Contraceptia de urrgenta si aparitia cosurilor

30-11-2010
adriabal
Nu este medic/terapeut
adriabal
Buna ziua! Rog foarte mult un doctor sa imi raspunda la intrebarile pe care i le voi adresa. Va multumesc!

Am 26 de ani, nu am avut niciodata cosuri, nici macar in timpul pubertatii. Nu am luat niciodata pilule contraceptive, am folosit doar preservativul ca metoda contraceptiva.
Problema: Am intretinut un raport sexual neprotejat cu prietenul meu si am luat apoi 1 contraceptiv de urgenta.Dupa cateva zile mi-au aparut pe frunte, barba si pe tample foarte multe cosuri, unele dintre ele avant capatul galben. Fata mea nu mai este acum fina ca inainte, ci plina de cosuri, mai ales pe frunte. Este aceasta eruptie de cosuri unul dintre efectele secundare ale contraceptivelor de urgenta? Ce pot face pentru a ameliora aceste efecte secundare? Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a scapa de aceste cosuri!
Mentionez ca a trecut 1 luna de cand am luat contraceptivul de rugenta si cosurile persista!

Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
01-12-2010, ora 12:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, cosurile reprezinta un efect secundar frecvent al anticonceptionalelor. Pentru tratarea lor, ar fi bine sa va adresati unui dermatolog. Pe viitor, nu mai luati medicatie hormonala fara avizul medicului dv.
0
02-12-2010, ora 15:06
orfei
Nu este medic/terapeut
orfei
buna ziua. am 19 ani si jumatate. de sarbatori merg in italia la iubitul meu.nu am folosit niciodata anticonceptionale, si vreau sa iau incepand cu luna asta ( decembrie ). ma sfatuiti sa folosesc renumita pastila de a doua zi ? mie oarecum jena sa cer detalii celor dintro farmacie despre ce anticonceptionale sunt eficiente si ce mi sar potrivi acum la 19 ani. astept un raspuns cat mai repede. multumesc frumos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul