Colecist deformat geometric din nastere

17-01-2008
Alexandru2008_
Nu este medic/terapeut
Alexandru2008_
Am 32 de ani si de aproximativ 4 saptamini am niste dureri in partea dreapta sub coaste. Am fost la medic si-n urma unui consult mi-a zis ca de vina e colecistul. Mi-a dat no-spa, rowachol si omez. Mi-a impus un regim alimentar.
Am dus-o "binisor" arpoximativ 10 zile dupa care durerile in dreapta s-au amplificat.
De asemenea balonarile. Indiferent ce maninc ma balonez rau de tot. Chiar si dupa o inghititura de ceai. Scaunul e foarte mic si nu-l am chiar zilnic.
In urma unei ecografii medicul mi-a zis ca am colecistul deformat geometric din nastere. Mi-a zis sa nu mai iau omez si no-spa (pe care oricum il incheiasem dat fiind ca mi l-a dat pentru 10 zile numai) sa continui cu rowachol si mi-a mai dat un medicament pentru 20 de zile (se numeste krwon sau ceva de genul...)

Intrebarile mele sint urmatoarele:
Dac-am trait peste 32 de ani fara sa stiu ca am colecistul deformat geometric as putea sa traiesc in continuare fara sa ma operez? Si-n ce conditii? Un regim alimentar ar fi suficient? Cum pot sa scap de acele balonari care devin tot mai insuportabile?

Va mutumesc. Astept raspunsurile dumneavoastra.
3 comentarii
0
13-02-2008, ora 00:00
Dr. Sorin Andrei
Identitate neconfirmată
Dr. Sorin Andrei
in cazul dumneavoastra, persistenta simptomelor dupa tratament presupune si investigatii suplimentare: endoscopie digestiva superioara, ecografie abdominala, si inu in ultimul rand un screening biologic general asociat sau nu cu o investigatie pentru colon. consultati un medic gastroenterolog pentru problemele dumneavoastra. malformatiile de colecist sunt foarte rare, dar exista ceea ce se chema colecistita cronica alitiazica - care este mai mult un diagnostic de excludere. va doresc sanatate
0
25-05-2012, ora 11:15
marius laurentiu
Nu este medic/terapeut
marius laurentiu
Buna ziua,

Am 25 ani si de la varsta de 15 ani am cam de 2-3 ori pe an "crize de fiere", manifestandu-se prin dureri cumplite abdominale(zona stomacului), durerile radiandu-se si in zona rinichilor, in prima zi se "criza" vomit un lichid verde. Aceste "crize" ma tin cam 5 zile, timp in care nu pot sa mananc mai mult de o felie de paine prajita pe zi.
Am fost la diferiti medici din diferite orase care mi-au spus ca am colecistul deformat din nastere si de aceea sufar de aceste"crize de fiere".Mi-au spus ca se poate rezolva chirurgical, DAR exista posibilitatea ca dupa interventie sa ma simt si mai rau, adica daca ma operez am sansa sa nu mai am probleme sau dimpotriva problemele sa se agraveze.
Mi-au fost prescrise tratamente cu NO-Spa, Colebil, Fiobilin, Omez, Motilium, etc...
Va rog mult sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra in legatura cu cazul meu.
Va multumesc!
O zi buna!
0
25-05-2012, ora 11:30
Dr. Sorin Andrei
Identitate neconfirmată
Dr. Sorin Andrei
Pentru a va da un raspuns cat mai apropiat de situatia dumneavaoastra sunt necesare investigatii suplimentare. Bineinteles ca la 25 ani o asemenea situatie nu este de tolerat. din datele expuse de dumneavoastra se contureaza un sindrom dispeptic care poate avea drept cauza o suferinta biliara, de stomac si/sau duoden, pancreatica sau poate fi componenta a unui sindrom migrenos. Va sugerez sa va programati (IC Fundeni sau Clinica Mediproct) pentru consultatie si investigatii suplimentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt semnele de probleme biliare
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Alimentația și digestia după colecistectomie (implicațiile lipsei vezicii biliare)
  • Semne ce indică probleme cu fierea (vezica sau secreția biliară)
  •