Coprocultura copil de 1 an

25-07-2012
Luana Aimee
Nu este medic/terapeut
Luana Aimee
Buna ziua!
Fetita mea de 1 an si o luna are diaree de o saptamana si jumatate. Starea generala este foarte buna, este voioasa ca inainte.
Necazul a inceput cu o febra de 39 de grade, care ne-a tinut 3 zile. In perioada cu febra i-am administrat Nurofen pt copii si supozitoare cu paracetamol. Diareea a inceput cam in ultima zi de febra. Nu stiam ca in caz de diaree nu se administreaza supozitoare si am folosit supozitor si in acea zi. Apoi febra a disparut, dar diareea a continuat. I-am dat solutii pt rehidratare orala (ORS 200) si hidrasec(un plic, 2 pe zi pt ca nu il poate suporta).
Vazand ca nu-i trece, am facut o coprocultura. Rezultatele sunt urmatoarele:
Absent Salmonella spp.
Absent Shigella spp.
Frotiu:
Polimorfonucleare
Rare hematii
Frecventi coci
Flora capsulata.
Mentionez ca o schimb si de 10-12 ori pe zi. Face cate putin. Uneori scaunul e moale, cu resturi de mancare, alteori este doar mucus, fara resturi de mancare. Scaunul cu mucus este mereu dimineata, dupa un scaun aproape normal. Mai mentionez ca ii apar premolarii de sus si este agitata putin, ar baga orice in gura si musca tot ce prinde.
Intrebarea este daca se poate sa nu fie infectie in cazul in care frotiul arata asa sau nu am facut coprocultura bine.
Si o a doua intrebare este daca se poate sa fie doar de la dintisori si colonul iritat de la supozitorul de paracetamol si ce e de facut
Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coprocultura
  •