Copil de 8 ani cu fractura a diafizei femurale

14-07-2010
iordana
Nu este medic/terapeut
iordana
Copilul meu a fost operat de fractura de femur, unde i sa introdus o tija, la sfarsitul lunii mai.Dupa externare a purtat pentru o luna o atela gipsata, si singura pozitie in care a putut sta a fost culcat.Am mers la control si ia fost scoasa atela de gips, a facut radiografie si doctorul ne-a spus ca nu are voie sa calce cu piciorul in pamant.Pe radiografie totusi se vede la locul unde e fractura distanta intre cele doua bucati de os.Din graba nu am cerut mai multe informatii doctorului.In plus piciorul operat e schimbat fata de celalalt la nivelul pielii, este foarte aspru si creste par.Totusi am vrea sa stim cum se va recupera pana in septembrie, cand incepe scoala, daca acum are voie sa miste piciorul doar ca pe bicicleta din pozitia culcat si tinandui eu picioarele. La acest fel de fractura tinand cont de varsta, statistic in cat timp se recupereaza piciorul?Operatia de scoatere a tijei prin sold se face cu anestezie totala? MULTUMESC !!!
1 comentarii
0
28-09-2010, ora 21:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
evolutia postoperatorie depinde de natura fracturii, deobicei o fractura de femur daca il operezi il faci ca pacientului sa nu-i trebuiasca imobilizare cu ghips si in cel mult 3 luni sa ajunga sa poata sa calce pe picior cu greutatea corpului.
la 8 ani nu stiu ce tija s-a bagat prin sold, pentru ca acolo este o zona de crestere a osului care daca se poate trebuie pastrata intact, de aceea se foloseste sau TEN sau placa. TEN-ul se poate baga dinspre sold, sub cartilajul de crestere, insa se bag 2 bucati care se incruciseaza in femur (deobicei se baga dinspre distal, insa cum am mai scris operatia si recuperarea depind mult de natura fracturii), deci nu cred ca ar fi vorba despre aceasta metoda
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul