Copilul meu are o problema sau eu?!

08-02-2011
Lariss@
Nu este medic/terapeut
Lariss@
Am un baietel de 3 ani jumate si des il prind cu pantalonii dati jos ca-si pune degetul la anus.Nu stiu ce sa mai fac sa-l dezvat de chestia asta.Ii explic frumos ca nu e voie si nu e bine ce face, il cert, il pedepsasc, dar fara rezultat.E o joaca sau chiar ii place?Mi-e teama sa nu devina homosexual cand creste.Ajutati-ma va rog!
9 comentarii
0
08-02-2011, ora 12:15
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Corect ar fi sa-i faceti analize coprocultura/coproparazitologic, poate are oxiuri, viermi etc si sa aiba de fapt mancarimi copilul. Nu-l pedepsiti, incercati sa observati de ce si cand face asta. Aveti grija cum procedati, puteti chiar dvs. sa-i creati un sentiment de vinovatie si anormalitate in legatura cu acest subiect, chiar daca acum nu intelege. Apoi, toti copiii mici isi descopera corpul si fac gesturi pe care noi, cu mintea corupta de preconceptii, le interpretam ca fiind anormale. Daca persista, puteti vorbi cu un consilier pediatru. Sanatate!
0
09-02-2011, ora 22:53
Lariss@
Nu este medic/terapeut
Lariss@
Multumesc mult pt raspuns!Nu stiu daca are oxiuri sau viermisori, dar o sa-i fac un control precum ati spus.Problema e veche, de cand am inceput sa-l desvat de scutec se tot joaca acolo sau cu puta.Si de aceea sunt ingrijorata.Sa nu va imaginati ca-l pedepsesc foarte tare, imi iubesc enorm copii si nu le-asi face rau.Il tin la colt 5 minute liber(sta cum vrea el), poate chiar mai putin, nu cum ne tinea pe noi cu mainile sus!Sper sa nu faca si cel mic cum vede la fratele lui mai mare, cand o sa-l desvat si pe el de scutec.Mentionez ca cel mare l-am desvatat de scutec la vreo 2 ani si ceva.
0
10-02-2011, ora 11:57
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sunt sigura ca vreti tot ce-i mai bun copilului, altfel n-ati fi ingrijorata, altfel nu ati fi scris aici. Va urez numai Bine si sa auzim ca totul e spre bine!
0
12-02-2011, ora 07:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Iti voi scrie si aici pentru a fi sigura ca vei citi mesajul meu.In primul rand sa faci copilului un examen coproparazitologic, cum, de altfel, te sfatuieste si eclectica mai sus...Dezamagirile parintilor legat de copii pe masura ce acestia cresc sunt datorate deficientelor in cresterea si educarea acestora..de ce lasi copiii sa stea atat de mult cu scutec ????Eu am micuti care la un an cer la olita, li se pune pampers doar cand sunt scosi in afara casei.Dragostea nemarginita pentru ei nu trebuie sa reduca din educatia absolut necesara de la varste mici.Nu vei face nimic cu dojana, cu vorba buna, eu te invat ceva ce sigur, in timp scurt, il va dezvata sa se concentreze preponderent pe organul genital si anus. Vorbeste cu o asistenta sa-i faci intramuscular o fiola de vitamina B6...aceasta ustura putin si va plange un pic...nu va pati nimic, ii va trece imediat...dar dupa ce face injectia, nu inainte, sa-i spui ca va fi repetata ori de cate ori va mai pune manutele in pantalon sau se va dezbraca sa se joace cu putulica goala...in mod sigur nu se va mai repeta.Si alt aspect.tu poti sa ai o casa cat un palat, nu trebuie sa lasi copiii sa zburde peste tot, sunt prea mici...pot trage de ceva, se pot impiedica si lovi, pot baga ceva intr-o priza etc. etc...micutii trebuie sa stea in camera in care ai tu treaba, sau in imediata incapere care comunica cu aceasta, pentru a-i avea tot timpul sub ochi, nu le da voie sa colinde peste tot, le pui jucarii, jocuri, carticele langa ei si-i observi mereu.Nu exista..." dureaza putin pana-mi gasesc copilul..." ! Mai invita acasa un copilas putin mai mare, de 5-6 ani din apropiere pentru a se juca impreuna, si-l rogi sa te anunte cand cel mic vrea sa se dezbrace...sau cheama o bunica mai des pe la voi sa mai stea cu ei...solutii se gasesc, trebuie doar tu sa-ti schimbi putin atitudinea fata de copii...Numai bine!
0
12-02-2011, ora 13:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cu tot respectul, de altfel fiind de acord cu ce a zis dna.Casa Dr. House, dar sfatul cu injectia mi se pare ca tine de evul mediu...nu va face decat sa ii creeze fobie si frica fata de medici, fata de injectii, or sigur in viata nu este de dorit. Medicul trebuie perceput de la varsta mica, ca un ajutor, un aliat, nu unu care face rau si pedepseste. "Pedepsele" pot fi de cu totul alta natura, sa-l faceti sa inteleaga ca daca face ceva nepotrivit, urmeaza ceva neplacut.
Cu stima, va resalut!
0
23-02-2011, ora 18:42
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua !

Se stie ca cei care sufera de autism au ritualuri, traiesc intr-o lume a lor. Daca e vorba de anumite ritualuri prezente in comportamentul copilului, de o anumita ciclicitate ce tine de sex, inseamna ca ar putea exista o recompensa oferita de un sistem opioid hiperactiv, sau intretinuta de un exces de opioizi provenit din alimentatie.

Ce parere aveti de ce am scris aici:

http://forum.romedic.ro/prod/Nudism_sau_exibitionism_parental?_051027.html

Tineti cont si de citatul asta, provine din "Originile agriculturii", gasiti pe Google.

*********
Deşi efectele unei mese tipice sunt cantitativ mai puţine decît cele ale dozelor de droguri, cei mai mulţi oameni moderni, experimentează aceste efecte de cîteva ori pe zi, în fiecare zi a vieţii lor de adult.
**********

Evident ca nu veti crede nimic din ce am scris, dar ma plictiseam :)
0
23-02-2011, ora 21:54
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Desigur ca nu sustin ca baiatul dvs sufera de autism, ci doar ca acest comportament poate fi considerat o pornire anormal directionata si subtil cultivata pe baza unor recompense artificiale.
Acestea sunt ceva suprapus peste mostenirea genetica, modele comportamentale copiate din anturaj etc.

Un sistem opioid disfunctional poate fi in mod vizibil implicat si in TOC, episoadele maniacale (drogatii), schizofrenia etc.

Urmariti articolele si titlurile postate de mine in discutia de mai sus (le gasiti pe google).
0
13-08-2011, ora 14:08
nicholaspatrick
Nu este medic/terapeut
nicholaspatrick
Buna ziua!sunt o mama a doi baietei respectiv 5 ani jumate si 3 ani jumate.cu siguranta copiii mei sunt total diferiti si se dezvolta diferit in tot ceea ce fac insa tind sa cred ca cel mic are o problema, mi-am zis ca trebuie sa discut cu cineva chiar daca nu pare nimic grav :patrick pare un copil normal, se integreaza usor si este prietenos dar nu poate vb, de fapt a inceput foarte tarziu sa zica ceva cuvinte dar nici alea clare, de cateva luni de cand ne-am stabilit in uk pare sa vb mai mult dar doar in felul lui...adica gresit, am incercat si eu si sotul meu sa stam cateva minute pe zi si sa facem exercitii cu el dar inafara faptului ca pare dezinteresat are si o problema in a pronunta cu toate ca il are pe fratele lui cu care se joaca si vb mereu, patrick pare a fi un copil lenes si dezinteresat de majoritatea lucrurilor, adica lui nu-i place sa scrie sa coloreze sa invete ceva, altele sunt preocuparile lui cum ar fi:sportul, alergatul, desenele dar nu asta ar fi problema mea doar ca mi se pare ca el este mai incet in tot ce face, mai lent...fara interes, nu prea istet atunci cand toti copiii de varsta lui sunt de fept, se pare ca patrick face mai mereu totul pe dos chiar si atunci cand vb, se exprima mereu gresit de ex in loc sa zica"nu pot"el zice:"nu op"sau multe alte exemple as putea sa va dau doar ca daca il pun sub presiuni mari sa repete dupa mine corect, se vede ca se straduieste si poate dar revine mereu la varianta mai usoara lui!nu este un copil problematic insa nu prea baga nimic in seama decat daca este el interesat dar atunci cand ii vorbesc si il cert se uita la mine, ma asculta si tot ce vrea el face, am incercat si cu pedepse si chiar si cate o palma la fundulet dar a doua zi pare sa uite tot si repeta acelasi lucruri.nu stiu ce sa cred, va rog din sulfet sa-mi dati un sfat sa ma pot linisti pt ca numai la asta ma gandesc, sa fiu eu problema lui de fapt???va multumesc anticipat!
0
22-08-2011, ora 19:24
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cititi topicul cu dieta din profilul meu mai intai de toate.
Apoi vedeti sa nu aiba ceara in urechi, cum ar mai putea sa-si formeze limbajul daca nu aude clar?
Sau vreo infectie a urechii. Sunt studii care sustin ca autismul poate fi provocat si de tot felul de microorganisme care pot interactiona cu oricare din noi, insa perioada 0-7 ani este critica prin definitie, iar copilul poate fi influentat in mod negativ, chiar daca nu primeste diagnosticul de "autist".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: