Condropatie genunchi si leziune coloana vertebrala... kangoo jumps

09-02-2014
Slagiana
Nu este medic/terapeut
Slagiana
Buna seara, cu deosebit respect va rog a ma informa daca imi este permis sa practic in continuare kangoo jumps( il practic de 3 ani) in conditiile in care in anul 2013 in urma ex RMN am descoperit modificari degenerative L4-L5, necompresive( coloana lombara) si condropatie stadiul 2 genunchi drept, bursita minima, cantitate minima lichid sinovial, sinovita genunchi stang. Am evitat infiltratiile( desi) medicul mi le-a recomandat, in cazul blocajelor la coloana am folosit arcoxia 90mg, tramadol, gabaran. Am avut genunchiul blocat de cateva ori, imi era imposibil sa intind sau sa indoi piciorul. Folosesc unguent puterea ursului si practic kangoo jumps. De cand practic acest sport cu regularitate nu am mai avut blocaje la coloana nici genunchi, ma simt bine, am mobilitate iar cand intrerup sportul parca intepenesc, nu ma pot misca, revin toate blocajele. Ca element de noutate a aparut de cateva ori o durere in calcaiul drept, nu pot calca pe el deoarece il simt de parca ar fi nesigur si zdrobit. Ce ar putea fi? Ce imi recomandati? Este buna orteza pt genunchi? De care? Dar corsetul pt coloana?( hessing). Uneori am o durere si de sold drept( artic intre bazin si picior in lateral), il simt ca si zdrobit, moale, nesigur, altadata sub fesa dreapta apare durerea. Am efectuat analize medicale pt osteoporoza, poliartrita, nu a iesit nimic. Proteina c react a fost usor marita. Am 1.68 si 59 kg, sunt o fire sportiva, m-am suprasolicitat si in timpul celor 2 sarcini( am 2 copii). Va rog mult daca se poate sa imi raspundeti caci as vrea sa stiu cum m-as putea proteja si ce as avea de facut date fiind aceste afectiuni. De la ortoped am inteles ca nu trebuia operat genunchiul drept dar poate ma lamuriti ce inseamna condropatie gr 2, modificari degsnerative corn post menisc intedn, bursita minima, lipsa lichid sinovial, si mai scria ceva de ligamente dar nu pareau afectate. Va multumesc anticipat si imi cer scuze pt cantitatea de intrebari adresate. Toate cele bune!
4 comentarii
0
09-02-2014, ora 11:57
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu cred ca aveti nevoie de vreo orteza, mai ales nu de un corset.
chondropatia de gradul II este una superficiala, este ceva foarte des intalnita (vine cu varsta) insa daca genunchiul se blocheaza (mecanic), acesta este o problema majora. trebuie luata serios. la aceste blocari o bucata de menisc rupt se prinde intre femur si tibie si blocheaza miscarea articulatiei (menisc incarcerat), acesta poate produce leziuni cartilaginoase majore cu timpul - trebuie facuta un examen fizic competent si incercat provocarea unei blocari prin diferite teste (McMurray de ex), daca se confirma atunci din pacate este ceva ce trebuie operata.
Cu coloana ar trebui sa mergeti la un neurochirurg pentru un examen fizic, modificar degenerative in coloana lombara inferioara apar cu timpul aproape la fiecare om, depinde ce probleme neurologice va cauzeaza.
0
09-02-2014, ora 21:37
Slagiana
Nu este medic/terapeut
Slagiana
Va multumesc frumos pt raspuns. In RMN-ul la coloana scrie fenomene inflamatorii la nivelul articulatiilor hipofizare lombare, protuzii discale L4-L5 necompresive, coloana lombara modificari degenerative incipiente. Ce parere aveti? Ce mi -ati recomanda? Pot continua sportul? Va multumesc. Revin imediat si cu informatiile din RMN genunchi. Toate cele bune!
0
09-02-2014, ora 21:41
Slagiana
Nu este medic/terapeut
Slagiana
La genunchi in urma examenului RMN S-au constatat: condropatie grad 2 compartiment intedn, modificari degenerative corn posterior menisc intern, bursita minima. Imi puteti spune in ce stadiu ma aflu si ce recomandari as primi? Va multumesc anticipat. Toate cele bune.
0
10-02-2014, ora 20:13
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
trebuie sa intelegeti ca reultatul RMN-ului este o parte nu prea importanta in stabilirea diagnosticului.
cea mai importanta este examenul fizic dupa acea studierea directa a imaginilor si apoi parerea radiologului.
de acea cele descrise nu pot fi apreciate corect fara un examen fizic.
cum am mai scris singura informatie importanta care poate fi un semn negativ este blocarea genunchiului, toate celelalt pot fi atat semnificative cat si nesemnificative
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile Kangoo Jumps
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Cum menținem sănătatea spatelui?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  •