Cum se trateaza naturist reumatismul?

07-06-2010
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
buna ziua
Sint Elena din Galati si am reumatism + artrita la miini si picioare (labele picioarelor).
Din cauza ca nu am avut/gasit o gheata/cizma mai calduroasa mi-au inghetat degetele mari de la picioare de mai multe ori iarna trecuta si in martie mi-au aparut niste osteofite (ciocuri) in partea laterala a degetelor mari, la nivelul superior al unghiei mari. Acum mi s-au umflat si mai tare degetele in jurul unghiilor iar la piciorul drept sa umflat ciocul. Fac namol si ma ajuta - m-a ajutat si la miini acum 4 ani cind ma dureau si aveam articulatiile umflate.
As vrea sa stiu si un tratament naturist care ar putea sa-mi amelioreze boala. Iau brinca ursului si argila si Aloe Vera gel 70ml/zi + Omega 3 la recomandarea d-nei Carmen de pe acest forum. M-au ajutat dar acum sint disperata pentru ca zilele trecute am avut un puseu reumatic - poate din cauza namolului sau din cauza faptului ca acum 3 saptamini am stat cu pantofii uzi vreo 5 ore - mi s-a umflat degetul mare de la piciorul drept, era fierbinte si ma durea.
Va multumesc,
Elena
3 comentarii
0
07-06-2010, ora 20:48
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
Imi cer scuze nu d-na Carmen si d-na Anca Cornea m-a ajutat cu remedii naturiste. De asemenea as vrea sa stiu daca ajuta acupunctura si laserterapia in reumatism.
0
09-06-2010, ora 09:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- cand vorbim despre "reumatism" ne referim strict la artrita post-streptococica de tip juvenil (reumatism articular acut); in rest este vorba fie despre afectiuni degenerative (de tip artrozic), fie de afectiuni inflamatorii (de tip poliartrita, maladii reumatologice de tip auto-imun), fie de afectiuni metabolice (guta, diabet), iar lisata este detul de lunga;
- osteofitele nu apar in urma degeraturilor, ci sunt un simptom al artrozei;
- daca descrieti o poliartrita (afectarea atat a mainilor cat si a picioarelor), putem vorbi despre o poliartrita, cel mai probabil de natura inflamatorie (auto-imuna). Acest tip de afectiune necesita un consult reumatologic amanuntit si un eventual tratament de fond.
- tratamentele "naturiste" pot avea efecte spectaculoase de moment, in special de calmare a durerii, dar nu constituie un tratament rezonabil, de fond, al unei afectiuni reumatologice (auto-imune).
Este imperios necesar sa efectuati un consult la specialistul reumatolog, afectiunea fiind una importanta, dupa cum o descrieti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-02-2011, ora 16:37
mada26
Nu este medic/terapeut
mada26
vati insanatosit?sunteti bine?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: