Coroane temporare provizorii

31-05-2013
Jesse
Nu este medic/terapeut
Jesse
Buna seara!
Am si eu o problema mai delicata, am 24 de ani si din cauza unor gene mostenite sau/si din vina personala(igiena, fast food, cola cu tonele) am probleme cu cei 4 dintii frontali, nu ma pricep bine la denumiri dar mai exact incisivii centrali si incisivii laterali.

Cei 4 crai de la rasarit sunt cariati, am stat 1 an cu plombe si sunt ingrozitoare, refuz sa schimb plombele, sunt urate pe dintii din fata, ma deranjeaza si am ales pentru toti 4 coroane dentare din ceramica/portelan cu metal pe interior sau ceva de genul. Am inteles ca vor fi lipite intre ele, ca un pod intre canini pt. rezistenta. Habar nu am.

Astazi am fost la a 2-a programare la dentist si mi s-au finisat dintii din fata si mi s-a luat amprenta. Am ales si culoarea(parca A3) si fatalitate... nu mi s-a oferit posibilitatea de o coroana temporara sau orice altceva pentru a nu ramane stirb. Mai rau decat atat urmatoarea programare este pe 15 iunie, sunt nevoit sa stau o jumatate de luna pur si simplu stirb.
Imi voi petrece ziua de nastere stirb, aveam cateva petreceri de familie pe care acum nu le voi putea onora.
Nu mi-a zis absolut nimic de ceva provizoriu, plateam doar, nu mi-o facea pe ochi frumosi.

As dori si eu sa stiu daca exista o solutie acceptabila pentru a nu ramane stirb 2 saptamani, pot comanda de undeva niste coroane temporare si sa cumpar cimentel de la farmacie sau din alta parte, pot sa cumpar o mini-trusa sau ceva sa imi fac acasa sau cu cineva care mai se pricepe un pic la chestii de genul daca are materiale, sau ce solutie am.

In cel mai rau caz ma inchid in apartament 2 saptamani pana pe 15 iunie dar e teribil, imi este greu si cu mancatul si cu vorbitul acum, imi este rusine sa ies in lume, maine imi vin niste neamuri din Bucuresti si eu chipurile sunt plecat cu treburi importante prin alte judete dar de unde dracu ca eu sunt ascuns la un vecin! :))

Va multumesc anticipat pentru orice tip de ajutor.
2 comentarii
0
03-06-2013, ora 06:15
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna ziua! Acest aspect trebuia discutat la inceput, mai ales ca era vorba de dintii frontali !!! Ptr o fizionomie cat de cat multumitoare puteti cere medicului sa discute cu tehnicianul sa va faca in laborator coroane provizorii (cam 1-2 zile ar dura) pe preparatiile deja existente.
PS: nu stiu daca trebuiau inclusi si caninii si facuta punte..iar ptr o fizionomie mult superioara se preteaza coroane-nu punte-integral ceramice, deci fara metal,..cei drept la un cost superior.
0
03-06-2013, ora 08:39
Jesse
Nu este medic/terapeut
Jesse
Buna dimi!
Va multumesc pentru curaj, sfaturi si reply.

Nu stiu daca m-am exprimat corect in legatura cu podul acela, cei 4 dinti sunt bonturi acum iar cele 4 coroane vor sosi lipite intre ele si nu separate pe bucati, ulterior fiind lipite pe bonturi.

Este prima oara cand execut asa lucrare, nici nu stiam in ce consta lucrarea nici ce urmeaza peste 5 minute sa imi faca dar sa stiu sa discut despre temporare.

Dansul mi-a sugerat de coroane sa fie din ceramicametal, habar nu aveam eu ca se pot face din ceramica 100%, nu ma deranja sa mai decartez in plus cateva milioane pt. ceramica integral.

Acum dupa 4 zile sincer imi este rusine sa pun mana pe telefon sa il sun sa imi faca ceva temporar, ma gandeam ca pot face ceva eu temporar, am vazut de exemplu pe tehnicaldent.ro niste coroane temporare DENTA din policarbonat 5 bucati, si cu niste cimentel si cu youtube in fata ca instructiuni sa slefuiesc niste coroane ceva.

Oricum sunt curios sa aflu care e treaba cu 'puntea'. Eu imi doream si ma asteptam sa imi faca 4 coroane separat sa pot sa am spatiu intre dintii din fata dar mi-a aratat niste exemple dansul si mi-a spus ca vor veni lipite intre ele.

Este prima mea experienta cu acest tip de lucrare si incerc sa invat ce pot ca sa prind experienta si pe viitor sa stiu exact ce sa cer si ce am de facut de ex. de acum inainte stiu sa cer temporare din start, la dintii din fata voi cere pe viitor din ceramica integral si fara punte, etc etc. Si pe viitor chiar daca nu imi va fi confortabil ca voi face naveta dar ma voi duce in Bucuresti pentru lucrari de genul nu la. incropeli.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: