Convulsii | Forumul Medical ROmedic

Convulsii

21-08-2014
Vanesa83
Nu este medic/terapeut
Vanesa83
Buna ziua, fetita mea de 5 ani s-a trezit intr-o noapte plangand cum ca o doare burtica si vrea la baie. Am puso repede pe olita si in urmatoarea secunda a cazut si a inceput sa aiba convulsii. A durat cam 10 secunde, ea zice ca nu-si mai aminteste nimic. Dupa ce si-a revenit am puso pe olita, a facut foarte mult caca cu diaree. Apoi a adormit iar la 2 ore s-a trezit si a vomat. Am fost la neuro-psihiatrie, am facut EEG, radiografie la caput, fondul de ochi, analize de sange, toate au iesit normale cu exceptia ASLO care a iesit 195, 7. Medicul neurolog zice ca pe fondul enterocolitei, med de fam zice ca a facut insolatie. Eu sunt tare speriata si nu stiu ce sa cred. Credeti ca ar fi una dintre cauze? Multumesc
4 comentarii
0
27-08-2014, ora 14:31
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Cea mai frecventa cauza a convulsiilor la copilul mic este febra. A avut fetita febra in momentul convulsiei? Avand gastroenterocolita este posibil sa fi fost febrila/subfebrila. Ati amintit insolatia. Este posibila in cazul expunerii prelungite la soare fara protectie la nivelul capului. A mai avut cineva din familie convulsii?
In conditiile in care toate investigatiile au relevat aspecte normale, probail cauza convulsiei a fost febra sau un dezechilibru electrolitic asociat suferintei digestive...Oricum fetita trebuie urmarita de catre medicul neurolog. Sa aveti in vedere controlul temperaturii corporale in caz de imbolnavire respiratorie, digestiva, etc. Multa sanatate!
0
27-08-2014, ora 23:56
Vanesa83
Nu este medic/terapeut
Vanesa83
Multumesc pentru raspuns! In momentul convulsiei nu a avut febra, a2-a zi a avut 38 dar era deja bine si vesela.Inainte de convulsie plangea ca o doare foarte rau burtica si apoi a avut convulsia. Nimeni din familie nu a avut vreodata convulsii. Inainte sa se intample nu a avut diaree si nici nu a vomat, imediat dupa convulsie a avut diareea si la vreo 2 ore a vomat. In general se intampla sa mai fie si alte convulsii sau se poate sa fi fost o criza unica? Neurologul nu ne-a dat nici un tratament, doar sa mergem la control in noiembrie. Multumesc mult
0
28-08-2014, ora 09:58
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata.Este posibil sa fie o criza unica, in situatia in care nu exista factori favorizanti. Urmarirea neurologica este obligatorie. In situatia in care nu se repeta convulsia si EEG este normala nu se impune tratament anticonvulsivant. Multa sanatate!
0
28-08-2014, ora 10:07
Vanesa83
Nu este medic/terapeut
Vanesa83
Multumesc mult pentru raspuns, Doamne Ajuta sa fie bine! Multa sanatate va doresc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează Neurontin È™i Lyrica sinapsele creierului?
  • Terapie genică care poate suprima pe termen lung convulsiile epileptice
  • Convulsii la copil - ce trebuie să È™tii ca părinte
  • Neuronii artificiali, folosiÈ›i pentru a identifica regiunile din creier ce cauzează convulsiile epileptice
  •