Colesterol marit - metode, suplimente alimentare

03-12-2011
armina
Nu este medic/terapeut
armina
As dori sa-mi ajut cumnata si de aceea va cer si dumneavoastra parerea.
Are colesterolul marit, la 50 de ani 238( stiu doar valoarea totala nu si fractiile). A incercat si Sortis si Crestor si Simvacard dar toate ii dau dureri musculare foarte mari, probleme hepatice.Incearca acum sa controleze cat de cat prin alimentatie. Ce s-ar mai putea face?-alte metode, suplimente alimentare etc.
Multumesc.
8 comentarii
0
04-12-2011, ora 14:04
erty3456
Nu este medic/terapeut
erty3456
Va recomand Zocor (un comprimat de 5 mg pe zi). Supliment alimentar: Doppelherz Omega 3 Ulei Somon.
0
04-12-2011, ora 15:31
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Va recomand Poli-Omega, care este un preparat naturist ce scade atit colesterolul cat si trigliceridele, normalizeaza fractiile lipidice si reduce riscul cardiovascular. La aceste valori nu as introduce o statina, care cum ati mentionat, prin blocarea HMG-Co A reductazei, duce pe langa normalizarea lipidomului si la dureri musculare si la hepatotoxicitate, dar mai ales la scaderea coenzimeiQ10 plasmatice. Daca totusi decideti sa ia o statina, atunci obligatoriu trebuie luata si Coenzima Q 10 30 mg/zi.
0
04-12-2011, ora 17:14
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Va multumesc mult ptr raspunsuri.In aceasta perioada ne vom axa ptr o perioada de timp pe produse naturiste - cu control frecvent al valorilor in sange- tocmai ptr a vedea reactia caci chiar are mari probleme de la medicamentele alopate, fapt recunoscut si de medicii curanti care i-au dat ideea cu suplimentele naturiste musai cu analize frecvente dar nu au avut nici o sugestie si in felul acesta m-am gandit sa apelez la experienta dvs pe forum.
Multumesc inca o data.
0
04-12-2011, ora 20:42
Dr. Alexandru Cristian Ion
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Alexandru Cristian Ion
Buna seara
Valorile tinta ale colesterolului total difera in functie de patologia cardiaca si factorii de risc asociati.Prin urmare nu este suficienta mentionarea valorii totale a colesterolului ci si a altor facotri de risc(daca este fumatoare, hipertensiva, diabetica, supraponderala, cu antecedente in familie de boala cardiaca ischemica).
In concluzie este obligatoriu de tratata dislipidemia, recomandarile fiind utilizarea statinei.Incercati daca cele enumerate nu au fost tolerata din cauza mialgiilor Pravastatina ca si forma de prezentare Lipitor 40mg/zi.Daca nu sunt tolerate incercati doze mai mici 20mg/zi.
In cazul imposibilitatii controlului valorii colesterolului in acest fel asociati la terapia cu statina Ezetrol, care inhiba absorbtia colesterolului.
Multa sanatate
0
24-12-2011, ora 00:48
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Offffffff, oameni buni, pai cu atatea medicamente deja a-ti omarat biata femeie.De ce nu ii recomanda nimeni regim alimentar?scoate femeie din alimentatie untura si carnea de porc
-mezelurile si laptele de vaca
-carnea de oaie si de miel
-produsele gen conserve
-piinea
-reducerea consumulii de ulei de la X cantitate la max 1 lingura jumate la zi.daca e posibil presat la rece, mai bine.
Si ar fi m ulte de spus, insa le poate spune Dr Calin Marginean pe blogul dumnealui in inregistrarea numita COLESTEROL.
0
24-12-2011, ora 23:10
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Lizucuta, multumesc ptr raspuns.Cumnata mea, desi are valoarea colesterolului 238 nu manaca untura, carne destul de putina si porc foarte rar ( dupa rezultatul analizelor medicul i-a spus, , nu prea mancati carne dna - val rez proteine la limita inferioara-) miel si oaie deloc- dischinezie biliara- in schimb da, simte nevoia sa manance paine pe care de multe ori o prepara in casa.
Este insa hipertensiva, val tensiunii arteriale este tinuta sub control cu medicatie, are probleme mari cu colecistul si datorita problemelor de tot felul dar in special al celor medicale cred ca deja are si o forma de anxietate generalizata.Statinele luate i-au facut foarte rau din aceasta cauza cautam o alternativa la ele sau o alta statina cu efecte secundare mai putin severe.
Sanatate.
Sarbatori fericite.
0
25-12-2011, ora 02:47
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Armina, proteina poate sa o ia din soia, nu este neaparat sa mananca carne.Produsele animale, carne, lapte, aua sunt adevarata sursa a problemelor noastre.Cauta neaparat blogul DrCalinMarginean.blogspot.com si selecteaza filmul cu numale colesterol.merita...iti spun sincer.
sarbatori cu bine.
0
21-11-2013, ora 17:57
mambel
Nu este medic/terapeut
mambel
Buna armina. Exista un produs natural 'artic sea' care are toti cei 3 omega. Imi trimiti un mesaj si imi spui daca ai fi interesata. conţine un amestec brevetat obţinut din combinarea uleiurilor de peşte şi calamari cu uleiul de măsline, pentru a vă menţine în formă şi a avea o sănătate optimă. Acizii graşi Omega-3 susţin buna funcţionare a sistemului circulator.
Acizii graşi Omega-3 şi Omega-9 contribuie la normalizarea nivelului colesterolului şi a numărului trigliceridelor din sânge.
Favorizează buna funcţionare a articulaţiilor.
Il ia aproape toata familia mea pentru a preveni orice afectiune mai ales ca se stie ca de la o varsta multi oameni au colesterolul marit. Pot demonstra cat este de bun acest produs si printr-un experiment foarte simplu. Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Colesterolul din ouă nu crește riscul de demență sau Alzheimer
  • Terapia farmacologică pentru creșterea HDL-colesterolului este necesară?
  • Un „vaccin” împotriva colesterolului ar putea preveni afecțiunile cardiace
  • Ar putea exista o asociere între calciu și colesterol
  • Cristalele de colesterol, un indicator al iminenței infactului miocardic
  •