Contact neprotejat ziua 7 dupa menstra, intarziere ciclu

19-08-2012
aisha01eu
Nu este medic/terapeut
aisha01eu
Am avut contact sexual neprotejat cu prietenul meu in ziua 7 dupa menstruatie (imi tine de obicei 5 zile).
In perioada ovulatiei am avut o scurgere maronie timp de 2 zile, nu abundenta. Imi intarzie ciclul de 2 zile. Ciclul meu este cam neregulat. Luna trecuta mi-a venit la 26 zile, dar luasem Escapelle din cauza faptului ca s-a rupt prezervativul. In rest imi vine la 27-28 zile. Este posibil sa fiu insarcinata?
p.s am fost si plecata la mare in perioada cu ovulatia, e posibil sa fi racit?
2 comentarii
0
20-08-2012, ora 09:56
crimus
Nu este medic/terapeut
crimus
Este foarte important sa iti asumi responsabilitatea asupra consecintelor faptelor tale. Asta inseamna maturitate si intretinerea de raporturi sexuale necesita o atitudine matura, deci responsabila.
Asta inseamna: te programezi la un medic ginecolog care iti va face un consult ( este o procedura atat de simpla si de nedureroasa ) { este indicat ca inainte cu 48 de ore sa nu intretii raporturi sexuale si sa nu te speli in vagin, pentru a nu influenta rezultatele analizelor }. Medicul te va consulta si iti va preleva probe din vagin ( nu este dureros absolut deloc ) pe care le va trimite la laborator pentru analize. Astfel vei stii daca ai anumite infectii, anumite probleme speciale. Testul papanicolau odata pe an sau la recomandarea medicului.
Fara medic, fara analize, fara diagnostic si tratament daca e cazul nu poti avea o atitudine matura fata de corpul si viata ta. Nu vreau sa te sperii, dar iresponsabilitatea de la 15-20 de ani se poate intoarce impotriva ta la 30-40 de ani. E doar o figura de stil. De exemplu infectiile netratate la timp duc la aparitia unor boli mult mai grave care iti pot afecta capacitatea de a avea o viata sexuala normala si/sau capacitatea de a te reproduce normal.
Deci daca ai inceput sa ai relatii sexuale este obligatoriu sa incepi sa vizitezi medicul ginecolog cel putin de 2 ori pe an si la nevoie. Asta inseamna responsabilitate. Spune-le si prietenelor tale cat mai repede! Daca vrei sa te bucuri inca multi ani de aceasta capacitate va trebui sa ai permanent grija de ' echipamentele ' tale : informeaza-te si respecta regulile jocului ( inspectie periodica la medic si reparatii de urgenta pentru buna functionare ).
Asemenea intrebari : e posibil sa fi racit? e posibil sa fiu insarcinata ? nu se pun pe forumuri, ci in cabinetul medicului ginecolog care are posibilitatea sa faca teste de laborator si sa iti raspund PE BUNE la toate intrebarile tale, nu doar sa isi dea cu parearea, ca pe un forum.
Sa ne povestesti cum a fost vizita la ginecolog si ce informatii noi ai aflat despre tine?
Cu drag.

PS Cat despre contact neprotejat in ziua 7 dupa menstra este o copilarie in conditiile in care ai un ciclu neregulat si in conditiile in care deja ai luat un medicament extrem de puternic pentru organismul tau. Nu exista din pacate nici o zi sigura intr-un ciclu neregulat. Informatia este putere, mergi la doctor.
0
20-08-2012, ora 12:17
aisha01eu
Nu este medic/terapeut
aisha01eu
Multumesc pentru sfat. O sa-mi fac programare la doctor. Dar imi este foarte, foarte frica. Te tin la curent cu ce se intampla.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul