Coaxil de 12, 5mg efecte adverse Cardiaci?

28-01-2014
abi_george
Nu este medic/terapeut
abi_george
Buna seara

Am cateva intrebari legate de SSRE.
Fiind cardiac si cu implant de defibrilator apelez la dvs sa ma lamuriti ce este cu aceste SSRE?
Sunt mai periculoase decat SSRI-urile sau celelalte antidepresive ?
Doctora mea mi-a prescris Coaxil 1 - 1 - 1, medazepam 1 - 0 - 1 si xanax de 0, 5 la nevoie ; mentionez ca sunt dependent de xanax ajungand si la 2 sau 3 grame pe zi.
Totul a pornit cu niste defibrilari date de dispozitivul implantat in mod gratuit. Nu era Cazul sa ma defibrileze insa a facut-o.
De ce ?
Simplu ! Defibrilatorul meu implantabil are o hiba numita oversensing. Degeaba nu era donat.
Aceasta inseamna ca desi sonda este implantata in ventriculul drept, aceasta, la un moment dat, preia si impulsurile atriale.
Cum dispozitivul e setat sa ofere 'terapie' la 167 Bpm in caz de tahicardie ventriculara si 188Bpm in caz de tahicardie atriala, preia impulsurile atriale, crede ca sunt ventriculare si incearca terapie.
Initial prin suprapaceing ( nedureroasa ) apoi prin impulsuri rapide de inalta energie ( burst-uri ) se simt ca niste piraiuri ( le si auzi in urechi ( nedureroase - simti niste tremuraturi usoare in cord - ca un gadilat in inima ) si daca nici asta nu da rezultate, Defibrilare. Face adaptare de impedanta, analizeaza forma de unda si stabileste singur intensitatea socului in Jouli.
Cum focarul de aritmie nu era in ventriculi terapia nu a avut rezultate.
Am avut 3 asemenea episoade a cate trei defibrilari fiecare, total de 9 defibrilari gratuite.
De aici a pornit totul.
In 2012 pe 30 ianuarie am avut primele 6 defibrilari, 3 acasa ( pe fondul unui efort fizic intens - impins masina ca nu pornea la -15 grade ) si trei in trafic, in aceeasi zi, pe fondul unor emotii puternice si faptului ca nu am luat medicatia in ziua respectiva ( betablocante ) Toate sase defibrilarile din acea zi le-am luat in mod gratuit, nefiind necesare, dupa cum mi-a explicat si Cardiologul de garda de la Spitalul de urgenta din localitate.
La defibrilarile din trafic era sa fac si accident. De atunci nu mai conduc decat insotit.
Tot de atunci am inceput sa fac atacuri de panica.
Doctora cardiolog mi-a recomandat xanax de 0, 5 de doua ori pe zi, dimineata si seara, insa cum efectul e de scurta durata nu faceau prea multe.
Am fost la psihiatru ( simultan cu psihoterapia care nu a dat roade mai deloc ) si mi-a prscris o medicatie de vreo 800 ron ( ceva de genul ) gratuita.
Medicatia se numea cymbalta, bloonis si xanax.
Dinsa mi-a zis ca pot majora doza de xanax pina la 4 grame maxim insa nu am facut astfel si am luat maximum 2, 5 grame la inceput( 1, 5 dim si 1 seara ).Apoi am scazut la 0, 5 dimineata inainte de a pleca la serviciu si 0, 5 cand plecam de la serviciu s anu fac vreun atac de panica in autobuz deoarece se asocia si cu agorafobie.
Am luat decat xanax-ul restul avand efecte cardiovasculare si nu as risca o aritmie si eventual alte defibrilari.
Boala cardiaca se numeste cardiomiopatie hipertrofica obstructiva.
Ce spuneti ?
SSRE-ul Coaxil de 12, 5mg este in regula combinat cu Medazepam de 10 mg si Xanax de 0, 5mg la nevoie ?


Multumesc anticipat

PS: Tin sa mentionez ca ultimele trei defibrilari au fost pe 07.decembrie 2013 in urma unei interventii chirurgicale in care am fost decompensat de betablocant si anxiolitic. Ma tineau cu pulsul la 98 bpm desi ii rugam sa bage putin betablocant intravenos tranzitul intestinal nefiind reluat inca pentru absorbtia Xanax-ului sau Betaloc ZOK-ului. Ba mai mult, in prospectul Betaloc scrie clar a nu se sfarama sau marunti. In ATI Betaloc-ul era pisat si dat cu seringa. Luru care Nu Se Face ! Ce sa mai zic cand m-am trezit cu atac de panica si ajunsese pulsul la 200bpm vazut si de ceilalti pacienti pe monitor iar ei ziceau ca visez, ca am cosmaruri, ca ce sa imi faca ? ce anume ma defibrileaza ? Dar cred ca cel putin doua asistente ma vor tine minte toata viata. In momentul socurilor le-am prins de maini. Concluzia ? Au fost si ele electrocutate de au sarit ca arse. Abia atunci au catadicsit sa ma sedeze ca sa ma linistesc.
3 comentarii
0
28-01-2014, ora 20:08
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
George...pe mine coaxilul m a agitat f tare.acum iau cymbalta.o pastila de 30 o impart in trei si cu rivotril juma de 0, 5.eu iau doza f mica, doctora a zis ca nici nu are efect dar eu il simt.Inima mea e defecta rau, am fibrilatii...poate imi lasi pe privat adresa de mess sa mai schimbam pareri.sanatate multa
0
29-01-2014, ora 16:54
abi_george
Nu este medic/terapeut
abi_george
@Dorina Vasiliu - aveti mesaj privat !

Ontopic. Nu mai exista nimeni pe aici care sa imi explice care e treaba cu SSRE-urile ?
Sunt SAFE sau... sa incep cu cate jumatate de drajeu timp de 4 zile apoi sa trec la cate un drajeu intreg sa vad cum raspunde organismul ?
Sa il obisnuiesc intai cu Coaxil in doze mai mititele ?

Multumesc !
0
14-03-2014, ora 13:43
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna ziua!

Am fost saptamana trecuta la psihiatru, la recomandarea neurologului. Mi-a prescris Coaxil 2 tablete pe zi. Am luat si in aceeasi seara am avut o criza foarte urata, parca-mi statea inima, frisoane si tremur foarte mare in tot corpul, abia mai puteam sa vorbesc, greata si senzatia ca-mi inghit limba. M-am hotarat sa nu mai iau acele pastile. Daca e cineva interesat de Coaxil 12, 5 mg drajeuri, le donez cu placere.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezistența la antidepresive ar putea avea legătură cu metabolismul
  • Un pas important în combaterea efectelor negative ale tratamentului antidepresiv
  • Antidepresivele pot slăbi rezistența oaselor prin încetinirea regenerării lor
  • Este permis alcoolul dacă iau antidepresive?
  • Cum acționează antidepresivele?
  • Antidepresivele pot fi luate în sarcină?
  • Antidepresivele sunt compatibile cu alăptarea?
  •