Cicluri anovulatorii?

22-02-2012
simxtina
Nu este medic/terapeut
simxtina
De 10 luni incerc sa raman insarcinata. Am 28 ani, ciclurile menstruale sunt regulate, cu durata de 26 zile, cu menstre de 6 zile, cu dismenoree in primele 2 zile de menstruatie. Am folosit anticonceptionale (tri-regol si microgynon) timp de 2 ani, acum 8 ani de zile, iar de cand am renuntat la pastile am folosit metoda coitului intrerupt. Nu am ramas niciodata insarcinata, nu am avut niciun avort (spontan sau provocat). Nu am antecedente de sterilitate sau infertilitate in familie. Am efectuat probele hormonale, acestea fiind in limite normale; de asemenea, spermograma sotului a fost in limite normale. La echografia transvaginala s-a observat un aspect micropolichistic al ovarelor, acum cateva luni s-a evidentiat un folicul matur; in luna urmatoare s-a observat doar prezenta lichidului in Douglas, fara alte semne de ovulatie, iar la ultima echografie, nu s-a evidentiat niciun semn de ovulatie, endometrul insa avand grosimea optima pentru implantare. Sunt in a doua luna de tratament cu Duphaston, iar medicul meu mi-a recomandat stimularea laparoscopica (drilling ovarian), daca nici acum nu voi ramane insarcinata. Precizez ca nu am hirsutism (pilozitate de tip masculin), iar insulina este in limite normale, ceea ce ma face sa cred ca nu am ovare polichistice. Exista vreun alt tip de tratament pe care-l pot incerca, sau drilling-ul ramane singura mea optiune?
1 comentarii
0
22-02-2012, ora 19:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Drillingul ovarian, ca, dealtfel, Duphaston-ul sunt indicate numai in caz de infertilitate. Infertilitatea este situatia unui cuplu care incearca de cel putin un an sa aiba un copil si nu reuseste. Deci, dv nu suferiti de infertilitate.
Dealtfel, inainte de a trece la metode precum drilling sau abuz de hormoni, ar fi bine sa urmati un tratament homeopatic ca metoda de prima alegere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul