Concentratie foarte mare de trigliceride in singe

10-04-2013
Abraham Bela
Nu este medic/terapeut
Abraham Bela
Stimati medici specialisti si cititori,
sunt barbat, am 64 de ani, de zece ani iau zilnic simvastatin de 20 sau 40 mg si lipanthyl de 145 sau 160mg pentru scaderea colesterolului si a trigliceridelor din singe.
In februarie am incercat un tratament - vaccin intravenos pentru prevenirea si tratarea aterosclerozei - si am intrerupt luarea medicamentelor. Dupa terminarea tratamentului care a durat 6 saptamini, am repetat analizele.Colesterolul si trigliceridele au crescut foarte mult.
Va prezint mai jos rezultatele din timpul tratamentului medicamentos si rezultatele dupa vaccinare si fara tratament cu medicamente.
colesterol total inainte:310, dupa:550
HDL colesterol inainte:44, dupa:48
trigliceride inainte:443, dupa:1802
glicemie inainte:117, dupa:115
Va rog frumos sa ma sfatuiti, ce investigatii recomandati si ce tratament sa urmez, avind in vedere, ca si in timpul tratamentului cu medicamente valorile pentru colesterol si mai ales pentru trigliceride au fost mult peste valorile normale.Mentionez ca atit fratele meu cit si fiul meu au probleme similare, se pare ca este o dereglare ereditara.
Va multumesc.
1 comentarii
0
16-10-2013, ora 00:52
Dr. Macovei Catrinel
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Macovei Catrinel
Nu stiu daca problema dumneavoastra mai este de actualitate. Aveti se pare o forma severa de dislipidemie mixta, care are nevoie de medicatie asociata multipla in afara regimului (sincera sa fiu din pacate doar un regim mai strict aproape vegetarian v-ar ajuta sa folositi mai putine medicamente): rosuvastatin in loc de simvastatin (daca sub simvastatin 40 LDL-colesterolul nu se apropia de 100mg/dl) cu testarea dozei de 10 apoi 20mg, lipantil 145mg, omacor 2 sau 3g pe zi (omega 3 cu indicatie si compensare pe reteta in hipertrigliceridemiile severe). Includeti in dieta semintele de in, taratele de ovaz si 2 portii de peste pe saptamana cel putin. Aveti de asemenea si prediabet, cu cele 2 valori de glicemie intre normal si diabet si se recomanda testul de toleranta la glucoza sau hemoglobina glicozilata si reevaluarea alimentatiei in functie de rezultat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Trigliceride
  • Care sunt valorile normale pentru colesterol dacă am diabet?
  •