Creier gaurit de la carbonat de litiu

13-10-2009
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cunosc pe cineva de 70 de ani care a facut un tratament indelungat cu carbonat de litiu pt. afectiuni psihice si care acum a ajuns undeva intr-un stadiu mai rau ca de bebelus, ceva intre fat si robot viu - si nu spune mai mult de o singura fraza coerenta la cateva zile.

Interesant este ca ceierul acesti persoane are gauri de la tratamentul facut, lucru rezultat in urma unui RMN facut de curand. Creierul este ca un cascaval din desenele cu Tom si Jerry.

In Japonia au propus deja ca acest "mancator de creier" sa fie dat cu forta prin lege, la toata populatia in mod preventiv la sinucideri !
Ce pervers, nu numai absurd ! Sa medicamentezi destructiv o tara intreaga pt. catva idioti care isi fac harakiri ca si-au pierdut banii la bursa. Acesta nu poate fi un motiv adevarat ci arata numai perversitatea sistemului care stie foarte bine ce face o astfel de substanta administrata regulat: gauri in creier.

Link: news.bbc.co.uk/2/hi/8025454.stm

Aceleasi motive absurde sau folosit si la medicatia fortata a populatiei cu iodul si fluorul din sare si apa.

Astfel de oameni de stiinta cred ca au si mai multe gauri in creier decat pacientii tratati de ei.

Homeopatia cunoaste efectele dezastruoase de la carbonatul de litiu asupra sanatatii de mai mult de 150 de ani.

Sunt curios ce daune fac in creier medicamentele mai moderne, cele date in ziua de azi la afectuni pshice - Xanax Co si cum o sa arate creierul la cei care fac astfel de tratamente acum peste 1-2 decenii.
O gaura neagra ?
8 comentarii
0
14-10-2009, ora 10:36
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Lucrurile despre care faci vorbire, draga Scarface, sunt ca povestile senzationale de la ora cinci, pe Pro tv, n-au nici o legatura cu medicina si cu realitatea.Nimeni nu neaga ca homeopatia are si partile ei bune, dar de aici pana la a insista ca pacientii sa nu mai ia medicamente, impotriva a tot ce se scrie, se studiaza si se invata mi se pare o blasfemie.Inclin sa cred ca nu stii ce este aceea o boala psihica, ca n-ai experimentat asa ceva pe propria ta piele si-ti dai importanta.Esti ca un vraci modern, o mixtura intre vraci si pastor, pentru ca mai tii si lectii de pseudo-psihologie.Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta, dar adevarul trebuie spus, oricat de crud ar fi el.
0
14-10-2009, ora 10:48
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Draga Scarface,
Era cat pe ce sa-ti dau dreptate si sa te invit la un punct de vedere in grupul nostru. Acum ma felicit ca n-am luat aceasta decizie.
Dumneata ce vrei sa faci? Sa discreditezi atatea medicamente de dragul "ratingului"? La ce iti foloseste?
Ai prefera sa vezi oameni bine stabilizati sa renunte la medicatie sa intre in cumplite depresii sau deliruri, doar ca dumneata esti oripilat de medicatia alopata?
Cate cazuri de depresii severe au fost vindecate cu urzica versus antidepresive?
Sincer, eu una ma opresc la a iti mai adresa un raspuns, deoarece atitudinea dumitale lasa de dorit!
Sper ca ceilalti colegi ai mei in suferinta sa-mi urmeze acelasi sfat!
0
22-10-2009, ora 20:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Scarface,
Persoana de 70 de ani care nu mai putea formula decat o fraza coerenta la 4 zile, poate ca facuse Altzheimer sau cine stie ce boala. Nu cred ca Litiu a fost cel care i-a facut creierul sa arate cum ne povestesti tu.
Sa stii ca toti cei de pe acest forum, care luam medicamente stim si simtim (crede-ne si pe noi) pe pielea noastra efectele lor secundare. Niciunul dintre noi nu negat vreodata asta. Dar problemele grave cu care ne-am confrunta daca nu am lua aceste medicamente care sunt niste stabilizatori psihici ar fi mult mai mari. Si atunci ne straduim sa trecem peste aceste efectele adverse. Ne-ar fi mult mai rau fara ele. Incearca si tu sa intelegi. Crezi ca ar fi mai bine ca cei bolnavi de depresie (in starile avansate) sa isi puna capat zilelor sau cei in manii sau episoade psihotice acute sa faca toate grozaviile pe care sunt convinsa ca le-ai citit aici pe forum ? E aproape imposibi sa treci peste astfel de boli fara ajutorul medicamentelor. Nu stiu ce boala ai tu dar se pare ca nu prea ai trecut prin suferintele noastre ca sa vorbesti atat de usor despre renuntarea la medicamente. Te rugam sa fii mai prudent in postarile tale ca superi pe multi.
0
27-10-2009, ora 13:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Nu mă mai miră nimic...se tot fac studii - contra, pro etc., dar adevărul cred că este la mijloc! Fiecare om face ce doreşte, merge pe unde doreşte, către ce doreşte, crede ce doreşte şi mai ales, apelează la ce doreşte! Alopatia are şi ea funcţionalitatea ei bine definită, iar ramurile complementare/alternative ale medicinei, la fel, deci, mult succes tuturor indiferent pentru ce optaţi, şi însănătoşire grabnică!...Nur besser, Scarface!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
29-10-2009, ora 09:56
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Voi nu vedeti ce ridicoli sunteti cand vorbiti de "alopatie", e vorba doar de medicina si medicina este una singura, un tot unitar si o stiinta, are un obiect de cercetare si o metoda cel putin...Alopatia in sus, alopatia in jos, nu prididiti in a arunca cu venin asupra medicinei, si culmea, nici macar n-ati studiat-o, organizat, si nu sunteti posesorii cunostintelor necesare care sa va dea drept de practica.Daca ati fi studiat medicina la universitate si ati mai fi trecut si prin furcile caudine ale rezidentiatului, diverselor forme de pregatire si perfectionare, atunci poate ca as fi fost dispus sa va ascult, dar nu in conditiile pe care le expuneti voi aici.Mai intai trebuie sa stii totul si apoi sa blamezi, mi se pare logic.Incercati tot timpul sa veniti cu lucruri nedovedite stiintific, asa-zise cazuri rezolvate, far un istoric al bolii(oricum nu stiti sa-l faceti), fara investigatii, doar ruminatii pseudo-stiintifice, un amestec de "psihologie" invatata pe maidan cu diverse incantatii si licori...In ce lume traiti voi?
0
29-10-2009, ora 17:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
În ceea ce mă priveşte, pulberedestele, mulţumesc pentru cuvintele frumoase, eşti un drăguţ. Când te-am ajutat la subiectul cu prostata nu mi-ai scris cuvinte aşa "frumoase", nu-i nimic...toate cele bune, ai grijă de tine şi de tatăl tău!

P.S. "Mai intai trebuie sa stii totul si apoi sa blamezi, mi se pare logic" - Tu ştii totul dsp mine de îţi permiţi să-mi vb aşa?...ştiai că de o lună fac cursuri de medicină??? De unde ştii tu că nu am studiat-o organizat??? Poate din modestie nu am spus... TOT niciodată nu vei ştii, TOT ştie doar DUMNEZEU!
Şi totuşi, m-ai dezamăgit (eu nu ţi-am vb aşa de blazat şi implacabil), dar chiar şi aşa îţi doresc să ai parte de ce îţi doreşti!

Te salut cu respect,
Mr. NICK;)
0
30-10-2009, ora 09:56
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Poate ca am vorbit, in trecut, cu un alter-Nick, mai ponderat si mai intelegator, care nu si-a facut un tel din antipsihiatrie.As dori chiar sa faceti studii universitare de medicina, pentru ca ceva vocatie exista.Am mai spus si o repet: medicina este una singura si este o profesie de credinta.
O zi frumoasa!
Si eu va salut cu respect!
1
30-10-2009, ora 13:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hei, eu nu sunt antipsihiatrie, ai înţeles greşit - sunt antiabuzuri din psihiatrie, atât! Ştiu câteva cazuri de oameni care au ajuns mai mult decât o legumă datorită nerespectării acelor norme pe care tu, cu multă bunătate, le-ai postat...asta nu înseamnă că nu sunt conştient de faptul că un neuroleptic este imperios pentru stabilizarea mentalo-afectivă a unui individ afectat de un sindrom schizoido-paranoid sau orice altă condiţie medicală ăn care sunt prezente elemente psihotice...asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu prescrierea unui timostabilizator pentru reglarea timiei unei persoane care suferă de ciclotimie sau tulburare afectivă bipolară...asta nu înseamnă că fac eu pe psihiatrul şi refuz sau interzic cuiva să-şi ia medicaţia antidepresivă sau anxiolitică...psihiatria este o necesitate în cazuri tipice şi chiar atipice, însă atunci când există alternative naturale fiabile şi viabile le iau 100% în considerare şi încerc să ofer o documentaţie fondată, care să demonstreze eficacitatea acelei alternative naturale în detrimentul celei sintetice (medicaţiei psihiatrice).
În concluzie, nu sunt antipsihiatrie, nu mă înţelege greşit (nu sunt de acord cu schemele terapeutice care înglobează mai multe clase de medicamente (ex: Remeron + Xanax + Rispolept + Lamotrigină + Nootropil - o astfel de combinaţie duce la atrofiere cerebrală şi alterare marcantă a funcţiei cognitive + multe alte efecte indezirabile potenţial letale pt cel/cea care le ingurgitează; sunt şi psihiatrii care recomandă astfel de scheme datorită dorinţei de a stabiliza cât mai bine un instabiliment mentalo-psihic, dar efectele negative sunt cu mult mai pregnante decât cele pozitive - aproape le anulează; din fericire există şi excepţii)...sper că m-am făcut înţeles pe deplin!

Toate cele bune şi o zi luminată de echilibru şi armonie! ;)))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • MIT: Celulele creierului nu se mai regenerează
  • MIT: Folosim doar 10% din capacitatea creierului
  • Premiul Nobel în medicină, acordat cercetătorilor ce au descoperit „GPS-ul intern” al creierului
  • Stimularea electrică a creierului - benefică sau dăunătoare?
  •