Cicatrici dupa operatie sindactilie cu grefa de piele | Forumul Medical ROmedic

Cicatrici dupa operatie sindactilie cu grefa de piele

17-04-2013
kenoo
Nu este medic/terapeut
kenoo
In urma cu aproape trei luni am fost operat pentru sindactlie la ambele picioare (cate doua degete). Mi s-a luat grefa de piele de pe piciorul stang, zona de deasupra genunchiului. Nu mi s-au oferit in prealabil prea multe informatii, nici cat va dura vindecarea, nici dupa cat timp voi putea merge si voi putea purta incaltaminte ori daca vor ramane urme/cicatrici semnificative.
Din pacate au trecut trei luni, iar degetele peste care au fost aplicate grefe de piele arata destul de urat. Desi grefele s-au prins zona este rosie-vinetie, usor iesita in evidenta fata de suprafata normala a degetului, iar punctele in care au fost prinse grefele arata ca niste bile.
Mai mult, zona din care mi-a fost luata grefa de piele arata in continuare destul de urat. Fiind la vedere problema este destul de deranjanta.
Ce parere aveti, cum va evolua situatia? Spitalul la care am avut aceasta interventie este in alt oras fata de localitatea de domiciliu, astfel ca e destul de greu sa merg la un control la medicul care a efectuat operatia. As fi pututt sa atasez si doua imagini, dar din pacate forumul nu permite.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
4 comentarii
0
17-04-2013, ora 12:11
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Cauta alifie de tataneasa (ideal) sau de galbenele si aplica cat poti de des. Eu am vazut rani vindecate fara cicatrice in urma aplicarii. Sanatate
0
08-06-2013, ora 15:54
anda.crina
Nu este medic/terapeut
anda.crina
Buna kenno. Sa stii ca am dat intamplator peste acest subiect si sincer mi-am facut cont doar ca sa iti raspund (vazand ca intrebarea ta este recenta). Am trecut si eu printr-o operatie asemanatoare si sa stii ca a fost una din cele mai groaznice experientw din viata mea. Mie nu mi s-a recoltat grefa de piele dar nu stiu sa iti spun daca e mai bine sau nu. Din pacate nici eu nu am dtiut ce ma asteapta inainte sa fac opwratia...doctorul spunandu-mi ca dupa 1sapt ma voi recupera. Ei bine.
.eu am stat 2sapt numai in pat din cauza unei dureri cumplite de cap cauzata de rahianestezie... ce sa mai spun de umblat sau alte chestii...eu am avut fire iar cand am fost la scosul atelor dupa vreo luna, operatia s-a desfacut ramanand carne vie...stiu ca suna aiurea...ei bine timp de 6 luni am tot spalat locul cu betadina ca sa se vindece si pe langa fapful ca durea ingrozitor se vindwca al naibii de greu.curgea sange mereu...imagineaza-ti umblatul si alte activitati cum erau...spre norocul meu am avut sindactiliee doar la un sg picior... eu spun sa ai rabdare muuulta rabare ai va trece in cele din urma. am o intrebare. Esti multumit de rezultat? Eu nu prea sunt dar asta e...nu cred ca as mai experimenta asta inca o data orice ar fii :))) scuza-mi greselile ortografice ai de exprimare dar acriu de pe mobil si ma incurc in taste. Numai bine si multa sanatate
0
10-06-2013, ora 18:19
kenoo
Nu este medic/terapeut
kenoo
Din punctul meu de vedere operatia a fost un esec. Vindecarea a durat cateva saptamani, timp in care am stat doar in casa, in pat. Cicatricile care s-au format sunt de tip cheloid, ceea ce inseamna ca sunt foarte urate. Acum folosesc o crema care ar trebui sa ajute la retragerea acestor cicatrici., dar nu da niciun semn de eficienta. Zona din care mi s-a luat grefa de piele este chiar desupra genunchiului. Abia cand am fost la un control am aflat ca niciodata nu va mai fi ca inainte...dupa un an va deveni alba-sidefie. Daca as putea da timpul inapoi n-as mai face aceasta operatie. Pur si simplu medicii nu mi-au explicat inainte de operatie care ar putea fi riscurile, cat dureaza recuperarea, ce poate sa iasa rau...absolut nimic de tipul asta. Un alt posibil tratament pentru retragerea cicatricilor costa destul de mult si nici macar medicii care m-au operat nu stiu daca functioneaza...se pare ca este ceva nou aparut pe piata...si trebuie testat pe cineva.
Ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru oricine se gandeste la o astfel de operatie. Puneti toate intrebarile posibile inainte sa luati o decizie si nu va grabiti sa va urcati pe masa de operatii. Eventual cereti parerea mai multor medici pentru ca e plina tara de 'specialisti'.
0
11-06-2013, ora 20:25
anda.crina
Nu este medic/terapeut
anda.crina
Da din pacate acelasi lucru il pot spune si eu. Mare atentie la tot ceea ce presupune aceasta operatie cat si la persoana pe mana careia va incredintati corpul. Initial doctorul a dorit sa imi recolteze si mie grefa de piele din zona inferioara a abdomenului (deoarece acolo era zona in care mai fusesem operata - apendice, asta ca sa nu creeze o alta cicatrice) si culmea nu stiu ce a fost in capul meu de am si acceptat...dar norocul meu a facut ca s-a razgandit in timpul operatiei si nu mi-a mai recoltat. Slava Domnului :)) Ei bine la mine recuperarea totala a durat vreo 6 luni caci eram rana deschisa si tesutul s-a refacut foarte incet pe cale naturala...dupa un an cicatricea a devenit rosiatica...iar dupa al doilea intradevar aceaasta s-a albit...dar vreau sa spun ca am avut si nenorocul ca acea piele dintre degete sa se uneasca mai sus decat era normal... adica sa revina la forma de sindactilie...acum e o semisindactilie cu cicatrice.asa ca m-am cam chinuit degeaba :)) si ce chin! oameni buni e un semnal se alarma...eu una nu am avut de unde sa aflu toate astea...nu am avut de unde sa ma informez de la alti pacienti trecuti prin aceeasi experienta de reusita sau esecul operatiei lor... efectiv am avut incredere in putinele date primite de la "chirurg"...sper ca am atras macar putin atentia asupra ceea ce inseamna cu adevarat aceasta "operatie banala" cum o numesc ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •