Controversata capsula de slabit

19-03-2011
Acilegna
Nu este medic/terapeut
Acilegna
Daca lumea vorbeste despre aceasta capsula de slabit (si nu de bin e de catre cei avizati) mi-am pus o intrebare fireasca ascultand, citind tot felul de opinii. A fost cel putin o persoana din cei care sunt contra administrarii acestei capsule, care sa tina cont de indicatiile si contraindicatiile administrarii acestei capsule? Nu cred!
Ce patesti daca iei aceasta capsula fara sa respecti - strict ceea ce scrie clar in prospect? Ai diverse simptome, greata, ameteli, insomnii, lipotimii, etc. Si atunci ne punem cateva intrebari simple: Nu cumva in timpul administrarii capsulei ai baut in continuare cafea, alcool? Nu ai baut suficiente lichide 2 - 2, 5 l / zi? Sau poate ca ai diabet (glicemia nu o masori des intr-un an), poate ca ai alte afectiuni..sau lipsa de calciu, minerale, etc. Si atunci? Organismul tau respinge cumva efectele acestei capsule? Mai mult ca sigur, te avertizeaza ca ceva nu este in regula. Sa nu uitam ca fiecare individ este unic, fiecare organism reactioneaza in felul sau, medicamentele pt. afectiuni ale inimii sunt eficiente doar pt. anumite persoane, nu?
Ce se poate intampla daca tu ca si individ corespunzi d.t.p.d.v. acestui tip de medicament? Slabesti, nu ai cum sa nu slabesti. Administrata aceasta capsula corect, reduce considerabil senzatia de foame, poate te ajuti si tu cu putina vointa, reduci considerabil portia de mancare consumata la o masa (max. 250 gr.), incerci (stiu ca e greu) sa nu te pacalesti in primul rand pe tine, furand cate ceva intre orele de masa (lasa ca nu ma ingras de la 2-3 stixuri, rontaeli). Ai 5 mese pe zi? 3 principale si 2 gustarele? Mananci la ore fixe din 3 in 3 ore? Ai pofta de o pizza? Mananca linistit, a doua zi nu vei mai manca tot pizza, vei trece la regimul impus de vointa ta, nu? Putin, des si variat.
Sper ca nu am suparat pe nimeni.
NB. La 2 luni de de prima administrare a acestei capsule am slabit uniform 11, 1 kg. (de la 73 kg la 61, 9 kg.). Acum nu mai am nevoie de acesta capsula, mi-am atins scopul si am ramas cu un mod de viata placut in care "mananc ca sa traiesc, nu traiesc ca sa mananc", cum spunea cineva.
Cu stima,
O persoana mai plina de viata ca niciodata.
9 comentarii
0
19-03-2011, ora 14:30
Acilegna
Nu este medic/terapeut
Acilegna
tot eu,
Era sa uit, in prima luna am luat calciu (10 zile) si Magne B6.
Aceeasi.
0
21-03-2011, ora 13:52
miky fitzy
Nu este medic/terapeut
miky fitzy
ai luat capsula 2 luni de zile? eu o iau de 3 saptamani, am slabit 2-3 kg doar. am usoare dureri de cap si ameteli uneori. ffff rar senzatie de sete. recunosc k uneori nu beau nici macar un l de apa, dar pofta de dulce am in continuare (si mare). vre un sfat te rog accept cu placere.
0
21-03-2011, ora 16:47
Acilegna
Nu este medic/terapeut
Acilegna
Pai.mai mult decat am scris ce altceva ai mai vrea sa stii? Sau, hai sa o luam altfel, cati ani ai? (de regula pers. tinere slabesc mai repede decat pers. mai putin tinere) de la cate kg ai pornit? cum stai cu analizele? adica ceea ce vreau sa stiu este daca nu cumva ai o lipsa de calciu/minerale.
In primele zile si eu am avut ceva ameteli si am luat calciu 10 zile dupa care am luat Magne B6. Nici organismului nu-i e usor, el iti cere dar tu trebuie sa-l pacalesti, nu uita 5 mese pe zi nimic intre ele. Trebuie sa bei multa apa, la inceput simteam ca nu pot inghiti dar mi-am impus (beau apa mai mult calduta decat rece). Daca poti (din pacate mie timpul nu-mi permite) mergi la aerobic, nu mult...2 zile pe sapt. ajuta enorm.
Consumi des dulciuri?..eu spre exemplu daca aveam ceva dulce in casa mancam, poti consuma 2-3 lingurite dintr-o prajitura, o eugenie cu crema de cacao, un corn cu ciocolata, etc. dar.aceasta inseamna o masa (gustarica de la 10.30 sau de la 16.30).
07.30 - Micul dejun - obligatoriu 2 felii de paine franzela (poate fi si alba daca nu ai altceva) cu mezel (feliute subtiri), branza dulce intinsa pe paine, ..
0
21-03-2011, ora 17:31
Acilegna
Nu este medic/terapeut
Acilegna
10.30 - gustarica 1 - un fruct (mar sau portocala);
13.30 - pranz - mancare obisnuita in cant. mica si fara paine. (daca poti, 1/2 piept la gratar, peste);
16.30 - gustarica 2 - o eugenie, un fruct;
19.30 - cina - salata verde, asortata (fara branza, sunca, etc). Dupa 2-3 sapt. ultima masa a fost la 18.00-18.30 si sa nu crezi ca mi-a fost usor, la ora 20.00 - 20.30 trebuia sa le pun copiilor si sotului de mancare dar...aici se vede diferenta intre o persoana care vrea si una care nu vrea dar spune ca nu poate (fara a supara pe nimeni).
Am 5 zile de cand nu am mai luat capsula si totul e ok. -- 2 luni cu mese regulate si mancare in cant. mica, foamea deja nu ma mai solicita -
Apa, nu uita de apa..1 cana la 1h nu este asa mult!
Vreau sa mai citesti inca o data ceea ce am scris in data de 19.03.11.
Nu uita ca ceea iti spun acum este din propria mea experienta si nimic mai mult, aproape totul este raportat la ceea ce am simtit eu ca este bine sa fac.
Daca mai ai intrebari le astept cu placere, SUCCES!
0
22-03-2011, ora 11:00
miky fitzy
Nu este medic/terapeut
miky fitzy
multumesc mult. am 24 de ani, am pornit de la 66 kg. din pacate sunt o sedentara si jobul pe care il am nu mi ofera nici timp liber nici posibilitatea de miscare. in plus sunt o pofticioasa inascuta. sunt zodia taur si sunt o lenesa din nefericire.
0
22-03-2011, ora 11:14
dan viorica
Nu este medic/terapeut
dan viorica
Buna fetelor, nu stiu ce pastila ati luat voi, dar eu am luat Reductil de 15 mg, si pur si simplu parca cineva m-a sculptat, am slabit foarte frumos si bine, eram plina de viata, vesele, nu-mi era foame niciodata, singura problema era cu somnul. Nu dormeam decat max 1 ora pe noapte, aveam o energie de imi venea sa mut muntii.Asta a fost in 2007, am renuntat la pastile, eu am luat 3 luni, in acest timp manacam doar legume dimineata(salate de rosii), am tinut vara cura, si beam cafea dimineata in rest foarte multa apa.Nu-mi era foame niciodata, daca vedeam mancare ma scarbeam.Nu am facut gimnastica, doar mergeam pe jos cca 5 km zilnic, seara, dupa serviciu, pentru ca la birou eram doar pe scaun.Nu am mai luat din 2007 nici un medicament, nu am pus nici un gram pe mine, am 1.67 m si 54 kg, si am acum 52 ani.Nu maninc nici acum ca o sparta, dimineata branza de vaci ( de la tarani), la amiaza o salata din morcov, varza, salata verde, telina.ultima masa la ora 17.Si apa, muuuuuuuuuulta apaaaaaaaaaaaaaa!
Dar, nu stiu sigur daca de la pastile sau nu, acum o luna in urma unui RMN am fost depistata cu un adenom hipofizar !
Poate ca nu de la pastile !!
Sanatate tuturor!
0
22-03-2011, ora 11:47
Acilegna
Nu este medic/terapeut
Acilegna
Miky, esti foarte tanara, sansa de a slabi este uriasa, 66 Kg. este ceva dar nu atat de mult, cateva kg. (nu stiu ce inaltime ai) o sa fie o joaca pt. tine daca-ti controlezi "pofticelele" mai ales la dulciuri. Hai, curaj ca vine vara si trebuie sa arate bine o rochita pe tine. Trebuie sa mai spui cate ceva pe parcurs, daca vrei sa mai primesti incurajari.
Viorica, in 2008 am luat si eu Reductil (pe vremea aceea mi-a fost recomandat de catre medic, acum este interzis) si am slabit in 3 luni 15 kg. M-am mentinut foarte bine pana in iarna trecuta cand am uitat cu dezavarsire ca eu daca mananc zdravan pun tot, nu mai mancam 5 mese/zi, apa mai deloc, iar seara parca venea foamea ce-a mai mare, etc.
Ref. la diagnosticul tau cred ca exista o legatura intre acest medicament si cauzele care au dus la aparitia adenomului hipofizar. Este o crestere anormala a tesutului glandular situat la nivelul glandei pituitare. "Cauzele acestei afectiuni sunt numeroase si foarte complexe. Dintre acestea cele mai frecvente sunt toxicitatea din mediu, socurile emotionale foarte puternice si conflictele interioare nesolutionate.
Toxinele care patrund in organism interfereaza si perturba schimburile metabolice si activitatea endocrina, determinand modificarea valorilor hormonale. Modificandu-se aceste valori hipofiza primeste informatii gresite si se auto-deregleaza. Daca dereglarile hormonale se mentin in organism o perioada lunga de timp fara a fi depistate si tratate se formeaza adenomul." Dar cele mai bune explicatii poate oferi medicul specialist. Sanatate maxima!
0
22-03-2011, ora 21:23
miky fitzy
Nu este medic/terapeut
miky fitzy
multumesc acilegna. am 166 cm. off. am observat ceva in ultimele zile. desi in timpul zilei nu prea mananc, seara cand ajung acasa mananc exagerat de mult. de ex, in seara asta desi am venit acasa si imi propusesem sa nu mai mananc nmk pt ca mancasem in timpul zilei 1 ou fiert, 100 gr branza dietetica, 1 iaurt diet, 100 gr vita la cuptor si o portocala ( toate pana la ora 18), cand am ajuns acasa nu ma puteam abtine, am papat un ciocanel mic de pui cu un castravete murat, dulceata de gutui si o ciocolata cu lapte, dupa care m a luat cu lesin de la atata dulce incat am mancat un iaurt si cereale integrale. apoi s a intamplat ce era de asteptat: dureri mari de stomac, stari de voma, vinovatie, si plans. ceva e in neregula. help
0
23-03-2011, ora 10:12
Acilegna
Nu este medic/terapeut
Acilegna
Draga mea, nu dispera te rog, faptul ca ai mancat foarte mult si variat seara a provocat o reactie dubla, stomacul si psihicul au avut de suferit. O ciocolata??????? muuult foarte mult, dar gata, a trecut.
Ceea ce ai mancat ieri este ideal (ar spune multi) insa eu sunt de alta parere, iaurtul spre exemplu nu tine de foame daca il mananci la una din mesele principale, nu am vazut in meniul tau cele 2 felii de paine (dimineata!), ai mancat in schimb cereale (nu musli)...da, ce sa zic poti sa le combini cu iaurt.
Daca poti sa-ti faci salata verde cu castraveti, ceapa verde, ulei si otet este foarte bine, daca foamea iti mai da tarcoale pacaleste-o cu o punga de pufuleti sarati mancati pe indelete. Totul nu mai tarziu de 19.00 - 19.30 (la gustarica de la ora 16.30 incearca sa mananci ceva mai consistent, uite aici poti manca iaurt cu cereale, recomand secara, la inceput nu o sa-ti placa dar iti da senzatia de satietate.
Faptul ca a ai avut acel sentiment de vinovatie ma face sa cred ca iti doresti sa nu mai mananci atat de mult, nu trebuie sa mai plangi, pe parcursul vietii vor fi destule momente in care sa te descarci plangand, nu face acest lucru pentru ceva atat de banal.
Dupa ce ai mancat gaseste-ti o ocupatie, ceva casnic, trebuie sa nu mai ai ocazia sa te gandesti la mancare.
Nu mai manca niciodata o ciocolata intreaga, 2 patratele cel mult. Eu spre exemplu ma gandesc ca ciocolata si painea sunt ca niste "droguri" cu cat mananci cu atat vrei mai mult si culmea nu te poti abtine, dupa care...iti pare rau, regreti ca ai mancat mult. A doua zi nu trebuie sa vrei sa mai mananci atat de mult si atunci ceea ce ai consumat in ziua precedenta nu se depune sigur.
Apa plata cu lamaie, ceaiurile calde, ciobitele (da ciorbele!) tin stomacelul plin mai mult timp ca alte alimente.
Hai, curaj si nu dispera, ai avut parte de un moment in care nu ai vrut decat sa te simti bine mancand, tuturor ni se mai intampla.
"Mananca pt. a putea trai, nu trai pt. a putea manca!"
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.