Cicatrice maculara | Forumul Medical ROmedic

Cicatrice maculara

05-08-2009
alex_1403
Nu este medic/terapeut
alex_1403
In data de 22.07.2009 am fost diagnosticata cu VOD=1CC; VOS=1/50CC
OD miopie mica -1.25
OS miopie forte -10.75, cicatrice maculara cu suprafata de 1s/p sau 1D/P nu am prea inteles, diagnosticul ochiului stang este mai lung si mai complex dar nu am inteles scrisul dioptie.
Ce pot face pentru a vedea cu ochiul stang, in 1990 am fost operata de scleroplastie la ochiul stang la Spitalul Militar Bucuresti. Am purtat lentile de contact nu s-a observat nici o imbunatatire si mediucul mi-a spus ca le port degeaba. Momentan am ochelari de vedere heliomate cu dioptri de -1.25 si lucrez cca 8 -9 pe calculator.
In viata de zi cu zi am probleme de apreciere a distantei si de multe ori cand vad corpuri in miscare nu sunt sigura de ceea ce vad. De exeplu de nenumarate ori era sa fiu calcata de masini ce veneau din partea stanga sau m-am izbit de obiecte ce se aflau in aceasta parte, am dureri mari de cap si de ochi. ce pot face pentru a nu-mi pierde vederea si la ochiul drept sau pentru a nu ma mai simti atat de rau. Nu mai spun de faptul cat de complexata sunt ca toata lumea are carnet de sofer si eu nu.Mi s-a spus ca nu ma incadrez in nici un grad de handicap deoarece se socoteste ochi unic ochiul drept si ar trebui sa vad cu ochiul drept la fel de rau cum vad cu ochiul sting. Ce nedreapta este legea in romania. Am uitat sa mai mentionez si faptul ca uneori pe ochiul drept mi se pune un fel de ceata care trece daca masez ochiul. Este din cauza oboseli?
Astept parerea dumneavoastra cu nerabdare si speranta ca poate pot vedea in viitor cu ochiul stang sau macar poate nu-mi voi pierde vederea si la ochiul drept.
4 comentarii
0
07-08-2009, ora 16:27
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Din punctul meu de vedere, nu va puteti pierde vederea la ochiul drept, decat accidental; Din pacate, nu avem un tratament pentru cicatricile maculare;din cele scrise mai sus, inteleg ca este vorba despre o cicatrice de dimensiunea 1 DP( 1 diametru papilar; leziunile retiniene se apreciaza in raport cu dimensiunea papilei nervului optic; tu ai o cicatrice maculara destul de mare, de dimensiunea papilei nervului optic);cand vezi cu un singur ochi, campul vizual este mult ingustat fata de un camp vizual binocular, si prin urmare, nu poti primi carnet( as putea spune ca cineva care vede numai cu un ochi si conduce, este un pericol in trafic ); Ce sfaturi am? Daca lucrezi mult la calculator, o pereche de ochelari cu filtru, ideal verde( lentile Essilor, Hoya, Zeiss); Daca apare senzatia de uscaciune, de corp strain, usturime, atunci cand lucrezi mult la calculator, iti recomand lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic( VIsustrin sau Lubristil) in AO -1 picatura la nevoie;multa atentie cand traversezi strada; mai putem anula imaginea perceputa de OS, cu o pereche de ochelari cu lentila mata la OS( nu prea sunt estetici ochelarii acestia); regim alimentar bogat in fructe si legume proaspete( in fiecare zi un fruct sau o leguma care sa fie proaspete, in special, morcovi, afine), sirop de afine;verifica periodic ochelarii; este posibil ca dioptria la OD sa mai creasca sau sa scada( dupa 40 de ani; nu ai spus ce varsta ai); numai bine
0
08-08-2009, ora 12:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Puteti sa va interesati despre un tratament cu celule stem, la clinici din strainatate, unde se fac cercetari despre celulele stem... numai bine
0
09-12-2009, ora 17:31
marian1968
Nu este medic/terapeut
marian1968
am fost dianosticat pe 08.12.2009 cu FOO=leziune macularadiscoida.VOO1cc:VOS1cc:tro13mm.ce trebuie facut.astept parerea dumneavoastra cu multa speranta ca ma indrumati corect in legataura cu primul pas.mentionez ca ochiul stg este sanatos
0
18-06-2013, ora 18:22
eduard valentin
Nu este medic/terapeut
eduard valentin
SI eu sunt diagnosticat cu corioretinita maculara, acum 7 ani am pierdut ochiul stang iar acum doctorul specialist in retinologie, nr.1 in Romania, dr. Florian Balta, se lupta sa imi salveze ochiul drept. Pana acum mi-sa injectat 9 fiole de AVASTIN si 2 fiole cu antibiotic care isi face efectul in decurs de 3 luni, a reusit performenta sa elimine gheagurile de sange. Am cautat pe cele 4 continente ale planetei noastre o solutie de vindecare. In acest moment nimeni nu a riscat o interventie chirurgicala, deoarece ( se poate rezolva prin interventie chirurgicala ) boala poate reveni si atunci nu se mai poate face nimic. Asa ca nu avem altceva de facut decat ca savantii sa gaseasca o solutie si pentru noi cei care suferim de aceasta boala.
Va doresc multa sanatate prieteni de suferinta si pupici sotiei mele care mi-a scris acest comentariu, o iubesc !
Dinca Valentin Eduard - Bucuresti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •