Cum poti trece peste o indiferenta, atata timp cat iubesti?

01-11-2014
Diana55
Nu este medic/terapeut
Diana55
Buna tuturor!Ma numesc Diana, am 20 de ani.m-am gandit sa va scriu voua, cei care stiti despre aceste perioade dificile ale vietii.am avut o relatie de un an de zile cu un baiatde 26, si de o saptamana nu mai suntem impreuna.in ultima luna nu ne mai intelegeam deloc, tot timpul ne certam din diverse motive, mai ales din cauza comportamentului lui, atunci cand mergeam seara pe la el dupa ce ieseam de la munca, era tot timpul obosit, vorbeam cu el nu-mi acorda atentie, avea alte preocupari, statea la televizor, pe laptop, il rugam sa-mi aduca ceva, nu era amabil, ii era sila.pur si simplu eu nu eram in fata lui, era nepasator, indiferent, daca ii spuneam ca-mi doresc sa iesim, sa ne recream, sa mai glumim, sa ne imbratisam, nu era de acord.tot timpul imi spunea ca eu sunt nemultumita, ca nu-l accept asa cum este el...consider ca un om are nevoie de afectiune, de iubire, de intelegere, de cuvinte frumoase, nu sa-l ignori, sa fi indiferent cu el...in plus el avea un hobby, in fiecare duminica seara se ducea la poker, iar eu nu prea eram de acord cu lucrul asta.asta mai ales din cauza comportamentului lui...si poate si a parintilor lui, care l-au rasfatat...si dupa foarte multe perioade in care ne certam, ne impacam, eu am pus capat relatiei, iar de o sapt.nu m-a mai sunat, nu m-a mai cautat, nik, iar eu l am sunat dupa trei zile sa vad ce face, daca este bine...si am discutat cu el, si i am spus sa ne impacam, sa gasim o modalitate, dar el a spus ca nu se mai poate, ca nu-l pot accepta asa cum este, ca tot timpul o sa-mi doresc mai mult, ca o sa ne impacam si o sa reactionez la fel, nu inteleg de ce nu-si da seama ca greseste...ma doare ca ma ignora, ca nu ma suna, nu ma cauta.nu-i pot intelege comportamentul si ajung la concluzia ca nu ma iubeste, ca nu tine la mine...vreau sa trec peste, sa-l uit, sa nu mai plang, sa nu mai apelez la el cand am vreo problema...nu pot realiza cum poate un om sa fie asa, sa nu lupte pentru ceea ce a construit...am discutat cu el azi, si i am spus sa mergem impreuna la un psiholog, i-am zis ca eu am nevoie de relatia asta, ca eu nu vreau sa renunt, iar el nu pare deloc incantat, nu crede ca lucrurile pot fi si mai bune.
2 comentarii
0
04-11-2014, ora 21:18
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Sper sa nu te dezamagesc Diana spunandu-ti ca ai procedat bine ca ai ales despartirea. Desi ea este un proces anevoios este bine sa te motivezi ca sa nu regreti acest pas si sa nu insisti ptr impacare. Cauta un partener care este dispus sa-ti ofere afectiune si respect, nu cauta si nu mai cere acolo unde nu ti se ofera.
Nu iubirea ptr el te trage inapoi ci obisnuinta si ideea foarte des intalnita - ca daca insisti celalalt se va schimba, va vedea ce pierde, etc.
0
06-11-2014, ora 20:04
Psiholog Ioana Frecan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Ioana Frecan
Buna seara.
Cred ca poti merge tu la psiholog, fara el. Pare ca nevoile voastre sunt diferite si el alege indiferenta si retragerea si nu relatia voastra. Lucrurile pe care tu le doresti de la el fac parte din nevoile relationale pe care le avem cu totii, nu un indicator ca tu vei cere din ce in mai mult.
Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: