Cron provizoriu, sangerare dupa operatie

21-09-2011
adela21
Nu este medic/terapeut
adela21
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am avut un dinte care s-a rupt(nu mai avea nerv)iar doctorita m-a sfatuit sa scot de tot ce a mai ramas, pentru ca este bolnav. Extractia nu a reusit si m-au trimis la chirurgie. Dentista mi-a propus sa imi puna un cron provizoriu in locul dintelui, pana ce imi voi pune un implantat pentru ca aici in Germania sunt foarte scumpe. Problema mea este ca eu plec sa studiez in alta tara, unde in prima luna nu voi fi asigurata medical, si mi-e putin frica, caci intr-o noapte am ajuns la urgenta, pentru ca rana sangera, mi-a desfacut din nou rana si apoi m-a cusut la loc. Acum trebuie sa iau 2 luni picaturi de nas, sa nu suflu nasul, mi se pare putin ciudat...asa o perioada lunga...credeti ca exista vreun risc daca imi pun acest cron provizoriu? Cam cat timp m-ar tine asa ceva? Si pericolul sa mai sangereze persista intr-adevar pana la 2, 3 luni? Va multumesc mult.
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:06
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil să vă puneți o coroană provizorie în locul dintelui lipsă, dar este important să discutați despre asta cu dentista dvs. și să aflați care sunt riscurile și beneficiile acestei opțiuni. De obicei, coroanele provizorii sunt făcute dintr-un material mai puțin rezistent decât coroanele permanente și sunt concepute să fie utilizate doar pe termen scurt până când coroana permanentă este pregătită și instalată.

În ceea ce privește riscul de sângerare, acesta poate persista în primele zile după extracție, dar ar trebui să se oprească treptat în următoarele câteva zile. Este important să urmați instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea post-extracție, cum ar fi evitarea scuipatului, a fumatului și a alimentelor solide și dure, pentru a preveni vătămarea zonei și apariția sângerării.

În general, coroanele provizorii pot dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de circumstanțe și de cât de bine sunt întreținute. Dacă sunteți îngrijorat de această situație, discutați cu medicul dumneavoastră despre alternative sau alte opțiuni care vă pot ajuta să evitați riscurile și să vă simțiți mai confortabil.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul