va depresia cat mai curand ca sa ii dati cat mai multe sanse sa remita mai repede.
0
08-05-2013, ora 07:55
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, esti singura, departe de prieteni? Nemultumita de viata si fara speranta pentru ceva mai bun? Ce doresti sa faci pentru a schimba asta? Medicatia aduce prietenii mai aproape? Ajuta in crearea de noi planuri si schimba sensul vietii?
Este foarte bine sa obtii tratament pentru simptome, dar nemultumirea si insatisfactiile ce mentin dezamagirea se trateaza pur si simplu prin actiuni productive.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •