Cica diabet, dupa administrarea unei perfuzii cu glucoza

10-02-2009
doryy42
Nu este medic/terapeut
doryy42
In urma unei temperaturi mai ridicate (40 grade) am ajuns la spitalul universitar bucuresti, unde mi sa administrat o perfuzie cu glucoza, dupa administrare aprox (2 ore) mi s-au luat probe de sange si urina pentru analize, la care mi-au iesit 260 glicemia, asa ca au decis sa mai faca teste si mi-au administrat 1 perfuzie cu paracetamol si alte 3 cu ser fiziologic(na cl) Dupa ce mi-au prelevat proble de sange din artere si probe de urina (pe care specific) nu am urinat deloc de la administrarea perfuziei cu glucoza, in urma analizelor care mi leau prelevat la ora 7 dimineata (a rezultat ca am glicemia de 299). Am ajuns la spital pe data de 8 -02 -2009 ora 19:30, ultimele analize le-au recoltat la ora 7 dimineata pe data de 9-02-2009, dupa care am fost diagnosticat cu diabet zaharat tip1, insulino-dependent! Care sunt sansele ca din cauza perfuziei cu glucoza sa fi aparut glicemia mare?!?
Cat timp pot rezista fara insulina daca vreau sa imi mai fac un set de analize la o clinica particulare!
6 comentarii
0
10-02-2009, ora 14:12
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Daca un medic ti-a agatat de coada tinicheaua cu diabetu.greu o sa mai scapi de ea.Mai ales ca cei ce ti-au agatat-o sint d ela un spital mare.Nu o sa incep eu sa iti spun sa renunti la insulina.Doar am sa iti dau niste edate de la care pornind poti sa iei o deicizie.
1.O infectie e insotita de obicei de o usoara crestere a glicemiei.chiar daca nu la valorile pe care le-ai avut tu
2.daca nu iei insulina si ai DZ vei faca coma cetoacidozica.Glicemia poate creste peste 500, dar agravarea se produce in intervale de timp de ordinul a 2-3 zile
Atita timp cit nu am la dispozitie intreg ata fisa nu pot sa ma hazardez sa spun ca aia au fost niste super-prudenti si nepriceputi.E totusi o clinica universitara, macar unul nu cred ca a fost atit de batut in cap sa te bage pe insulina pornind de la o glicemie de 300 la mai putin de 12 ore dupa perfuzia de glucoza.Banuiesc ca au avut si alte argumente.Ai fost vazut si de un diabetolog?Mergi la unul, povestestei-i totul, e bine sa te interneze si sa opreasca insulina (daca el crede) sub supraveghere.
Nu trebuie sa omiti ca exista infectii care pot afecta pancreasul si sa produca diabet.Cazul tau poate fi mai complex, de aceea nu te grabi sa consideri ca toti au gresit.Desi, repet, cu scandalurile din ultimul timp exista o tendinta de a sufla si in iaurt, unii preferind sa zica unui sanatos ca e bolnav decit invers.E unul din efectele ascunsa ale acestei campanii.
0
10-02-2009, ora 14:50
doryy42
Nu este medic/terapeut
doryy42
dupa cum mi-au spus mie, as avea o infectie urinara si una la amigdalite
si crede-ma testele care mi-leau facut ei, au fost dupa ce mi-au bagat glucoza, Din cate am inteles eu se elimina cam in 48 de ore din sange glucoza,
acum am ajuns la o valoare de 200, si am facut doar 2 injecti cu insulina, 8 unitati, respectiv 12 unitati aseara la ora 8.
Imi monitorizez glicemia cu glucotestul odata la aproximativ 10 ore,
Azi de dimineata la ora 4 cand m-am trezit sa imi iau antibioticele pentru infectie am avut glicemia de 192, dupa care am mancat 2 sandwichuri si mia cam crescut la 205 acum o sa mai astept pana pe la 4-5 sa imi iau din nou sa vad in ce valori ma incadrez.
Alte argumente privind diabetul au fost, analizele la sange si urina, atat. M-au trimis la cabinetul spitalului unde este un specialist in diabet care mia facut un program de insulina, si mia dat o foaie de regim, tot acel specialist sa luat dupa analizele de la sange si urina, toate aceste s-au intamplat intr-un interval de aprox 12 ore maxim
0
10-02-2009, ora 15:42
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
valorile det. din sg capilar(pulpa degetului) sint cam cu 10-20mai mari ca cele din sg.venos.Inteleg.ca infectia nu s-a rezolvat.iei probabil si alte medicamnete.febra si medicamentel sint doi factori ce interfera metabolismul glucidic, si prezenta lor face ca dg de diabet zaharat sa fie cu atit mai mult incert.Daca as fi cu tine la un pahar de vorba ti-as zice sa-i bagi undeva pa aia de ti-au dat insulina in conditiile astea si sa iti vezi de ale tale ca si pina acum.Dar, repet, ca medic nu pot sa trec peste diagnosticul unor colegi fara sa dispun de datele de care au dispus ei cind l-au pus.Eu zic sa astepti pina se rezolva infectiille, termini tratamentul, , dupa care mergi la un diabetolog, o sa iti recomande poate sa intrerupi insulina si sa faci un test de toleranta la glucoza, dupa care...sper sa iti dea jos tinicheaua...
0
10-02-2009, ora 16:41
doryy42
Nu este medic/terapeut
doryy42
Bun doresc si eu o metoda de contact cu dvs, daca se poate ?
Locuiesc in bucuresti
Totusi glicemia mea este fluctuanta fara sa iau insulina, cum ar fii :
Dupa masa de la ora 13, mi-am facut un glucotest la ora 15:30 la care mia iesit valoarea de 285, 10 minute mai tarziu mi-a iesit 255
Eu pana la urma de ce sa mai cred
Ca medicamentatie pentru infectie am :
Cifran (ciprofloxacina 500mg) 1 / 12h
Azitromicina - 500mg 1 / 24h
Nurofen ( ibuprofen 200mg) 3 /24h
Paracetamol 500mg 3/24h
Algocalmin 500 mg numai daca temp este peste 38 grade
Ms mult
0
10-02-2009, ora 18:52
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Nu mai lua glicemia imediat dupa ce maninci.ea e mare atunci.Ia-o dimineata dupa ce te scoli, pe stomacul gol.Incearca in seara asta sa maninci mai repede si ia-o cam la vreo 2 ore dupa cina.Daca nu trece de 200.stiu eu.parca ti-as recomanda sa nu iei insulina..Eventual fa tot 8 UI.Apoi dimineata ia glicemia pe nemincate.Dar repet, nu incerca totusi sa renunti la tratament asa.din proprie initiativa.
Sint din provincie.Daca vrei poti sa-mi scrii mesaj privat, pe profil
0
14-01-2011, ora 22:00
andrei_fab
Nu este medic/terapeut
andrei_fab
buna seara. Am o nelamurire cu privire la nivelul glicemiei. Cand am fost "depistat" ca am diabet am avut glicemia de 676 fara sa simt mare lucru doa ca imi era sete tot timpul. Dupa ce mi sa prescris insulins de 4 ori pe zi (de 3 ori HUMALOG si 1 data LANTUS) mia scazut glicemia de cateva ori sub 60 cand incep sa tremur f tare. Intrebarea mea este urmatoarea.Ccare extrema e mai periculoasa pt mine, cea cu glicemia mare sau cea cu glicemia mica?

Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.