Colon iritabil sau colon iritat?

02-03-2013
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Buna ziua. Stiu de cativa ani ca am o fiere mai lenesa si de aceea mananc mai cu atentie, ca sa spun asa. In preajma sarbatorilor de iarna, gurmand fiind, am calcat un pic pe alaturi, cu ceva 'porcarii', chiftelute, sarmalute, rulade, fripturici, exact ce nu-i voie, astfel incat s-a creat o acumulare de fiere, ce o simteam in dreapta sub prima coasta.
Stiind acest lucru, pentru ca am mai patit, am dat-o repede pe ceaiuri, ca sa drenez bila.
Am drenat-o cu succes in vreo doua zile, insa am inceput sa am niste senzatii de arsuri si baonare in partea dreapta, care se misca parca, cand spre spate, cand mai jos, asa ca am mers la medicul de familie, care mi-a spus ca drenand fierea, am iritat colonul.
Mi-a dat Duspatalin zece zile si un pic de regim, fara lactate si cruditati. Intrebarea mea este:
colon iritabil sau colon iritat e tot una, pentru ca de cate ori mai mananc cate ceva ce provoaca fierea (iaurt, oua, tocaturi, cruditati) incep acele senzatii de arsura in dreapta si balonare. Si nu stiu cam ce sa iau, ce sa mananc, ce ceaiuri ajuta, ca nu gasesc nimic pe net despre colon iritat, nu iritabil. Va multumesc anticipat si sanatate multa tuturor!
3 comentarii
0
02-03-2013, ora 22:57
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Corect este iritabil...citeste pe net despre aceasta afectiune.multa sanatate.
0
03-03-2013, ora 09:09
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Multumesc, dar nu vroiam sa stiu cum e corect gramatical, ci daca e vorba de aceiasi afectiune, respectiv daca iritatie pe colon e acelasi lucru cu colon iritabil...ceea ce nu cred.
0
02-09-2022, ora 09:10
Gyoni
Nu este medic/terapeut
Gyoni
Buna ziua in urma cu 3 ani mă luat durere in partea stângă am fost la medic gastroentrolog am făcut ecograf și mia spus că toate organele sânt bune durerile persistă am fost la 4 5 medici am făcut ecograf și acelasi rezultat mi l-au dat nimic la organe durerea tot era m-am panicat și m-am dus am făcut RMN abdominal cu pelvis la RMN nu mia găsit nimic la organe toate bune la o lună după RMN am fost Dinou la gastroentrolog mia spus sa fac o colonoscopie am făcut-o și nimic apoi mia zis sa fac și endoscopie iar nimic decât o mica gastrita Am urmat un tratament și degeaba în decembrie am fost la Fundeni la Doctorul Profesor universitar Dicujescu mia făcut un alt ecograf și Biochimiile la toate organele și nimic și dumnealui același diagnostic Colon iritabil și nu ești va rog ce sa fac să-mi ameliorez durerile
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  •