Cum m-am vindecat de atacuri de panica, anxietate

320 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 10 11 Înainte ›
0
09-07-2013, ora 15:07
pandrutz@1234
Nu este medic/terapeut
pandrutz@1234
Multumesc mult pentru sfaturi si incurajari Ady !!!o sa iau legatura cu dl doctor.o zi minunata iti doresc.si totusi ma simt putin mai bine vazand ca nu sunt singurul care suferea de asa ceva
0
09-07-2013, ora 17:05
Diana28
Nu este medic/terapeut
Diana28
Cu toţii intampinăm aceleaşi probleme cand vine vorba despre anxietate si atacuri de panica. Si da, raspunsul e tot la noi... Si da, un psiholog ajuta... Nu pshiatru, ci psiholog. Nu pastile care te fac leguma din punct de vedere emotional, dar fara a reyolva ceva. Pe mine, psihologul m.a sfatuit cand ma apuca zapacelile sa iau o tableta cu minerale (calciu, magneziu, seleniu, fier...etc). Explicatia e logica. Organismul o ia razna, crede ca e in pericol si consuma ce poate...ducand la un dezechilibiu. Incercati, chiar ajuta. In rest.imi da incredere in mine, in tot explica cat de multe pot sa fac pentru a ma relaxa si ca tot ce se intampla este in capul meu. Chiar toate gandurile negre sunt doar temeri acumulate in multi ani. La mine a inceput treptat si a culminat cu atacuri de panica. Acum pot spune ca merg in sens invers...Atacuri nu mai am, chiar cand stau singura in casa. M.am convins ca, daca imi e rau, ies pe strada... Daca lesin acolo cineva ma vede. Nu a fost nevoie sa ies. La fel, incerc sa ma conving ca orice durere ma apuca, nu mor...Analizele sunt bune, cum sunt la cei mai multi in situatia noastra.deci totul e frica acumulata si atat. Cel mai greu e seara, cand se face liniste si trebuie sa adorm, iar creierul incepe sa isi faca de cap... Dar tot spre bine...inainte nu dormeam nopti, mai ales daca stiam ca trebuie sa ma trezesc devreme...Acum ma conving ca si nedormita tot bine o sa fiu si incepe sa functioneze. Principalul lucru ca sa trecem peste asta este sa ne tinem ocupati. Izolarea face mult rau... Iesiti, oricand puteti, oriunde. Cu copiii sau catelul sau prietenii...Eu asta am observat. Cat timp sunt distrasa de ceea ce este in jurul meu totul e bine. La inceput ma ggandeam doar la asta...chiar si atunci cand trebuia sa ma distrez. Dar usor am invatat sa fu atenta la orice...la ce vorbesc cei din jur, la copacii, la masini...la orice ma tine departe de ganduri urate. Un alt truc este sa ma joc pe telefon. Poate e copilaresc, dr concentrandu.ma la un joc cat de cat dificil.nu prea dau timp mintii sa zbenguie...
0
09-07-2013, ora 17:26
Diana28
Nu este medic/terapeut
Diana28
totb.ro/creierul-cel-mai-customizabil-organ/ Si ca tot vorbim aci despre ce putem face si ce nu cu mintea noastra. poate ajuta.
0
11-08-2013, ora 22:49
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
Acum 10 ani am zacut 6 luni datorita unor atacuri de panica, ajunsesem sa iau sedative din ce in ce mai complicate, am ajuns la urgenta de multe ori, pe urma mama m- dus la o prietena asistenta la psihiatrie, aceea o femeie destul de in varsta mi-a spus sa nu ma mai analizez atat de mult sa las creierasul in pace, sa merg la sala, sa ma plimb cu cineva, sa socializez, conversez, pe net sau cu o prietena sa fac vizite in mod constant acelei prietene, oricum sa nu stau singura cu ochii pe pereti sau ore interminabile la tv, sa ajung in pat doar cand vreau sa dorm. Zis si facut vroiam sa ma fac bine, m-am inscris la niste cursuri de dans, ajungeam la ora 20 acasa, mi-am facut prieteni prietene, pe care le vizitam sau ieseam cu ele atunci cand aveam bani in oras cand nu in parc, tot felul de amintiri, mergeam la film, la teatru, oricum nu mai stateam pana seara tarziu sa gandesc la nemurirea sufletelor.
Mi-m facut 2 prieteni nu unul ca sa-mi ocup timpul cat mai mult, m-am casatorit, am doi copii la interval de 3 ani, n-am avut nici mcar timp sa respir, nici pomeneala de atacuri de panica, ca nu ai cum, daca te apuca amocul trebuie sa mergi sa incalzesti biberonul nu-ti permiti luxul sa ametesti sau sa lesini, ca ala plange acolo in patut de lesina el primul. In felul acesta pana in ziua de astazi nu mai stiu ce inseamna atac de panica.
SFATURI
Sa nu existe timpi morti peste zi, o sa observati ca atacuri apar atunci cand sunteti mai relaxat si in relaxare mentala, creierul nu este obisnuit cu prea multa liniste, lui trebuie sa-i dai activitate, sa gandeasca sa faca ceva, asemenea si corpului, am citit ca starea de panica este de fapt senzatia de fuga de agitatie, da pentru ca organismul are nevoie de activitate.
Inscrieti-va la un curs, faceti-va prieteni, iesiti la plimbare, e vara e frumos, pe unde se poate, la mare la munte in Cismigiu in Herastrau, acum se organizeaza o gramada de evenimete, la o bere, faceti-va doua prietene nu una si fetele doi prieteni, trocotati, ajutati-o pe mama la treburile casnice, lectii de dans modern, biliard, socializare pe net, oricum iesiti in fiecare seara sau macar la doua seri, iarna nu stati la tv, intalniti-va cu prietenii la i acasa daca nu sunt alte posibilitati, ocupati-va de copii cei care au, ajutati-va sotiile, sotii, reparati o priza (ca se poate ), o masina de spalat, duceti tv-ul la reparat, zugraviti, vopsiti, puneti faianta, orice numai ocupati-va timpul,
SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII si sunt multi si rai.
0
28-08-2013, ora 10:24
Gaby86
Nu este medic/terapeut
Gaby86
Buna ziua,

Scriu pe acest forum in speranta ca cineva ma poate ajuta.De anul trecut am inceput sa sufar de atacuri de panica.Daca as fi auzit pana sa patesc asa ceva pe cineva ca se confrunta cu ce ma confrunt acum as fi ras cu siguranta.Sunt o persoana destul de puternica si pana acum ceva timp nu intelegeam cum i poate fi frica cuiva de ceva mai ales de ceva banal.

Mai exact in cazul meu atacuri de panica se manifesta in urmatorul mod: imi este frica de frig.Stiu ca probabil nu ati mai auzit asta pana acum, si mie mi se pare stupid dar asta e.Iarna trecuta din diverse motive mi s-a intamplat sa transpir foarte rau si era foarte frig afara, iar pentru mine senzatia acea cand esti transpirat si te ia cu frig este groaznica.De atunci am ramas cu aceasta teama si de cate ori este frig afara, adica tot anotimpul rece mie imi este frica sa ies din casa.Pana anul trecut nu aveam nici o treaba cu asa ceva, dar acum cum stiu ca trebuie sa ies din casa ma ia cu palpitatii, incep sa imi tremure picioarele si se intampla ceea ce urasc cel mai mult, transpir foarte abundent.

Este foarte frustrant, nu transpir vara la 40 de grade si transpir iarna.Efectiv cum ies din casa incep sa curga apele pe mine, sa ma panichez, imi este foarte frig dar eu transpir in continuare.este o senzatie pe care nu pot sa o explic, cum reusesc sa transpir asa cand este asa frig afara.nu stiu cum sa ma controlez sa nu se mai intample asta, efectiv nu reusesc.am ajuns sa merg numai cu taxiul, sa stau toata iarna in casa de teama sa nu transpir.este stupid si as vrea sa fiu iar un om normal.

Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva sa schimb lucrul aceasta!
0
04-09-2013, ora 12:41
marlena38
Nu este medic/terapeut
marlena38
Gaby 86 nu exista un tratament medicamentos pt atacurile de panica.totul trebuie sa vina de la tine..sa inveti sa-ti controlezi panica.pe mine m-a ajutat enorm gandestesanatos.ro.nu-i fac reclama..dar cu ajutorul medicilor de aici..am reusit sa inteleg ce se intampla cu mine.si n-am facut decat sedintele gratuite..in numar de 5..pt ca nu mi-am permis sedintele platite.am suferit timp de 2 ani de anxietate si atacuri de panica..nu pot sa spun ca sunt vindecata complet.. dar..intelegand mecanismul producerii lor..am invatat sa le controlez..si sa traiesc cu ele. de schimbat..nu poti schimba radical nimic.. pt ca totul vine din subconstient.. si pe acesta..nu-l putem controla.. dar putem sa acceptam realitatea..si sa traim cu ea.
1
27-10-2013, ora 13:30
misteri0s
Nu este medic/terapeut
misteri0s
Buna ziua. Si eu ma confrunt cu aceasta problema cumplita de 3 ani... La inceput nu mai puteam face nimic am ajuns cu salvarea la spital si nimic altceva. Analizele au fost facute complet si toate bune si frumoase. Am ajuns la psihiatru care mi-a prescris CIPRALEX si am luat 2 ani cate 2 pastile pe zi si am scazut treptat pana am ajuns la un sfert de pastila pe zi. M-am simtit f bine cu cipralex dar am renuntat de o luna la el si ma simt oarecum bine dar mai am stari proaste si de atac de panica. Simt o nesiguranta in mers si o usoara ameteala parca si vederea putin ciudata. Am 2 de ani si sunt fericit deoarece am tot ce imi doresc si nu am alte motive de ingrijorare. Dar nu stiu de unde pana unde aceasta anxietate nenorocita cu agorafobie ( teama de spatii deschise si aglomerate )... Mentionez ca noaptea, seara ma simt mult mai bine decat ziua. Pana la urma o sa lupt fara pastile si toate prostiile care provoaca dependenta ( pastilele fac bine pe moment dar ataca alte organe in corp ). Practic nu este o boala organica ci doar ceva ce tine de creierul nostru care este suprasolicitat si da semnale false gen atac de panica din senin fara vreun motiv anume. Nu am avut in familie probleme de genu sa zic ca s-a mostenit sau ceva. CHiar eu imi doresc sa stiu cauza lor si nu o gasesc. :( asta ma doare cel mai tare de ce tocmai eu? intrebarea care si-o pune oricine care se simte asemenea mie. Am 26 de ani, am inteles ca asta apare la batrani mai frecvent. Nu stiu ce sa mai zic ca ma depaseste gandirea in asemena caz. Daca medicii nu pot trata decat organic, ceva nevazut psihic doar noi putem ameliora ca de tratat nu cred ca se mai poate stiind ca celula nervoasa nu se mai reface. Sper sa nu ajung in alte extreme mai grave gen sinucidere sau altceva. Va doresc tot binele din lume si sa vafie bine sa nu treceti prin asa ceva. Nu doresc nici la cel mai rau dusman al meu asa ceva. E cumplit desi e o boala imaginara e groaznica. Cred ca si criminalilor daca li s-ar declansa asa ceva ar fi cea mai de temut sentinta decat puscaria :(
1
31-10-2013, ora 15:43
iuliadragnea888
Nu este medic/terapeut
iuliadragnea888
Eu am postat aici de multe ori cum am scapat definitiv de aceste panici, frici tremuraturi, etc.Am descris terapia de o luna cu multe metode in urma careia am eliberat din mintea mea acele frici si cauze care m-au terminat cativa ani de zile.Multi jia-u scris au facut si ei, altii sunt sceptici.Eu pot raspunde la cineva care doreste sa scape dar nu mai accept sa ma tina 30 minute sa scriu si apoi sa spuna ca nu crede ca are temeri in legatura cu terapia si terapeutul.Daca vreti sa scapati scrieti-mi la adresa afisata daca o lasa administratorul site-ului.Deci se poate scapa, nu mai mergeti pe medicamente ca sa deveniti dependenti, sfatul meu.Sanatate multa !!
0
06-01-2014, ora 11:06
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
un tipmisto, o fata frumoasa si cat mai mult sex, se pare ca anxiosii nu prea fac sex nu se plimba nu merg la film si la zoo, nu merg la munte si la mare, nu au prieteni si prietene, nu danseaza nu asculta muzica, nu merg in mall-uri chiar si sa se uite, de ce?
0
06-01-2014, ora 11:14
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
cand aveam 26 de ani am zacut 6 luni de zile fara sa stie nimeni ce am, am facut toate analizele posibile, chemam salvarea in fiecare zi, ajunsesem sa nu mai vina nimeni la mine, stateam in pat nepieptanata nespalata, fara sa mananc, aveam diaree de la starile de panica, uite ca n-am murit, am tras de mine pentru ca nimeni n-a stiut ce medicamente sa-mi dea in afara de anxiolitice, m-am casatorit, am nascut 2 copii, vreau sa va spun ca n-am mai avut absolut nimic din momentul in care au aparut copii, n-aveam timp sa mananc (atunci de ce nu mai faceam caderi de calciu? ca nu mancam cu zilele ca n-aveam timp nu m-a ajutat nimeni la cresterea lor si sotul venea la ora 22 lucra pe un santier, daca nu faceam caderi de calciu pentru ca nu mancam aveam 172 cm si 47 de kg eram slaba batz, atunci ce compensa, ati ghicit, miscarea, fericirea (copii ). De atunci si pana astazi sunt ceva zeci de ani n-am mai avut nimic, acum sunt iar libera nu am probleme au reaparut starile de panica si anxietatea, aia e miscare, la plimbare, munte mare cand se poate prietene prieteni, socializare, pe net sau in real, tricotaj de mana, o carte, plimbari seara in parcuri si singure nu se intampla nimic, plimbati un nepot, seara trebuie sa aveti activitate, mintea omului trebuie sa fie ocupata tot timpul, somnul ratiunii naste..
0
07-01-2014, ora 12:53
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
cand ai atac de panica, numai de tricotat nu-ti arde.:)))))
0
07-01-2014, ora 16:40
ioana geo
Nu este medic/terapeut
ioana geo
Buna!Am inceput sa am atacuri de panica cam de vreo 2 luni de zile si sunt destul de dese.Am avut intr-adevar o perioada mai stresanta si obositoare, nu m-am odihnit corespunzator, si nici nu am avut o alimentatie foarte sanatoasa.Nu am luat niciun fel de medicament sa opresc aceste atacuri.Am urmat doar un tratament de magne b6 si luam si calciu gluconic cu toate ca calciul nu avea niciun efect.Constientizez ca mai mult este frica de a avea un alt atac este ceea ce imi declanseaza aceste atacuri dar nu ma pot abtine sa nu imi fie frica.As dori sa imi impartasiti din experientele voastre si imi dati anumite idei cum sa stopez aceste atacuri prin cai naturale nu as vrea sa iau medicamente.Va multumesc mult si tot respectul celor care au reusit sa treaca peste asta stiu ca nu este deloc usor, eu inca incerc si nu reusesc.Multa sanatate!
0
07-01-2014, ora 20:32
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
ioana imi doresc sa vb cu tine eu iti las adresa mea de mes unde popti sa ma cauti pwp acolo o sa vb cu tine orice ok ?
vezi ca o sa iti las mesaj privat sti unde ok ?
0
08-01-2014, ora 10:17
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna Ioana,
Daca astepti sa iti treca de la sine nu ai facut nimic.E adevarat ca atacuruile de panica trec initial (dupa care apar mai virulente).Cu cat le iei mai din timp cu atat ai sanse sa treci peste ele fara sa ramana modificari in gandire sau comportamant.Exista mai multe metode de tratament cu medicatie anxiolitica, isrs sau ad.Eu am luat asa ceva si nu m-am simtit tocmai bine (exista oamani care spun ca si-au rezolvat problema asa), la mine nu au avut effect.Si mai exista psihoterapia gognitiv comportamantala si alte forme de psihoterapie care te ajuta sa intelegi ce ai si sa iti rezolvi problema.Sfatul meu este sa iti gasesti un dr ca lumea care sa aiba timpul si disponibilitatea sa vb cu tine si sa te ajute sa treci peste.Daca in prima sedinta nu iti explica ce ai ci te intreba de copilarie..pleca..iti pierzi timpul si banii
Iti doresc insanatosire grabnica
Ady
0
09-01-2014, ora 12:19
ioana geo
Nu este medic/terapeut
ioana geo
Da realizez ca nu vor trece de la sine daca nu fac nimic.Nu vreau sa incerc cu medicamente pentru ca in cele mai multe cazuri mai mult inrautatesc situatia iar ideea cu psihologul sincer am avut-o si eu dar in primul rand este greu pana gasesti un doctor care chiar se pricepe la asa ceva si imi este teama ca imi va propune solutia cu medicamentele si iar nu rezolv nimic.Oricum iti multumesc Ady pentru sfaturi!
0
09-01-2014, ora 17:01
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna Ioana,
E adevarat este greu sa gasesti pe cineva competent care sa nu te indoape cu medicamente.Daca vrei id ul unui altfel de dr (care sa nu iti prescrie anxiolitice ) o sa te rog sa ma contactezi pe privat aici si iti dau id.Sanatate multa
Ady
Pt.Gaby86,
Am avut si eu asa ceva curgeau apele pe mine iarna desi era frig afara si stateam cu paltonul deschis la nasturi Aveam si alte simptome, stari de lesin, sufocari, tahicardie etc,.deci nu stiu exact daca ai sau nu ai ce am avut si eu.Ti -am trimis un mesaj privat sper sa te ajute.
Cu drag
Ady
0
09-01-2014, ora 17:03
iuliadragnea888
Nu este medic/terapeut
iuliadragnea888
am postat mai sus ce poti face si cum te poti trata fara medicamente si definitiv., asa cum m-am tratat si eu.
0
09-01-2014, ora 20:49
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna seara!

Atacul de panica se caracterizeaza prin frica si disconfort intens si o serie de simptome fiziologice (transpiratie, palpitatii, tremor, senzatia de scurtare a respiratiei, de strangulare, greata, derealizare sau depersonalizare, frica de a nu-si pierde controlul sau de a nu innebuni, frisoane, valuri de caldura...Apare brusc, pe neasteptate, si dureaza de la 5 la 30 minute, de obicei cam 10 minute.
se pune diagnosticul de tulburare de atac de panica doar daca au fost cel putin doua atacuri (intrunind macar jumatate din aceste criterii), iar persoana se teme de noi atacuri si isi schimba comportamentul (de ex., evita sa calatoreasca la distante mari pt ca atunci a experientiat primul atac). Uneori se asociaza cu agorafobie (fobia de locuri deschise, poduri, tunele, calatoria cu autobuzul, trebul, masina sau situatii de unde iesirea poate fi dificila sau este greu sa se obtina ajutor).

Pacientul trebuie sa fie examinat medical inainte de a merge la psiholog pt a se exclude tulburarile fiziologice care sunt insotite de simptome similare atacului de panica (de exemplu: tahicardie, boala cardio-vasculara, stenoza mitrala, hipertensiune, atac de cord, atac cerebral, embolie pulmonara, edem pulmonar, astm, bronsita, hipoglicemie, sindrom premenstrual, sarcina, tumori carcinoide, epilepsie temporala, otita medie, anemie, intreruperea administrarii antidepresivelor, sedativelor, alcoolului, substantelor stimulante, cafeinism...).

Ar fi indicat sa-si faca analizele recomandate de medicul de familie.

Atacul de panica este mai putin dependent de context ca alte tulburari de anxietate - poate aparea si in somn, cele mai frecvente fiind la 1 noaptea- si de aceea pacientului ii este foarte dificil sa-si explice simptomele. Incearca initial sa si rezolve cum poate: daca a asociat atacul cu activitatea fizica, renunta la sport; daca l-a asociat cu anumite mijloace de tranport, evita sa le mai foloseasca. Uneori ajunge sa nu mai iasa din casa si recurge la alcool: se intampla des ca primul diagnostic pus sa fie cel de abuz de alcool, urmand ca apoi sa se descopere ca panica a fost cauza.

Panica are diverse explicatii, in functie de teoriile care stau la baza psihoterapiilor.

Terapia cognitiv-comportamentala este foarte eficienta in reducerea sau chiar eliminarea atacurilor de panica.

Explicatia atacului este considerata urmatoarea: se incepe cu o activare fiziologica normala (ameteli, respiratie precipitata, palpitatii, datorate functionarii normale a organismului, care are propriile lui "oscilatii", datorate stresului cotidian sau unor boli - cum ar fi cele mentionate mai sus -), iar persoana incepe sa-si interpreteze exagerat simptomele si sa faca - in mod constient sau inconstient - anumite evaluari de genul "Ceva nu e in regula cu mine", "Voi innebuni", "Imi pierd controlul". Aceste interpretari duc la hipervigilenta (concentrare excesiva pe senzatiile interne), iar hipervigilenta duce la senzatii fizice si ingrijorare sporita. Se ajunge la "alarma falsa": "Voi avea un atac de panica! Voi muri!" si abia apoi se traieste atacul, resimtit ca fiind ceva oribil, de nesuportat, groaza in fata unei morti iminente...
Apare anxietatea anticipatorie, care duce la evitarea situatiilor care incomodeaza/ in care a fost experientiat sau se anticipeaza ca va creste riscul de a avea atacul. Evitarea duce la linistire, pe moment si, astfel, ea devine o recompensa care faciliteaza mentinerea tulburarii. Prin evitare se rateaza ocaziile de a invata din experienta ca atacul poate sa apara sau poate sa nu apara, iar cand apare il putem tolera(desi cu greu): dureaza cateva minute, are un varf si apoi scade in intensitate.


In aceasta forma de terapie se face o ierarhie a fricii si se va incepe expunerea la fiecare situatie, mai intai in imaginar, plecand de la cele mai usor de suportat. Se va asocia fiecare situatie cu relaxarea sau un discurs interior de linistire.

Sunt diverse tehnici. Tot ce trebuie stiut: panica se vindeca relativ usor prin terapie cognitiv-comportamentala, daca pacientul accepta expunerile. Numarul sedintelor diferia: se pot elimina atacurile in 8-10 sau in 30 de sedinte, in functie de vechimea si intelegerea simptomelor, increderea si complianta pacientului, talentul si cunostintele terapeutului.

Merita incercat! Mult succes!

psiholog si psihoterapeut Ana Badita
0
09-01-2014, ora 20:52
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna seara!

Pentru tulburarile anxioase (exista mai multe: anxietate generalizata, fobia sociala, fobia specifica, panica, tulburare obsesiv-compulsiva, stresul post-traumatic) recomand sa se apeleze, in primul rand, la un psihoterapeut. Unele forme de terapie, cum este cea cognitiv-comportamentala, pot fi la fel de eficiente ca si medicatia. In plus, nu au efecte secundare, iar efectele se mentin si dupa intreruperea terapiei (daca terapeutul stie cum sa gestioneze ultimele edinte si sa ofere pacientului uneltele cele mai utile pt a se "lupta" singur cu starile anxioase care mai pot aparea).

Este nerealist sa ne asteptam sa dispara complet orice forma de anxietate.
Ingrijorarea si frica sunt reactii normale ale organismului in anumite situatii, fara ele nu am fi supravietuit ca specie: ce ar face un Homo habilis fara frica de tigri!? S-ar arunca in mijlcul lor si ar fi ucis. Sau fara teama de inaltime, de spatii deschise, de serpi etc...? Acestea sunt cele mai frecvente fobii si sunt explicate prin evolutie: suntem mai predispusi sa dobandim fobie de serpi decat de accidente, desi, in socieatea moderna, sansele de a fi ucis de veninul unei vipere sunt insignifiante fata de sansele de a muri calcati pe trecerea de pietoni...

Putem elimina anxietatea debilitanta, care ne impiedica sa ducem o viata echilibrata, sa ne atingem obiectivele in plan personal si profesional. Si aici intervine psihoterapeutul...
Grupurile de suport au si ele o oarecare eficienta, pt ca ne ajuta sa vedem ca nu suntem singurii in acea situatie. Mi-a fost impartasit acest lucru de mai multi pacienti si inteleg utilitatea. Daca exista pe acele forumuri si sfaturi ale unor experti, o anxietatea scazuta, neasociata cu o personalitate nevrotica, poate disparea de la sine urmandu-le. In celelelalte cazuri, un psihoterapeut sau un psihiatru va ajuta sa va intelegti simptomele si sa le rezolvati impreuna. Va rog sa nu uitati: contributia dvs. si a factorilor care depind de dvs (de la suport social la motivatie, incredere in terapie si terapeut, complianta si perseverenta) ajung sa conteze 50% din eficienta terapiei!

psiholog si psihoterapeut Ana Badita
0
14-01-2014, ora 19:16
angelmarc999
Nu este medic/terapeut
angelmarc999
Buna ziua, eu am suferit multi ani de atacuri de panica, anxietate cu toate simptomele posibile., de tot felul de dureri sufletesti, (lipsa bani, somaj, discutii contrare, neintelegeri) asa ca tot omul.Am gasit pe un site specific o postare, in care cineva descria o terapie.Am apelat si eu la aceasta terapie.Toata terapia a durat o luna si am facut-o energetic prin telefon iar multe metode le-am primit pe email.Aceste metode usoare m-au ajutat sa elimin cauzele, m-am echilibrat fizic pshihic, mental si de 2 ani nu mai stiu ce este aia anxietate sau atac.de panica.Totul fara medicamente..Am inteles, ca terapia asta se aplica pentru mai multe probleme, (am aplicat si eu) folosind metode din fizica cuantica.Nu pot descrie aici ce am lucrat o luna Daca doriti sa scapati si dv de starile, simptomele de anxietate, alte chestii de astea sufletesti, frici, anxietate, depresie nu boli fizice -gen ficat, stomac, puteti sa-mi scrieti pe mes la ;angelmarc999, dar doar dca vreti sa faceti terapia si va rog nu imi cereti sa scriu 30 minute la fiecare, mai multe amanunte le primeste fiecare in functie de problema la terapie daca vrea sa o faca.Eu va doresc sanatate
0
15-01-2014, ora 09:46
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Draga Angelmarc,
Postarea ta suna a publicitate zau asa.!fizica cuantica etc, pin telefon si mail.Sa ne intelegem probabil ca faci vorbire de EFT si de "minunile" pe care acesta terapie le produc.Am vazut si eu de curand la tv pe un "nene "care sustinea ca a vindecat intr o sedinta pe cineva care avea agorafobie.Pai este imposibil draga mea.Ca sa ai agorafobie trebuie sa suferi ani de zile de atacuri de panica cu stari de rau etc (stiu din propie experienta)Starile acelea de rau te fac sa nu iesi din casa si ca atare ele nu au cum sa iti treca intr-o sedintza si nici in 10 pt ca sunt deja somatizate.Nu mai sustineti asa ceva pt ca faceti mai mult rau decat bine.In concluzie nu te poti face bine citind un email, facaand un anumit feel de gimnastica sau folosind acele miscari.Trebuie sa iti schimbi gandirea si asta nu o poti face singur..trebuie sa te ajute cineva
Va doresc multa sanatate
Ady
0
15-01-2014, ora 16:24
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
adinamess, corect! sunt multi sarlatani care vor sa faca bani pe suferinta altora
0
15-01-2014, ora 16:34
angelmarc999
Nu este medic/terapeut
angelmarc999
ADINAMESS, cred ca esti impotriva insanatatosirii oamenilor!!!Adica eu nu stiu cum ma simt?am postat asa aiurea sa fac reclama terapeutei?Nu e vorba de citirea unui email ci de aplicarea metodelor care presupun si schimbarea gandirii, si echilibrarea emisferelor cerebrale, echilibrarea energetica a fizicului, si eliberarea negativitatii etc.Am scris in mare mai sus, doreai sa expun terapia aici, ce am lucrat eu o luna?da, printre metode este si EFT, in intregime nu patial, l-ai aplicat tu o luna si ai spus exact ce trebuia?De ce nu lasi oamenii sa stie, sa poata si ei scapa si fara medicamente si pot redeveni normali?Nu fac reclama, nu primesc comision dar, unde trebuia sa postez ca sa stie si altii de aceasta terapie ?Wxact asta am scris si eu, ca exista cineva care te poate ajuta, ce nu-ti este clar?Cum scrie cineva ca se simte bine scrieti repede ca e reclama, ca nu se poate scapa, !!!!!!!!!!
Imi pare rau ca nu vrei sa intelegi ca acum sunt si la noi in tara terapii prin care te poti insanatosi !!!!!!!!!!!!!!

Eu stiu exact ca nu doar eu m-am facut bine ci si altii.Eu va doresc numai bine !!!
0
15-01-2014, ora 20:51
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna,
Eu nu spun ca nu se poate scapa..din contra...sigur ca se poate scapa cu o terapie (nu neaparat medicamentoasa ci cu ajutorul unei forme de psihoterapie sau a unor informatii).Spun insa ca EFT etc nu sunt metodele potrivite (am incercat si eu si stiu din propie experientza) Cat despre a spune sigur!... Traim intr-o tara libera si poti sa spui ce poftesti, Deci cine vrea sa incerce, sa o faca.Sper sa il /o ajute acesta "terapie" Multa sanatate si spor in toate,
Ady
PS Multumesc pt apreciere nicukent
0
27-01-2014, ora 11:25
UnTipMisto
Nu este medic/terapeut
UnTipMisto
salut, am revenit peaici, a mai trecut un an, am mai facut ceva ekg=uri am mai dat niste bani pe la doctori, starea e neschimbata, poate un pic mai bine cu ajutorul Domnului. Am mai studiat am mai stat de vb cu doctori deja am o groaza de prieteni doctori :), Am mai avansat un pic cu autosugestia dar tot anxios sunt, Am incercat enorm de mu;lte metode, 2 psihologi, tereapie cu biosmecherie, toate sunt experiente.

nicukent, iti spun sincer ca ai mare dreptate, ce ai spus tu mie mi-a spus un doctor in fata, suntem numai buni de tras pe noi, pina intelegem ca de fapt puterea de vindecare e la noi.
0
26-04-2014, ora 16:07
MirceaAnt
Nu este medic/terapeut
MirceaAnt
Salut,

Tin sa mentionez ca apreciez toate postarile pe care lumea le-a facut in cadrul acestui topic, desi ma asteptam sa citesc despre mai multi care s-au vindecat si sa gasesc intr-un fel miraculos remediul care ma va face bine, inteleg totusi ca aceasta stare mentala (ca sa nu ii zic boala) este una care afecteaza lumea in diferite feluri si nu intotdeauna are un remediu.

De 5 ani locuiesc in Londra, placand din tara intr-un mod foarte urgent (fara multe pregatiri) pe fondul crizei economice. Am reusit totusi sa ma descurc aici avand un job ok in domeniul de design. In decembrie anul trecut in schimb am avut o psihoza, iar de atunci ma lupt cu tulburari de anxietate si depresie. De 2 saptamani nu am mai fost la munca is nu stiu daca o sa am forta de a ma mai intoarce, asta rezultand in una din anxietatile mele cele mai mari de a ramane pe ajutor social, dezabilitat. Norocul meu este ca in UK aceste probleme intra in atributiile statului de a fi tratate is momentan primesc tratament medicamentos (sertralina) si terapie CBT. (Cognitive behavioural therapy) Nu stiu cat de folositoare vor fi dar mi se pare un pic ciudat/peste mana sa primesc ajutor psihologic intr-o limba straina, comunicarea cu psihologul neavand aceeasi profunzime ca cea in romana.

Un lucru care nu s-a mentionat pe forum si din cate am inteles este de foarte ajutor pt probleme de anxietate este meditatia. Eu am reusit sa ies dintr-o depresie precedenta cu ajutorul ei.

Imi este foarte frica de a trai cu problema asta mai ales intr-o tara straina. In romania nu am cum sa ma intorc ca nu mai am pe nimeni acolo. Ieri am fost la biserica, ma rog la Dumnezeu sa imi revin din starea asta oribila in care stau cu frica in san 24 din 24 pentru ziua de majne. Nu stiu daca va fi posibil sa fiu om normal inapoi vreodata, dar sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa trec peste asta. Doamne ajuta si Hristos a inviat!
0
28-04-2014, ora 20:58
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna seara,

MirceaAnt, intr-adevar este mai greu sa iti cauti cuvintele, expresiile prin care sa iti descarci durerea sufleteasca.
Problemele cu care te confrunti pot fi abordate si in mediul online. Pe langa terapia inceputa acolo, poti apela si la sedintele cognitv-comportamentale prin programul Skype. Astfel vei intelege mai bine ce se intampla in mintea si in corpul tau, cu perseverenta si rabdare iti poti ameliora aceste stari neplacute.

De asemenea, ai observat bine ca meditatia are efecte pozitive in starile de anxietate, depresie si nunumai. In acest sens poti apela la exercitiile de relaxare - precum, Schultz sau Jacobson.

Ai grija de tine!
Roxana Patrascu
0
10-05-2014, ora 09:06
remus1974
Nu este medic/terapeut
remus1974
buna am 40 ani si ma confrunt cu anxietate generalizata si un pic de depresie iau de doua saptamini 10 mg de cipralex rivotril seara si dimineata cite un mg iar in paralel supradyn cu coenzimaq10.mentionez ca noaptea am tot felul de vise vii care ma cam sperie ce spuneti voi reusi sa trec peste aceste probleme?va multumesc si va doresc multa sanatate tuturor
0
10-05-2014, ora 22:22
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
buna Remus, inteleg ca aceste vise de care spui au aparut dupa ce ai inceput tratamentul. te fac sa te trezesti, sau doar iti aduci aminte de ele dimineata? de cate ori pe saptamana au aparut aceste vise? pe o scala de la 1 la 10 cum ai aprecia calitatea somnului tau acum?

e posibil ca aceste vise vii sa fie corelate cu utilizarea medicatiei si poate nu ar strica sa-l intrebi pe medic care e parerea lui - are insa rost sa faci asta doar daca aceste vise te deranjeaza cu adevarat in ceea ce priveste calitatea somnului.
0
11-05-2014, ora 20:19
remus1974
Nu este medic/terapeut
remus1974
buna ziua domnulele rares aceste vise nu na fac sa ma trezesc i.mi aduc aminte dimineata si ma preocupa de aceasta nu am un somn odihnitor iar la intrebarea dvs pe ce scara a.si aprecia calitatea somnului ar fi 3.4 iar cind vreau sa dorm dumaamiaza parca am halucinatii iar ciand deschid ochii i.mi dau seama ca nu am nimic totodata am o oboseala permanenta pe parcursul zilei care ma impiedica sa fac lucrurile pe care le faceam inainte.oare se poate trata aceste simptome sau voi innebuni ?va multumesc si astept raspuns (am cautat toate bolile psihice pe internet si parca ma regasesc in toate si asta ma sperie cel mai mult)o zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns
320 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 10 11 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul