Cum sa ma las de baut?

28-04-2012
DorelS
Nu este medic/terapeut
DorelS
Buna ziua,
Am intrat pe forumul medical in speranta ca voi gasi aici un raspuns la intrebarea mea:
Cum sa ma las de baut ?
Am inceput sa beau cam de 10 ani de zile initial doar la ocazii, pe urma zilnic, acum beau cand ies de la serviciu si 4-5 litri de bere pina sa ajung acasa. facand din mine un membru mai mult lipsa in familie, uit mereu ce imi spune sotia cu o seara inainte, de multe ori nu imi mai amintesc nici ce am servit la cina.
Lucrez din greu si asta imi e singura distratie ca sa spun asa, dupa o zi de tras tare.
Am incercat sa ma las de baut dar nu am rezistat mai mult de doua saptamani o data, am incercat recent sa o fac din nou si m-am reapucat dupa mai putin de o saptamana.
Va multumesc daca-mi puteti da un sfat care sa ma ajute sa ies din impasul asta.
Cu stima
Dorel S.
PS
pe o nota personala as putea adauga ca am trecut prin mari greutati familiale, am divortat de 2 ori pana acuma, si incerc sa imi refac viata a treia oara si imi e teama sa o ratez din nou, in special pentru ca am dependenti de suportat
Caransebes
15 comentarii
0
28-04-2012, ora 23:10
sacel
Nu este medic/terapeut
sacel
Draga Dorel, am si eu doi fii tineri si simt disperarea ta.Deja faptul ca esti constient de aceea ce ti se intampla si esti hotarat sa schimbi situatia denota faptul ca ai luat o hotarare foarte bunaa!Fii destul de ferm asa incat sa te invingi pe tine insuti in lupta cu aceasta patima groaznica!Incearca una din retetele din situl asta

http://www.codrosu.ro/leacuri-impotriva-alcoolului-%E2%80%93-6-remedii-naturiste-contra-alcoolismului/
Iata o reteta:Se pun 30 g radacina uscata de macris in 1, 2 l de apa la fiet timp de o ora, apoi se lasa 1/2 ora la infuzat. Se beau cate 50 ml de decoct, de 2 ori pe zi.
sau daca nu cauta in google "tratament alcool" si vei gasi mai multe sfaturi.Te sustin din tot sufletul baiatul meu!Curaj!
0
21-12-2012, ora 14:34
bogd1a
Nu este medic/terapeut
bogd1a
salut dorel...aceeasi problema si la mine.. mi-e teama ca numai curajul nu ne e suficient. ai incercat sa vb cu un psihiatru ?
0
03-06-2013, ora 18:44
andreea1978
Nu este medic/terapeut
andreea1978
Buna Dorel! Iti spun din proprie experienta: de alcool nu scapi decat cu vointa. Faptul ca esti constient ca trebuie sa renunti, este un pas inainte spre "vindecarea" ta.Nu pune pe seama tragediilor din viata ta, consumul. Inecatul in alcool nu este o solutie. Crede - ma, cu vointa si cu ajutorul unui psihoterapeut bun, scapi. Nu vreau sa te sperii, sa scapi de alcool este mai usor, decat sa treci prin momentele cumplite pe care ti le da sevrajul, abstinenta: frica de orice, tremuraturi, anxietate etc. Te rog, din suflet, renunta pana cand nu e prea tarziu.
0
06-06-2013, ora 16:05
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Andreea draga daca te uiti mai bine ultimele postari au fost puse aici cu un an in urma daca nu ai observat asa ca nu stiu cat mai este de actualitate interventia ta la problemele de acum un an ale altora. Mai bine ne spuneai cum ai reusit tu sa te lasi de alcool si prin ce ai trecut adica din experienta ta ca sunt sigur ca ai trecut prin asa ceva ca altfel nu postai sfaturi asa aiurea pe aici din cartile pe care le citesti.
0
06-06-2013, ora 17:41
andreea1978
Nu este medic/terapeut
andreea1978
Buna ziua! intr-adevar, am observat ca articolul si comentariile la subiectul "Cum sa ma las de baut?", au fost postate anul trecut, dar nu cred ca a deranjat pe cineva ca eu am comentat subiectul chiar si dupa un an... macar Dorel sa fi scapat de problema lui si sa nu mai aiba nevoie de sfatul meu. Aveti impresia ca nu mai sunt si alte persoane care se confrunta cu aceasta problema si au nevoie de sfaturi...? Ma indoiesc...?Oricum sper sa citeasca si alte persoane, care au probleme cu alcoolul, sfatul meu si sa le fie de folos, chiar daca a fost postat dupa un an...
Revenind la propria experienta, da intr - adevar am trait pe pielea mea drama cu dependenta de alcool (ma intreb, cine ar citi carti despre cum sa te lasi de consumul de alcool... presupun ca cineva care este interesat de acest subiect..nu?). Credeti ca daca nu ati avea propria experienta cu alcoolul, ci doar ati citi carti despre acest subiect ati putea da sfaturi altor persoane? Nu cred, decat poate daca sunteti specialisti (medici, psihoterapeuti etc).
Deci, am scapat de alcool cu vointa. Intr - o zi mi - am spus ca este cazul sa spun "NU" consumului de alcool.Merg la psihoterapeut pentru a - mi trata manifestarile neplacute ale abstinentei, adica anxietatea cu tot ce decurge din ea..tremuraturi, temeri diverse.etc.Am fost si la psihiatru, care mi -a prescris medicamente impotriva depresiei. Si cam atat.
0
08-06-2013, ora 15:16
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Ok scuze Andreea daca te-am jignit cu ceva nu a fost in intentia mea si daca povesteai asa de la inceput chiar nu postam nimic pt tine. Imi pare bine ca ai reusit sa scapi de asta si chiar sunt curios cum a inceput ce te-a determinat sa ajungi acolo si cat a tinut aceasta perioada?
0
25-06-2013, ora 12:22
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
@DorelS
Poate incerci sa faci fata dificultatilor cu care te confrunti apeland la alcool, totusi asta nu e o strategie foarte buna deoarece in definitiv iti dauneaza mai mult. Gandeste-te, care sunt alte lucruri care iti fac placere ca sa incepi sa le faci din nou. In ce oras locuiesti? Un grup de suport cred ca ti-ar face bine, daca ai vedea problemele cu care se confrunta si altii din cauza alcolului si modalitatile lor de a face fata cred ca te-ar ajuta.
0
23-06-2014, ora 01:23
Mirceacj
Nu este medic/terapeut
Mirceacj
Ati incercat grupurile Alcoolicilor Anonimi?

-
0
01-02-2016, ora 11:22
Mirceacj
Nu este medic/terapeut
Mirceacj
Sunt si eu un alcoolic care nu stia ce sa faca cu problema lui... Bautul... Am ajuns tare rau... Aveam stari puternice de delirium tremens dupa fiecare bauta... In 2001 am gasit Alcoolicii Anonimi si de atunci nu mai beau. Daca nu stii ce sa faci cu bautul tau... acolo sunt oameni care inteleg un alcoolic si stiu ce este de facut. Puteti citi mai multe si sa-i contactati pe alcooliciianonimi punct ro.
0
11-02-2016, ora 15:58
cornelia92
Nu este medic/terapeut
cornelia92
De mai multe ori am incercat sa scap de patima betiei. Am incercat trei grupuri a alcoolicilor anonimi in 3 orase diferite. Nu zic ca nu ajuta, insa e nevoie de ceva sa diminuieze dorinta de a consuma alcool. Pe una din farmaciile online am gasit produse care actioneaza asupra celulelor hepatice direct. Un exemplu de astfel de farmacie online este-

(*modificat de admin)
0
01-06-2016, ora 23:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la Alcolicii Anonimi. Acolo veti fi ajutat sa va lasati de baut.
0
11-10-2016, ora 20:01
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Dupa cum am explicat in subiectul lansat in aceasta sectiune, este recomandat sa apelati la asistenta psihologica specializata, si in functie de vechimea problemei si la doctor pentru a realiza detoxifierea in conditii cat mai sigura, daca aveti anumite complicatii de sanatate, mai ales.

http://www.romedic.ro/forum/cum-sa-te-lasi-de-baut-plan-sugestiv-si-incurajez-sugestiile-si-povestirea-experientei-98802

Cei mai multi nu isi dau seama ca renuntarea la alcool de la inceput e doar primul pas catre a te vindeca de adictie. Pentru a ramane sanatos, trebuie sa iti schimbi viata si sa rezolvi problemele care te-au impins initial catre bautura. Un psihoterapeut te va ajuta sa gasesti un nou sens in viata, sa descoperi noi placeri si activitati, sa iti organizezi gandurile si sa faci un plan de autoingrijire care sa te ajute sa mentii o stare de well being si sa eviti recaderile. Te va ajuta sa descoperi si sa controlezi stimulii care te imping la bautura si sa gasesti un mod de a mentine progresele facute. Mai important, te va ajuta sa creezi moduri sanatoase de a face fata stresului intr-o maniera sanatoasa, adaptativa, fara alcool si iti va oferi toata sustinerea neconditionata de care ai nevoie in aceasta perioada.

Avand in vedere cat de frecventa este aceasta tulburare la noi in tara si ca, din nefericire, statul nu aloca suficiente resurse accesarii programelor de dezintoxicare si educarii publicului pentru a putea apela corect la ajutorul de care are nevoie, este important de realizat ca depasirea tulburarii dependentei de alcool nu se refera numai la lasatul de alcool si dezintoxicare.
0
21-02-2018, ora 10:33
ady.boca
Nu este medic/terapeut
ady.boca
si mie alcoolul mi-a distrus viata.numai ma suport eu pe mn, numai gasesc speranta, imi este greu sa ma iert ca supar pe toata lumea, ma fac de ras, nu stiu de unde sa incep
0
28-03-2018, ora 09:30
claudia414
Nu este medic/terapeut
claudia414
buna ady.boca, am vazut mesajul tau, daca esti dispus sa te lasi, te pot ajuta
0
07-04-2018, ora 00:10
Dry1977
Nu este medic/terapeut
Dry1977
Salut.Nu iti fie teama de eșec, poti sa reușești uita trecutul, acceptați greșelile si construieste un nou viitor, nu uita ca esti alergic la băutură.
Bafta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Consumul cronic de alcool inhibă absorbția unor vitamine esențiale
  •