Chisturi la san

05-01-2013
princess91
Nu este medic/terapeut
princess91
Buna seara tuturor!
Am nevoie de ajutorul vostru cei care ati mai trecut prin asta sau un medic specialist...
Mama a aflat acum 3 zile ca are 3 chisturi la san...in urma unei mamografi si ecografie facute la un medic in Italia, are un chist de 5 cm la sanul drept si doua de 4mm la dreptul.Medicul ia prescris un gel si ia spus sa isi puna compresii cu sare...si sa revina peste 3 luni.Ea are 44 de ani.
Marea mea nelamurire este:
- se agraveaza pana peste 3 luni?
- poate fi vindecat avand in vedere acel chist?
Am inteles ca ia spus doctorul ca i le absoarbe cu o siringa ca este un lichid din cauza alaptarii si largirii canalelor mamare...iar daca nu va putea fi posibila absorbita obaga in operatie.
Am citit pe toate site-urile insa nu am vazut niciunde aceasta metoda de absorbtie...poate stie cineva si ma poate ajuta cu un sfat o idee.Este foarte naspa ca ea sta in Italia si nu putem vorbi cu domnul doctor sa vedem despre ce este vorba :|
Sper sa imi raspunda cineva :( Va multumesc!
13 comentarii
0
06-01-2013, ora 17:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cel mai probabil ca nu se va agrava in 3 luni; totusi nu ne-ai zis cao supara ceva in mod expres. fiind vorba de un simplu chist, sigur poate fi vindecat. intai medicul incearca sa scada inflamatia, lucru care se poate intampla doar cu tratament medicamentos, apoi poate incerca exact metoda aceea de aspiratie cu un ac, lucru care va produce si o mica biopsie aspirativa care va fi studiata la microscop, si doar in ultima instanta se poate ajunge la operatie; lucrurile nu arata foarte rau, in nota acestei sectiuni a forumului, deci stai linistita si asteapta rezultatele a ce au propus medicii.
0
06-01-2013, ora 18:35
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
sanatate maxima-i doresc
0
06-01-2013, ora 20:34
princess91
Nu este medic/terapeut
princess91
Multumim Maria sa fie :)
Multumesc RaulDuke pentru raspuns...ea a observat acel chist de 5 cm...si dupa 2 saptamani sa dus sa faca o mamografie...acolo in Italia ea are grija de o familie de doctori.Banuiesc ca este pe maini bune, dar ma ingrijora acest aspect.Ea spunea ca nu o opereaza decat daca are tumoare...daca este doar lichid il absoarbe cu siringa.
Multumesc mult, eram ingrijorata de 3 zile ma tot gandeam numai acolo imi sta gandul. :|
Sper sa trecem si de hop-ul asta :) Multumesc din suflet pt ajutor :)
0
07-01-2013, ora 17:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Cu placere !
0
11-01-2013, ora 22:26
princess91
Nu este medic/terapeut
princess91
Mai am o intrebare care ma framanta in ultimul timp...Chisturile la san =nodul malign?
Eu asa am vazut in prima faza situatia, in a doua faza am vazut pe internet diferite articole care spun ca la chisturile la san nu exista nici un risc de cancer mamar desi am vazut cauzele erau altele...
In cazul in care formarea chisturilor este cauzata de alaptarea prelungita si largirea canalelor mamare poate fi vorba de cancer mamar?
0
13-01-2013, ora 13:55
MaraTom
Nu este medic/terapeut
MaraTom
Nu, Princess91, chisturile la san nu reprezinta acelasi lucru cu nodulii maligni. Chisturile sunt niste formatiuni benigne, usor tratabile, dar carora le trebuie acordata atentie sporita si urmarita evolutia lor. Mama ta trebuie s aurmareasca sfaturile medicului care, in functie de raspunsul acestora la tratament, va prescrie si alte investigatii, chiar o biopsie, daca va fi cayul. Este mama ta si e normal sa fii foarte ingrijorata, dar in aceasta situatie chiar nu ai motive serioase.
Multa sanatate ii doresc mamei tale si tie.
0
14-01-2013, ora 11:06
princess91
Nu este medic/terapeut
princess91
Multumesc frumos MaraTom :) mi-ati luat o piatra de pe inima. Multa sanatate si dvs si familiei ca e mai buna decat toate :)
0
14-01-2013, ora 18:04
Sofia30
Nu este medic/terapeut
Sofia30
Nu e niciun risc de cancer mamar. Si eu am tras aceeasi sperietura pe pielea mea acum un an cand am crezut ca am cancer mamar si de fapt aveam chisturi, slava domnului.
0
25-02-2013, ora 15:18
LostGirl
Nu este medic/terapeut
LostGirl
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de o parere, de un sfat ceva, cum trebuie exact sa procedez. Prin luna decembrie, am descoperit la sanul drept un nodul.. acum vreo 2 3 sapt i am spus mamei si am fost si am facut o ecografie mamara in urma careia mi s a spus ca am un chist lichidian, care ar putea fi din cauza hormonilor, insa nu mi a parut foarte convingatoare..
Ideea este ca nu am decat aproape 22 de ani, ceea ce mi se pare cam devreme sa am deja acest fel de probleme. Doctorita mi a spus sa folosesc zilnic un gel cu care sa ma masez, si dupa vreo 3 luni sa revin la ea, asa cum am vazut ca au mai fost sfatuite si altele in situatia mea.
Dar mama este un pic cam panicata, si ar vrea sa mai facem cateva investigatii..pentru ca isi schimba dimensiunea chistul meu, il simt un pic mai mare decat la inceput.. Intrebarea mea este ce as putea sa fac in continuare?

Multumesc mult..
0
25-02-2013, ora 18:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu ai decat 2 variante: revii la medicul care te-a vazut si ti-a recomandat aceste lucruri si ii spui ca lucrurile nu sunt ok SAU (varianta mai proasta, dupa parerea mea), mergi la alt medic. investigatiile nu prea conteaza prin comparatie cu judecata medicului.
0
25-02-2013, ora 20:13
LostGirl
Nu este medic/terapeut
LostGirl
Sa revin si sa mi mai fac o alta ecografie? Sa vedem poate s a modificat ceva in ultimele saptamani?
De fapt ideea e ca dimensiunea e cam aceeasi care era atunci cand l am descoperit. Dar in momentul in care m am dus la ecografie, s a micsorat.. acum revenindu si la dimensiunea initiala.
0
25-02-2013, ora 21:26
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ti-am spus, nu conteaza ce faci atata timp cat e recomandarea unui medic care te consulta si in care ai incredere. sa te diagnostichezi si tratezi de una singura, e imposibil. e foarte greu si daca esti medic, dar in aceasta situatie e aproape imposibil.
0
19-05-2014, ora 08:40
catalina.urda
Nu este medic/terapeut
catalina.urda
Buna ziua.Dupa un control ecografic la sani am fost descoperita cu mastopatie chistica bilaterala, cu chist impur inf-int drept de 11/7mm.As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca acest chist este periculos, medicul la care am fost mi-a zis ca doar trebuie tinut sub control, ca pot sa iau anticonceptionale si sa revin dupa 6 luni.Am facut si un ecograf la ginecologie stiind ca aveam chisturi si la ovare dar spre surprinderea mea nu mi-a mai iesit nimic.Dr ginecologa mi-a recomandat sa iau ori anticonceptionale Karissa ori mastodynon pastile si mastoprofen crema pt sani trei luni.Va rog sa-mi spune-ti ce tratament ar fi mai indicat sa urmez.Va multumesc din suflet.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  •