Crampe abdominale urmate de diaree, doar noaptea sau dimineata

20-07-2011
StefanMarian
Nu este medic/terapeut
StefanMarian
Buna ziua, de cativa ani buni destul de rar mi se intampla ca noaptea sa ma trezesc cu dureri foarte puternice de stomac, dupa ce aceste crampe ma mai lasa, incep sa ies la toaleta, fac scaun moale, apoi dupa cateva minute iar ies si fac din ce in ce mai moale, dupa 2-4 iesiri fac foarte apos, apoi cam toata ziua simt un discomfort abdominal.In momentul cand am aceste crampe simt ca ma roade stomacul de foame, mananc seara pe la 7-8 si ma culc pe la 23:30-00:30.
Tin sa precizez ca de vreo 2 ani ma cam doare uneori in partea stanga sub coaste, in special cand sunt stresat, nu stiu daca are vreo legatura.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea sa am si cum sa ma tratez.
Va multumesc.
12 comentarii
0
20-07-2011, ora 08:20
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna dimineata, ceea ce spui tu e sigur in legatura cu colonul dar nu poti sta asa fara sa mergi la medic.Medicul de familie treb sa te indrume unde sa mergi sa faci innvestigatii.Nu treb sa lasi timpul sa treaca orice problema minora netratata poate duce la complicatii grave si cu colonul nu e de glumit
0
20-07-2011, ora 12:05
StefanMarian
Nu este medic/terapeut
StefanMarian
Am fost la 3 medici si toti 3 mi-au spus diferit;unul ca am colon iritabil, altul, ca am gastrita si altul ca am splina globuloasa.Ultima analiza la sange mi-au iesit transaminazele marite (duble fata de maxim), insa medicul mi-a zis ca este de la tratamentul pentru giardia care il luasem inainte cu cateva zile.Acum de exemplu nu mai am nimic, ma mai simt un pic jenat, dar mi-au trecut durerile, simt doar ca as manca si tocmai ce am mancat acum o ora.
Ce analize imi recomandati sa fac?
Va multumesc pentru interesul acordat.
0
20-07-2011, ora 19:28
StefanMarian
Nu este medic/terapeut
StefanMarian
Buna seara,
Acum simt din nou durere la burta, nu mai ies afara insa ma doare burta, imi ghiortaie si ma simt rau.
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi si ce analize ar trebuii sa fac.
0
21-07-2011, ora 12:45
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa-ti dau o veste buna: iti poti ameliora mult simptomele. Ai rabdare si aplica treptat niste etape si vei avea o viata normala.
Pentru situatia ta actuala (sper ca ti-a spus macar unul dintre gastroenterologi) este obligatorie colonoscopia! Simptomele pe care le ai inclusiv noaptea IMPUN aceasta investigatie! Nu amana, nu este asa de rea cum se crede.
Inca un pont: cele psihice influenteaza mult tranzitul intestinal, starea generala, dar si inversul este valabil, ti-o spun din proprie experienta. Atunci cand se va mai "repara" partea digestiva, alta stare vei avea, nu vor mai ajunge sa se manifeste psihic toate cele ce vin din fizic. Oricum a existat un factor psihic si unul fizic in declanasarea starii actuale.
Acum concret: sindromul de colon iritabil este un diagnostic foarte larg, trebuie sa ajungi sa restrangi la un diagnostic mult mai punctual. Trebuie sa afli daca ai intolerante alimentare (gluten, lactate, fructoza). Acum se fac si in tara teste din astea, intereseaza-te pe net. La simptomele tale ti-as sugera sa renunti o saptamana la lactate si orice cruditati, condimente si acidulate si vezi diferenta. Are mare importanta!
Apoi, sa fii la zi cu analize precum: coprocultura, coproparazitologic, ecografie abdomen superior, sa stii starea ficatului, pancreas, mai ales colecist, analiza din sange ptr depistare Helicobacter Pylori.
Pana nu afli cauza reala a simptomelor, senzatiile pot fi doar diminuate artificial.
Si foarte important: ia probiotice (mie Jarro Dophilus+fos mi-au facut cel mai bine) si vei vedea schimbari semnificative.
Asadar, analize, investigatii, dieta prin excludere si consult la un gastroenterolog cu experienta si rabdare care sa nu te expedieze cu niste simple antiacide sau ceva asemanator, , , ,
Sanatate si da semn daca ai ceva date concrete.
0
21-07-2011, ora 13:59
StefanMarian
Nu este medic/terapeut
StefanMarian
Am inceput sa tin dieta, azi ma simt mai bine, ma gandesc sa nu fi fost de la curent, am mers cu aerul conditionat pornit inainte cu o zi si eram si transpirat, acum am si dureri in gat, cat despre colonscopia imi este foarte teama, stiu multe persoane care nu au rezistat si am inteles ca nu este recomandata pana la varsta de 35-40 ani.
Colonul iritabil se trateaza s-au il ai toata viata, ma gandeam sa incerc si Colon Help, am vazut ca se face multa reclama, a mai folosit cineva ?
0
21-07-2011, ora 14:10
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Foarte gresit! Colonoscopia se face la orice varsta si in cazul tau este mai mult decat recomandat, scaunele noaptea sunt un semn de alarma!
Nu-ti face griji, nu este cum ai auzit. Nici purgatia de dinainte (chiar face bine, elimina multi agenti patogeni) si nici colonoscopia! Mergi la un gastroenterolog si spune ca vrei sa faci numai cu "Dormicum" (e o substanta care te adoarme), nici nu o sa stii ca ai facut si oricum dureaza 10 minute.
Colonul iritabil poate fi vindecat daca ii afli cauzele sau il ai toata viata daca ramai cu ceva netratat.
Eu am folosit colon cleanse, din ala "praf" nu pastile. E bun si ala, dar trebuie sa faci o cura asa cum scrie pe prospect.
Parerea mea este sa-ti faci analize din scaun si sa faci colonoscopia, o problema nu prea dispare daca o ignori si apoi mai tarziu poate trebuie sa faci si mai multe ca sa te faci bine.
Tin pumnii si sa dai vesti bune!
0
01-08-2011, ora 22:12
sckin
Nu este medic/terapeut
sckin
Buna seara, am fost saptamana trecuta internat in spitalul Victor Babes, mi s-au facut toate analizele, inclusiv ecoabdominal, diagnosticul la externare a fost "enterocolita trenanta coproculturi negative", "sindrom de colon iritabil in observatie", "microlitiaza renala" si "nefroptoza dreapta". Mi s-a prescris o reteta pe care o respect cu strictete si un regim alimentar, insa seara apare din nou acea senzatie de rau in zona abdominala ca si cum ar fierbe ceva si ma slabeste nu am putere sa fac nici macar o plimbare prin parc, nu am dureri, scaunele sunt in jur de 2-3 ori pe zi normale acum. Printre recomandari, in caz ca dupa tratament nu ma simt mai bine mi s-a prescris "Consult gastroenterologic", "efectuare colonoscopie" si "tratament conform Rp". Va rog frumos sa-mi explicati daca este normal ceea ce mi se intampla in timpul tratamentului prescris de doctor sau trebuie sa ma gandesc cu seriozitate la efectuarea colonoscopiei. Tin sa precizez ca in timpul zilei ma simt bine starile de slabiciune si de disconfort revin seara. Multumesc, orice raspuns imi este de folos!
0
02-08-2011, ora 14:16
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca vrei sa fii sigur de tot ce ti se recomnda, adica ai si investigatii complete, fa-ti colonoscopie, endoscopie si depistare Helicobacter Pylori daca nu ti-au facut.
Ce tratament ti s-a prescris?
Starea pe care o ai e data, probabil si de nisipul de la rinichi, cu atat mai mult cu cat ai rinichiul drept mai cazut din locul lui. Ti-o spun din proprie experienta ca oboseste asta, dar trebuie sa elimini si restul cauzelor.
Sanatate!
0
02-08-2011, ora 15:41
sckin
Nu este medic/terapeut
sckin
Tratamentul care mi s-a prescris este urmatorul:
1.Debridat
2.Normix (Antibiotic)
3.Enterolactis
4.Duspatalin

Plus regimul care mi s-a spus sa il tin 7 zile de la externare..
0
02-08-2011, ora 17:39
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Despistare Helicobacter ai facut? Raman la aceeasi idee, o colonoscopie ar fi binevenita. Daca totul e in regula trebuie vazut daca n-ai intolerante alimentare.
0
02-08-2011, ora 22:35
sckin
Nu este medic/terapeut
sckin
Nu nu am facut, este prima recomandare dupa tratamentul cu antibiotice daca nu se rezolva. Ce e drept asta este a doua seara si ma simt ceva mai bine, am reusit sa dau o tura de parc fara sa mi se faca rau, m-am simtit putin slabit dar nu ca ieri seara, sper ca tot sa fie bine dupa ce termin tratamentul.
0
10-05-2017, ora 10:21
sor_13
Nu este medic/terapeut
sor_13
Salut, stiu ca au trecut multii ani dar am aceleasi simptome ca si tine si a-s vrea sa te rog sa-mi spui ce rezolvare ai gasit m-ar ajuta mult pentru ca am o problema foarte similara.Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea bebelușului
  • Durerea de burtă
  • De ce burta femeilor are o formă diferită față de cea a bărbaților?
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Diareea în timpul sarcinii
  • Tipuri de scaun - cum recunoști diareea și constipația (scala formei scaunului Bristol, BSFS)
  •