Cum sa lupt cu cancerul?

17-10-2012
roxa_atena
Nu este medic/terapeut
roxa_atena
Buna..Sunt Roxana din Vaslui, am 28 ani si mi s-a descoperit ca am adenocarcinom endocervical invaziv st. 2B. Acum o saptamana am aflat de aceasta boala si nu stiu la cine sa ma duc si ce sa fac. Un sfat, o indrumare nici nu stiu pe unde sa o iau.Multumesc. Aveti grija de voi, de cei dragi dar mai ales aveti grija de sanatatea voastra.
8 comentarii
0
17-10-2012, ora 22:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Imi pare tare rau ca ai acest diagnostic si sper sa ai determinarea si taria si sprijinul inspre insanatosire! Cat mai curand trebuie sa mergi la un oncolog, sa iti dea trimitere la un chirurg daca trebuie operat ceva, sa ti se dea tratament! Nu mai amana nici o zi, este esential sa faci tot ce trebuie! Si la medicul de familie trebuie sa mergi sa iti spuna ce pasi trebuie urmati, daca trebuie sa iti faca un dosar anume etc.
Poate iti raspunde aici si un domn oncolog care cu mare drag iti va spune o parere de specialist. Dar NU amana sa incepi tratamentele, fie ele chirurgicale sau de alt gen.
Sanatate!
0
17-10-2012, ora 22:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este o varsta intr-adevar extraordinar de tanara pentru aceasta boala. intr-adevar, nu are rost taraganirea nici macar cu o zi a demersurilor pe care sa le faci, primul este acela de a vorbi cu MEDICUL TAU DE FAMILIE, apoi DE A VEDEA UN ONCOLOG !!! cat mai repede ! nu te arunca direct pe mana unui chirurg, pentru ca pot fi pierdute multe lucruri din vedere. esti prea tanara si miza e prea mare.

deci, pasul 1: mergi LA MEDICUL DE FAMILIE chiar maine! pasul 2: va trebui sa vezi un oncolog si apoi poate niste noi investigatii, iar apoi un plan de tratament pe care il va stabili acesta.

intre timp totusi, spune-ne si noi cum "ai descoperit" ca ai aceasta boala ? cum s-a pus diagnosticul ?
0
18-10-2012, ora 08:03
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
draga mea,
DOAR cand 2 spun ca esti "beat"mergi si te culca...scz de comparatie.
Ma gandesc prin CE treci.
Propunere:
mergi si-n Buc.sau Ungaria PENTRU stabilirea unui diagnostic corect.
vazusi emisiunea la TV unde d-na a facut si citostatice si NU avea cancer?!?

vb d-lui RaulDuke: "cum "ai descoperit" ca ai aceasta boala ? cum s-a pus diagnosticul ?"

Sanatate maxima-ti doresc
si putere sa treci peste...cu gandul, macar.
cele bune iti doresc!!!
0
19-10-2012, ora 12:43
roxa_atena
Nu este medic/terapeut
roxa_atena
Buna tuturor celor care mi-ati citit mesajul si ma incurajati. Totul a inceput acum vreo cateva luni cand intr-o seara eu si sotul meu, la contactul sexual avut am observat ca am o sangerare genitala. Nu am dat importanta pentru ca eram si in perioada examenenelor si mi-am zis ca poate o fi din cauza stresului. La o luna dupa ce iar am avut contact cu sotul mi-a aparut sangerare dupa, dar care a trecut a doua zi, asa cum s-a intamplat si prima data. Ciclul menstrual e regulat.asa ca nu mi-am facut griji. La o saptamana, observ o secretie galben cremoasa, urat mirositoare.Am banuit ca am vreo candidoza asa ca m-am dus la un control la un doctor O-G. M-a consultat si a facut si un FCD ( Testul Papanicolau ), care a iesit negativ, s-a confirmat ca am si o candidoza dar doctorita nu a fost convinsa si am mai facut un FCD in care a reiesit ca am cancer de col uterin st. 2. Mentionez ca nu am dureri, sunt vioaie, mananc orice, imi traiesc viata ca un un om normal si "sanatos". Doctorita care a descopeit boala m-a trimis la un radiolog care a propus mai intai sa fac radioterapie apoi operatie apoi citostatice.Am vorbit cu un alt medic la telefon care mi-a spus ca mai intai sa fac operatie apoi radioterapie si citostatice. Acum ma aflu intre intrebari si raspunsuri unele mai imbucuratoare, altele mai groaznice. Am un baietel de 4 ani si sunt constienta ca un fratior nu mai poate avea, dar macar sa fim sanatos si sa il crestem armonios.Cam atat...Acum astept sa vad ce urmeaza dupa ce primesc raspunsurile la analizele si investigatiile facute.Doamne-ajuta si aveti grija de voi.Multumesc
0
19-10-2012, ora 13:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
deci toate aceste discutii la telefon, fie si cu medici, nu au nicio valoare. intai de toate trebuie sa stim EXACT care este stadiul cancerului tau de col uterin si, ca oncolog ce ma aflu, iti spun ca asta NU se poate spune doar pe o citologie Papanicolau.

trebuie sa ai un EXAMEN GINECOLOGIC COMPLET, cu examen cu valve, tuseu vaginal si rectal, si evident cu un buletin care sa descrie aceste lucruri; apoi o COLPOSCOPIE apoi cel putin un examen RMN de pelvis si o BIOPSIE din colul uterin, adica prelevarea unei mici bucati de tesut care sa fie studiata la microscop. ai facut toate aceste lucruri ?

medicii cu care ai vorbit, ce specialitati aveau ?

in functie de stadiul exact, pot sa-ti spun si eu care este standardul de tratament. pana la clarificarea acestui aspect, care sper sa fie CAT MAI RAPIDA, nu se poate pune problema de operatie, iradiere, chimio, etc... ci numai dupa!

din ce oras esti si la ce medici ai fost ?
0
22-10-2012, ora 09:42
roxa_atena
Nu este medic/terapeut
roxa_atena
Buna. Astazi am primit si rezultatele de la biopsie de col, care confirma diagnosticul de la FCD : adenocarcinom endocervical invaziv pTx, Nx, Mx, G2 (???) - adica cancer de col uterin st. 2 B; de la Rx toracic - fara MTS ( presupun ca inseamna fara metastaze ), de la ecografia abdomen-pelvis la col uterin mi-au scris ca am un corp uterin 48/34/38 mm ( ???). Am fost consultata de o doctorita de la Maternitatea Cuza-Voda din Iasi care m-a trimis la spitalul Sf. Spiridon -Iasi unde am fost vazuta de un radiolog care miercuri o sa imi vada analizele si va hotari el ce este de facut. Pacat ca exista doar un singur aparat pt. radioterapie pe toata Moldova si la cat de multi bolnavi sunt cine stie cand mai apuci sa mai faci sedintele.Am mai consultat si un medic de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti care vrea si el sa imi mai faca o serie de analize:iar FCD, iar biopsie si ma gandesc daca mai umbla iar "acolo" mi-e teama sa nu faca ceva mai rau, nu stiu.Am citit si am auzit ca nu prea e bine sa se umble ca va declansa hemoragie si o dau in mai rau dupa aceea.Sunt din Vaslui, spitalul nostru nu e dotat in domeniul oncologic, sunt constienta ca am multe drumuri de facut si am o lupta lunga si grea dar sunt increzatoare ca am sa reusesc pentru ca am un copil de crescut si simt ca mai am multe de facut in viata asta.Deci la cine sa ma duc ca sa fie mai bine?
Multumesc si aveti grija de voi. Sanatate multa
0
22-10-2012, ora 17:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate situatia ta NU prea suporta amanare. fiecare zi care trece in care NU stii ce urmeaza exact, e o zi pierduta care iti primejduieste situatia si mai tare.

treaba e simpla: trebuie sa convoci rapid toata familia pentru a aduna toate resursele de timp, nervi si bani de care dispui, pentru a te prezenta cat mai repede la UN ONCOLOG care lucreaza intr-un spital universitar in care exista si sectie de chirurgie si unde se pot face si investigatii mai amanuntite, si tratamente de oricare, fie operatie, chimioterapie sau radioterapie. cel mai apropiat pentru tine poate fi Brasov sau Iasi, dar sincer nu conteaza unde e, atata timp cat se diagnosticheaza un STADIU exact, prin examenele de care am amintit si eu, iar apoi se trece rapid la tratament. daca este neglijat, cancerul acesta poate depasi stadiul in care este operabil, localizat, si poate da metastaze care apoi sa te omoare in nu foarte mult timp, timp care este cu atat mai pretios cu cat tu nu ai nici 30 de ani.

personal nu pot sa te ajut fizic, pentru ca nici macar nu mai sunt in tara, iar cand eram, lucram in Bucuresti. cred ca bucuresti ar fi o varianta buna, daca ai avea unde/la cine sa locuiesti, pe o perioada nu prea bine definita. este foarte buna atitudinea ta, dar din pacate nu este suficienta si trebuie facute lucrurile de care ti-am zis REPEDE !!!
0
27-11-2013, ora 01:31
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Sper ca esti bine si asteptam sa mai postezi.
SANATATE

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Un dispozitiv nanometric ar putea depista și supraveghea evoluția cancerului
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • Consumul ridicat de cafea a fost asociat cu creșterea riscului de cancer colorectal la bărbați
  • Cologuard - un nou test neinvaziv de screening pentru cancerul colorectal
  • Administrarea zilnică de aspirină scade riscul de cancer (meta-analiză)
  •