Creier suprasolicitat

01-05-2013
Corina1526
Nu este medic/terapeut
Corina1526
In ultimii doi ani am avut perioade in care simteam ca nu mai pot gandi, ca si cum creierul meu ajungea la limita lui de functionare si de abia reuseam sa imi amintesc ce facusem in dimineata respectiva, nu puteam sa comunic cu nimeni in sensul ca mi se adresa o intrebare si dadeam un raspuns cu totul absurd. Anul trecut am facut o pauza de aprox 3 luni de la tot ceea ce inseamna stress si mi-am revenit, dar acum am cazut iar la stadiul asta.

Problema este ca timpul nu imi permite momentan sa imi mai iau vreo pauza. In plus, acum ma simt mult mai rau, simt ca nu pot sa vorbesc normal, sa ma comport normal, simt ca nu pot sa judec nici cele mai simple lucruri (daca imi pui o intrebare de genul 'cat fac 2+2?' am nevoie de cca 5 minute sa ma gandesc profund la raspuns, desi e o intrebare banala, ca mai apoi sa raspund '2+2=5'). Eu chiar am impresia ca in acest moment creierul meu e suprasolictat si imi e frica sa nu innebunesc, mai ales ca nu trece zi in care sa nu am o criza de plans fara motiv.

Incerc sa imi rezerv cat de mult timp pot pentru mine, ca sa ma relaxez (ex: ma plimb, inot, ies in oras si cam atat, ca nu se poate pune problema de a viziona un film sau de a citi o carte pentru ca nu ma pot concentra mai mult de 5 secunde), dar desi simt o anumita schimbare in bine, nu e suficient ca sa imi revin. De psihologi nu se poate pune problema, pentru ca am fost deja si rezultatul a fost zero, deci sunt dispusa sa incerc anumite medicamente sau suplimente alimentare nu foarte agresive. Ce imi recomandati?
6 comentarii
0
01-05-2013, ora 23:42
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ce ti-au spus psihologii aceeia, de spui ca rezultatul a fost zero?
Poti sa-ti faci analizele de rutina, endocrinologice sa vezi daca sunt in regula. Poti lua cateva zile magneziu, poate te ajuta. Medicul de familie ti-a indicat ceva?
Ce varsta ai?
Esti casatorita?
Medicamente nu cred ca e cazul sa iei, atat timp cat nu ai un diagnostic.
0
02-05-2013, ora 00:11
Corina1526
Nu este medic/terapeut
Corina1526
Mi-au spus ca e doar oboseala acumulata, dar totusi nu mi se pare normal sa fiu asa. Este adevarat ca ma simt obosita, dar dorm noaptea, mananc, am grija de mine. Am luat magneziu la sfatul medicului de familie, dar nu prea m-a ajutat. Am 20 de ani si sunt necasatorita. Nu am probleme in viata personala sau de familie.
0
02-05-2013, ora 00:20
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Si ce ti-au recomandat psihologii? Mai exact.
De la distanta e foarte subiectiva orice parere, dar tu nu pari a avea lipsa de coerenta. Absolut deloc.
Daca ti-ai facut analizele indicate si toate sunt in parametrii normali, tot pe fond psihic poate fi. Poate ai frustrari constante, mai mult sau mai putin constientizate care iti dau o stare de anxietate.
Dar de asta si-ar fi dat seama psihologii, pentru ca difera de oboseala acumulata. Cu atat mai mult cu cat spui ca ai grija sa echilibrezi consumul de energie cu relaxarea.
Incearca sa dai credit unui psiholog si sa gasesti cauza acestor stari, chiar daca nu iti place/nu crezi ce cauze se invoca pentru starea ta.
Poate sentimental sau cariera/studiile tale nu sunt satisfacatoare?

Fa si analize indicate de un endocrinolog si alimenteaza-te cat mai bine.
0
02-05-2013, ora 01:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Corina1526

Pentru ca starea ta dureaza de mai mult de doua saptamani, se pare ca ai facut un sindrom anxios - depresiv.
Poate ca ai citit despre anxietate si depresie si ai vazut ca simptomele tale se incadreaza acolo.
Treci peste toate prejudecatile, ia o trimitere de la medicul de familie si mergi pentru o evaluare la medicul psihiatru.
Naturistele sunt apa de ploaie in stadiul asta.

Cu cat iei tratament mai aproape de debutul afectiunii, cu atat ai sanse mai mari ca ea sa remita.
0
02-05-2013, ora 10:16
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, după descriere pot spune că vă confruntaţi cel mai probabil cu o depresie. De aici plânsul, oboseala, neputinţa, dificultăţile în concentrare, iritabilitatea şi disperarea.
Psihologul nu va ajutat pentru că n-a fost în stare să găsească sensul simptomelor şi probabil practica o terapie aproape de simţul comun... prin care n-a acoperit deficitele psihice.
Ţinând cont de stadiul simptomelor şi potenţialul mental de care daţi dovadă nu recomand intervenţie medicamentoasă. Lucrurile se pot soluţiona şi prin psihoterapie online.
Numai bine,
C.A.N.
0
02-05-2013, ora 12:54
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Corina..ti am trimis un mesaj privat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul